Sulama birliği, Seydişehir'e hal ve soğuk hava deposu istedi

Sulama birliği, Seydişehir'e hal ve soğuk hava deposu istedi

Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, Belediye Başkanı Mehmet Tutal'dan sebze hali ve soğuk hava deposu yapmasını talep etti.Birlik Başkanı Gökçe,...

 Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, Belediye Başkanı Mehmet Tutal'dan sebze hali ve soğuk hava deposu yapmasını talep etti.

Birlik Başkanı Gökçe, Ortakaraören, Başkaraören, Aşağıkaraören, Kumluca, Akkise, Balıklava, Bademli ve Saray mahallelerindeki çiftçilere hizmet vermeye çalışdıklarını kaydederek, Suğla Ovası'nda yetişen ürünlerin değer kazanabilmesi için belediye tarafından soğuk hava deposu, hal ve paketleme tesisinin ilçeye kurulması için kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Birlik faaliyetleri içerisinde 14 bin dekar pompaj, 65 bin dekar da cazibe sulama alanı ve bu alan içerisinde  320 kilometre çiftçi yolu, 240 kilometre de su kanalları mevcut olduğunu ifade eden Gökçe, ovadan aldıkları yüksek verimli kaliteli ürünlerin pazar değerlerinin mutlaka artırılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Gökçe, ‘"Sebze ve meyve üretimindeki üstünlüğümüzü gelecekte de koruyabilmemiz ve geliştirebilmemiz için önlemler almalıyız. Bunun için de meyve yetiştirme ve ambalajlama teknikleri ile yetiştiricilerin buluşturulması ve yetiştiricilerin ürününü değerinde pazarlayacağı bir sistemin kurulması gerekmektedir. Bu anlamda üreticileri pazarla buluşturan zincirler oluşturulmalı, üreticiyi söz sahibi kılacak düzenlemeler yapılmalıdır. Öte yandan üreticiyi de tüketiciyi de koruyacak yatırımlara gidilmeli. Bunun için de Seydişehir’e soğuk hava depoları kurulmalı. Hal oluşturulmalıdır. Böylelikle hem ürün çöpe gitmemiş hem üretici zarara uğramamış, diğer taraftan da tüketici pahalıya tüketmemiş olacaktır’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı