Şükran buluşmaları festivali başladı

Şükran buluşmaları festivali başladı

Konya’nın Hüyük ilçesinde, bu yıl 6.’sı düzenlenen “Uluslararası Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali” başladı.

Sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nün kurulu olduğu Hüyük’ün Çavuş Mahallesi'nde gerçekleştirilen festival, yine alanında ünlü birçok sanatçı ile ünlü ismi buluşturdu.

Festivalin açılışında konuşan projenin mimarı, Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı ve Yönetmen Mehmet Taşdiken, "Biz bu topraklarda Sonsuz Şükran Köyü ve oranın sanatçıları, katılımcıları olarak aynı zamanda kendi değerlerimizi yaşatmayı, konuşmayı ve mümkün olduğu kadar çoğaltmayı gündeme taşımayı düşünüyoruz. Bunların başında da vefa geliyor, Sonsuz Şükran Köyü Projesi bir vefa projesidir" dedi.

Sonsuz Şükran Köyü'nü, yöre insanlarına emanet ettiklerini belirten Taşdiken, "Orada bir köy sonsuz şükran köyü var. Kendi köylümüze, yörenin insanlarına emanet ediyoruz. Lütfen 6 yıldan bu yana çok büyük fedakarlıklarla sadece bu topraklarda bir hareket olsun, bir dinanizm olsun diye kurduk ve bunun gayretini gösteriyoruz. Katılan bütün sanatçı arkadaşlarımıza gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbirisi 6 yıldan bu yana bir tek kuruş almadan, maddi beklenti içerisinde olmadan gelip bize burada katkı sunuyorlar, destek veriyorlar. Onların hepsi de kendi alanlarında profesyonel insanlar" şeklinde konuştu.

"ARAMA MOTORU İSİMLİ FİLM BU SENE SİNEMALARDA VİZYONA GİRECEK"

Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz de yaptığı konuşmasında, projenin mimari Mehmet Taşdiken’e Sonsuz Şükran Köyü’nü kurduğu için teşekkür etti. Erhan Güleryüz, Çavuş'a her geldiklerinde daha da Çavuş köylü olduklarını ifade edere, "Yaptığımız sinema filmleri, şarkılar, türküler, şiirler, heykeller, resimler hep beraber oluşturduğumuz bu güzel sevgi birlikteliği, bu köyden Türkiye'ye ve dünyaya yepyeni sanat eserleri kazandırır diye diliyorum" dedi.

Film yönetmeni Atalay Taşdiken ise, Hüyük ilçesinde bir süre önce çekimleri yapılan ve yöre insanının oyuncu olarak rol aldığı "Arama motoru" isimli sinema filminden bahsederek, henüz tarihinin belli olmamasına rağmen bu sene sinemalarda vizyona gireceğini söyledi. Taşdiken, "Burada bu filmin perde arkası çekimleri ile 2 dakikalık fragmanını hep birlikte izledik. Hiç oyuncu kullanmadığımız bir film oldu. Tamamen bu bölgeden, yöreden kendi köyümüzden, civardan insanlarla çekimlerini yaptık, çok da güzel bir deneyim oldu. Onlara da artık filmde oynayan oyuncular diyeceğiz, böyle hitap edeceğiz. Hikayesi ise hepinizin bildiği gibi bu coğrafyada son dönemle çok önemli bir problem var, evlenemeyen, dul kalan erkeklerin, problemi. Biraz mizahla onu işlemeye çalıştık. Gerçekten izlediğinizde çok eğleneceğiniz ve keyif alacağınız bir film olacak" ifadelerini kullandı.

Çavuş’un eski Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, coşku içerisinde geçen bir festival olmasını dilediğini belirterek, “Dilerim buradaki coşku sonsuza denk böyle sürer” dedi.

EROL BÜYÜKBURÇ UNUTULMADI

Festivalin açılışında bir süre önce hayatını kaybeden Sonsuz Şükran Köyü sanatçılarından ve bu köy için yazdığı şiirle bilinen sanatçı Erol Büyükburç da unutulmadı. Büyükburç’un Şükran Köyü için yazdığı şiirin kendi sesinden okunduğu köydeki sanatçılarla birlikte hayatta iken çektirdiği fotoğraf ve görsellerin yer aldığı bir sinevizyon izlendi.

Atalay Taşdiken'in yönetmenliğini yaptığı "arama motoru"nun perde arkası çekimleri ve fragmanı da izlenirken, festivalin konser bölümünde ise Ah Canım Ahmet, İbrahim Küçük, O Ses Türkiye yarışmacılarından Behçet Duymuş ve İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrasından sanatçılar Yılmaz ve Tolga Tümözen ve Ahmet Sakkaf gibi isimler sahnede canlı performanslarını sergiledi.

Sanatçılara konserleri esnasında meydandaki katılımcılar da alkışlarıyla destek verdi.