SÜ'de TBMM çalışmaları anlatıldı

SÜ'de TBMM çalışmaları anlatıldı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğrenci Kulübü'nün etkinlikleri kapsamında Türkiye...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü  Öğrenci Kulübü'nün etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kanunlar ve Kararlar Başkanı Habip Kocaman öğrencilere konferans verdi.

Kocaman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, TBMM'nin faaliyetleri hakkında öğrencilere sunum yaptı.

Milletvekillerinin genel kurulun dışında değişik alanlarda çeşitli komisyonlarda görev aldığını anlatan Kocaman, "Bu komisyonlar yeni yasaların hazırlanmasında, kanunların yapılmasında ve düzenlenmesinde, artık hükmünü yitiren kanun ve yasaların kaldırılması konusunda yaptığı detaylı çalışmalarla TBMM'nin faaliyetlerini yürütürler" diye konuştu.

Kocaman, TBMM'de öğrencilerin staj imkanlarının olduğunu hatırlatarak, "15 Mart-15 Nisan tarihlerinde staj başvurusunda bulunabilirsiniz. Yaz aylarında bir hafta staj yapıp sertifika alabilirsiniz. Bazı birimlerde fiili olarak uygulamalı işlere de dahil olabilirsiniz" dedi.

Öğrencilerin, sorunlarını TBMM'ye dilekçe yazarak dile getirmeleri gerektiğinin altını çizen Kocaman, dilekçelerin, komisyona gönderilerek cevabının muhatabına iletildiğini, ayrıca talebin kabul edilmesi durumunda politikaların tekrar gözden geçirilmesini sağlayabileceklerini aktardı.

Kocaman, konferansın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Daha sonra Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, Kocaman'a teşekkür plaketi takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı