SÜ'de "Kariyer Zirvesi" konferansı

SÜ'de "Kariyer Zirvesi" konferansı

Etkinlikte Konya Valisi Erol, öğrencilerle bir araya geldi

KONYA (AA) - Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Genç Tıbbiyeliler Topluluğu tarafından düzenlenen "Kariyer Zirvesi" konulu konferansta öğrencilerle buluştu.

Erol, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, kendi hayatından kesitler sunarak öğrencilere kariyeri hakkında bilgi verdi. 

İlham, inanç ve imanın, Türk milletini İstikbale herkesten daha güçlü şekilde taşıyacak değerler olduğunu belirten Erol, bunun Beylikler, Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi tarihte de pek çok örneği bulunduğunu ifade etti.

"İşte bu millet imanından aldığı güçle, kudretle yüzyıllarca 3 kıtaya hükmetti" diyen Erol, şöyle devam etti:

"İnşallah sizler de milletimiz için böyle bir geleceğin, o geleceği hazırlamanın yükünün omuzlarınızda olduğunu bilen, düşünen ve hisseden, onun hakkını verme adına gayreti ortaya koyan gençler olmalısınız. Biz o treni kaçırdık ama sizleri; bu sorumluluk duygusunu ve onun sizlere yüklediği görevin şuurunu bilen gençler olarak görüyorum. Bunu gördüğüm için buradayım. Bunun için de sizlere müteşekkirim. Sizin milletin bekasıyla ilişkiniz, onun sorumluluğunu yüreğinizde hissedişiniz, takdiri hakediyor."

Erol, öğrencilere mesleklerini yaparken asla bencil davranmamaları gerektiğinin altını çizdi.

Kendinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen, bütün hayatını, istikbalini keyifleri arasına sıkıştırmış insanların başka insanlara faydalı olamayacağını aktaran Erol, şunları kaydetti:

"Örneğin, bir kaymakamlık, öğretmenlik, doktorluk mesleği böyledir. Bu nedenle mesleğinizde bencil olmayın. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki hayatınızda bir şeylere adayacağınız ve adamak kadar anlamlandıracağımız bir şeylerin olması lazım. Kazanımları olan bir hayatı yaşamayı arzu ediyorsanız, ona ulaşmak istiyorsanız mutlaka hayatınızı anlamlandıracak ve kazançlı kılacak, gerektiğinde bütün hayatınızı vereceğiniz bir şeylerinizin olması lazım." 

Etkinliğe SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı