SÜ'de "Aklımın İpleri" sergisi açıldı

SÜ'de "Aklımın İpleri" sergisi açıldı

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Akan'ın beşinci kişisel sergisi "Aklımın İpleri" sanatseverlerle...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Akan'ın beşinci kişisel sergisi "Aklımın İpleri" sanatseverlerle buluştu.

Akan, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi'ndeki sergi alanında yaptığı konuşmada, sergide 21 eserinin sergilendiğini söyledi.

Doçentlik sınavı hazırlığı döneminde planladığı bir sergi olduğunu belirten Akan, şunları kaydetti:

"Sergimi 3 kategori halinde hazırladım Bunlardan 7 eserin içinde olduğu ilki bükülmemiş elyaf yün ve pamuk ile çalışılan ve tekdüze hayatımızda küçük umut ışıklarını temsil eden 'kırmızı-siyahlar' çalışma grubumdu. Diğer grupta ise sembolleri araştırarak ortaya çıkardığım ve dokuduğum keçe tekniği üzerinde sundum. Son grup ise bitkisel boyalar ile kendimin renklendirdiği pamuklar ile doku ve renk çalışmaları yaptığım eserlerdi. İpler ve doğal tekstil yüzeyleri ilham oldu. Sanatsal paylaşımların alışık olduğumuz yüzeyler ve formatlar dışında da gerçekleşebileceği gerçeği sergimde temel olarak vurgu yapmak istediğim konuydu. İplik ve doğal tekstil yüzeyler buna en iyi örnek ve bu malzemeler benim duygularıma tercüman oldu."

Açılışa, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in eşi Hatice Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş’in Eşi Figen Güleş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı