Sudan'daki olaylar

Sudan'daki olaylar

Darfur bölgesinde Sudan Kurtuluş Hareketi bünyesinde yaşanan çatışmaların, 600'den fazla kişinin bölgeyi terk etmesine neden olduğu belirtildi

HARTUM (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde Sudan Kurtuluş Hareketi unsurları arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 600'den fazla kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yaptığı yazılı açıklamada, aralık ayının ortasında çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 600'den fazla kişinin (129 aile) Merra Dağı'nın doğusundan Güney Darfur eyaletindeki Nyala kentine kaçtığı yönünde bilgilere ulaşıldığını ifade etti.

Bölgeden kaçan sığınmacıların verdiği bilgilere dayandırılan açıklamada, bu kişilerin Abdulvahid Nur liderliğindeki Sudan Kurtuluş Hareketi bünyesinde yaşanan ve sivil ölümlerine yol açan çatışmalar nedeniyle evlerini terk ettiği kaydedildi.

Sudan ordusu, Nisan 2017'de Sudan Kurtuluş Hareketi'nin Merra Dağı'ndaki son kalesi olan Surunk bölgesini ele geçirmesinin ardından Darfur bölgesindeki isyanın sona erdiğini duyurmuştu. Hükümet daha önce pek çok defa, Merra Dağı'ndaki bazı bölgeler hariç Darfur'daki silahlı hareketleri mağlup ettiğini vurgulasa da isyancı hareketler bunu yalanlıyor.

Darfur'da, 2003'ten bu yana "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi ile hükümet güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :