Sudan'da tasavvuf konseri yapıldı

Sudan'da tasavvuf konseri yapıldı

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Müdürlüğü tarafından tasavvuf konseri verildi.Hadra Sahası'nda yapılan...

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Müdürlüğü tarafından tasavvuf konseri verildi.

Hadra Sahası'nda yapılan Hüsnü'l Eda Tasavvuf Konseri büyük ilgi ile karşılanırken, konserde Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Ayasofya Hafızlar Topluluğu'ndan İshak Kızılaslan, Emrullah Akbaş, Mehmet Dedeoğlu, Hakan Acar ve İbrahim Çoban'ın yer aldığı konserde, ilahiler misafirleri mest etti. Özellikle kanun taksimi ve ney dinletisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

YEE Hartum Müdürü Feyzullah Bahçi, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, "Türkiye'de ramazan ayının büyük bir coşkuyla geçtiği bütün İslam coğrafyası tarafından bilinir. Ayrı bir heyecan ayrı bir güzellik yaşanır İstanbul'da ve Anadolu'da. Özellikle icra edilen tasavvuf konserleri insanları farklı bir manevi atmosfere götürür. Yunus Emre Enstitüsü olarak ülkemizdeki o manevi iklimi ramazan öncesinde Sudan'a taşımak istedik. Görüyoruz ki insanlar bundan oldukça memnun kaldı." ifadesini kullandı.

Sultan Ahmet Camisi İmam Hatibi İshak Kızılaslan da Türkiye ve Sudan kardeşliğine vurgu yaparak, "Gönül dolusu sevgilerle buraya geldik. Müslüman kardeşlerimizin bulunduğu Sudan'da bulunmak bizleri memnun etti. Özellikle tasavvuf dinletimizin dinleyicileri mest ettiğini katılımcıların gözlerinden okuduk." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :