Sudan'da doktorlar grevde

Sudan'da doktorlar grevde

HARTUM (AA) - Sudan'da 34 hastanede görev yapan doktorların sağlık alanında yaşanan olumsuzluklara tepki olarak greve başladığı bildirildi.Sudan Doktorlar...

HARTUM (AA) - Sudan'da 34 hastanede görev yapan doktorların sağlık alanında yaşanan olumsuzluklara tepki olarak greve başladığı bildirildi.

Sudan Doktorlar Komisyonu Sözcüsü Hüsam el-Emin, taleplerinin gerçekleşmesi için Sağlık Bakanlığı'na verdikleri sürenin dolması üzerine bugünden itibaren 17'si başkent Hartum'da olmak üzere ülke genelindeki 34 büyük hastanede grevin başladığını duyurdu. Emin, grevin Hartum'daki Omdurman, Bahri ve Hac es-Safi hastaneleri hariç acil servisleri kapsamadığını ifade etti.

Doktorlar özellikle acil servislerde çalışmaları için gerekli ekipmanların temini, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesini talep ediyor.

Sağlık Bakanı Memun Hamide dün yaptığı açıklamada grevin siyasi gerekçelere dayandığını söylemiş, Hamide'yi sorumluluktan kaçmakla suçlayan Doktorlar Komisyonu ise talepleri karşılanıncaya kadar grevin süreceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :