Sudan Üniversitesinde ebru sergisi

Sudan Üniversitesinde ebru sergisi

YEE ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ebru kursuna katılan öğrencilerin eserleri, üniversite yerleşkesinde sergilendi

HARTUM (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ebru kursunda yapılan eserler sergilendi.

Yaklaşık 3 ay boyunca süren ebru kursunda Sudanlı öğrencilerin yapmış olduğu eserler, üniversite yerleşkesinde sergilenmeye başladı.

Sergi açılışında konuşan YEE Hartum Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi, “Sudan’da Türk kültürünü çok yönlü tanıtmak istiyoruz. Bu yüzden Sudan Üniversitesi ile birlikte bir ebru kursunu açtık. Görüyoruz ki başarılı sonuçlar ortaya çıkmış. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin bu güzel eserleri ortaya koyması, bizleri gerçekten çok memnun etti.” dedi.

Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ebubekir Ahmed ise üniversitelilerin ebru kursuna çok ilgi gösterdiğini belirterek, “Böylesine önemli bir kursu bu sergiyle bitirmek güzel oldu. İnanıyorum ki Sudan ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüsüne bir yenisi daha eklenmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gelen eğitmen Abdülvahap Ertekin de verilen kurs sonunda sergi açabilmenin önemine değindi. Kursiyerlerin, yaklaşık üç aylık eğitimin ardından ebru yapabilecek duruma geldiklerini söyleyen Ertekin, pratik yapmaları halinde kendilerini daha da geliştirebileceklerini dile getirdi.

20 kursiyerin toplam 30 eserinden oluşan ebru sergisi, üç gün süreyle üniversitede ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :