Sudan-Türkiye ilişkileri

Sudan-Türkiye ilişkileri

Sudan Uluslararası İşbirliği Bakanı Süleyman'ın, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Neziroğlu'nu kabulünde iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar ele alındı

HARTUM (AA) - Sudan Uluslararası İşbirliği Bakanı İdris Süleyman, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'nu kabul etti.

Sudan resmi ajansı SUNA'da yer alan habere göre Süleyman, bakanlık binasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerden övgüyle bahsetti.

Süleyman, Ankara'nın bölgesel ve uluslararası konularda Hartum'un yanında olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi ile ekonomik bazı konuları ele aldıklarını aktaran Süleyman, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunduklarını bildirdi.

Bu anlaşmaların, iki ülke halklarının istifade etmesi için kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Süleyman, "İki hükümet arasında güçlü bir irade var. Bu ilişki, iki ülke liderleri arasında yapılan ziyaretlerin ve anlaşmaların bir neticesi." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Neziroğlu da Türkiye'nin Sudan ile iyi ilişkileri olduğunu belirterek, "Sudan, stratejik konumu, tarım ve hayvancılık sektörlerine katkısı itibarıyla önemli Afrika ülkelerinden biri. Afrika'ya giriş kapısı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :