Sudan Fotoğraf Sergisi açıldı

Sudan Fotoğraf Sergisi açıldı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Topçu:- "Güçlü Sudan güçlü Türkiye olması gerekir. Sudan tam kalbimizin ortasında yer alıyor. Birlikteliğimiz kıyamete kadar devam etsin"- Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Eldirdieri:- "Osmanlı Devleti Sudan'da çok iz bıraktı"

ANKARA (AA) - Sudan halkı ile Sudan tarihi ve kültürünün tanıtıldığı fotoğraf sergisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Güçlü Sudan güçlü Türkiye olması gerekir. Sudan tam kalbimizin ortasında yer alıyor. Birlikteliğimiz kıyamete kadar devam etsin." dedi.

Sudanlı Öğrenciler Derneğinin, Kızılay Milli İrade metro istasyonunda düzenlediği Sudan Fotoğraf Sergisi'nde, Sudan halkı ve doğasını yansıtan çok sayıda fotoğraf çalışması sergilendi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, açılışta yaptığı konuşmada, Türk devletinin ve milletinin Sudan'ın iyi gününde de kötü gününde de yanında olduğunu vurgulayarak, "Kardeşler birbirleri için her türlü çileye katlanmalı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sudanlı öğrencilerden büyük başarılar beklediğini belirten Topçu, Erdoğan'ın bu öğrencilerin sadece Sudan ile Türkiye arasında değil, aynı zamanda Sudan ile 1 milyar 700 milyon Müslüman arasında elçi olacağına inandığını kaydetti.

Ünlü Türk düşünürü İsmail Gaspıralı'nın, Müslümanların "dilde, fikirde ve işte bir" olması gerektiği tavsiyesine işaret eden Topçu, Türkiye'de okuyan Sudanlı öğrenclerin buna uyacağını umduğunu dile getirdi.

Topçu, iki milletin de Osmanlı torunu olduğuna değinerek, "Güçlü Sudan güçlü Türkiye olması gerekir. Sudan tam kalbimizin ortasında yer alıyor. Birlikteliğimiz kıyamete kadar devam etsin." diye konuştu.

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdieri, açılışı yapılan serginin Türk vatandaşlarının Sudan'ı daha yakından tanımasına vesile olacağını söyledi.

İki milletin köklü geçmişine atıfta bulunan Eldirdieri, "Osmanlı Devleti Sudan'da çok iz bıraktı." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :