Sudan Devlet Başkanı Beşir:

Sudan Devlet Başkanı Beşir:

"Rusya'daki görüşmelerde askeri iş birliği meselesi önceliğimiz olacak"- "Mevcut zaman diliminde Arap-İran çarpışmasının herhangi bir hikmeti yok. Taraflar arasında herhangi bir askeri çatışma, bölgenin tamamı için kayıptır"

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Rusya'ya yapacağı ziyaretin ana gündem maddesinin "askeri iş birliği" olduğunu bildirdi.

Başkent Hartum'da Rusya el-Yevm televizyonuna verdiği mülakatta Beşir, perşembe günü yapacağı Moskova ziyaretine ilişkin, "Görüşmelerde askeri iş birliği meselesi önceliğimiz olacak. Rusya ile askeri iş birliğinin güçlendirilmesinden hedef, Sudan ordusunun gücünü daha fazla artırması çünkü buna ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Silahlanmanın savaş için değil, barışın korunması için caydırıcı güç olması nedeniyle gerektiğini vurgulayan Beşir, Moskova ziyaretinde ekonomik iş birliğinin de masaya yatırılacağını aktardı.

Beşir ayrıca ülkesinin, Arap ülkelerinin İran'a savaş açmasından yana olmadığını ve birlikte yaşamak için en iyi seçeneğin diyalog olduğunu ifade ederek, "Mevcut zaman diliminde Arap-İran çarpışmasının herhangi bir hikmeti yok. Taraflar arasında herhangi bir askeri çatışma, bölgenin tamamı için kayıptır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, ABD'nin Sudan'ın "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarılmasına karşılık İslami Hareket'i yasaklamasını şart koştuğu yönünde basında yer alan iddiaları yalanladı. Beşir, "Ülkede İslami Hareket'in yasaklanması mümkün değil. Ben de İslami bir harekettenim." açıklamasını yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :