Suda yaşayabildiği söylenen koronavirüsle ilgili şok açıklama!

Suda yaşayabildiği söylenen koronavirüsle ilgili şok açıklama!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini söyledi. Tatilcilere de uyarıda bulunan İlhan, havuzlarla ilgili bilgi verdi

Koronavirüs salgınının ilk başladığı günlerde virüsün yaşabildiği alanların tam anlamıyla listesi yayınlanmış ve nemli havada dahi tutunduğundan bahsedilmiş listeye virüsün suda yaşayabildiği hatta bulaşabileceği de bildirilmişti.

O kadar ki geçtiğimiz yıl tatil dönüşü özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde birçok vatandaşın virüse yakalandığı görülmüştü. Koronavirüsle ilgili çelişkili açıklamalara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

HAVUZDA VİRÜS BULAŞMIYORMUŞ

Bilim Kurulu üyesi Necmi İlhan son yaptığı açıklamada şu cümleleri kullandı:

  • Deniz ya da havuzda yüzerken koronavirüs bulaşına bugüne kadar rastlanılmış değil ama plajda yan yana otururken ya da denizde çok yan yana duruyorsak 4-5 kişi su şakası yapıyorsak tabi ki orada risk söz konusu olabilir.
  • Açık havada fiziksel mesafenin çok önemli olduğunun altını çizmem gerekiyor. Çok sıkış tıkış plajlara gitmekten vatandaşlar geri durmalı.
  • Memleketlerine gidenler kurallara uydukları takdirde, düğün ve sünnet gibi etkinliklere katılmadıkları takdirde riskin düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.