"SÜ Teknoloji Merkezi Türkiye’de örnek"

"SÜ Teknoloji Merkezi Türkiye’de örnek"

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı ile imzalanan protokol kapsamında 15 yıllığına Teknoloji Fakültesi’ne devredilen...

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı ile imzalanan protokol kapsamında 15 yıllığına Teknoloji Fakültesi’ne devredilen ‘Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi”ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Teknoloji Fakültesi ek hizmet binası olan merkezin faaliyetleri hakkında bilgi alan ve atölyeleri tek tek inceleyen Rektör Prof. Dr. Gökbel, yaz döneminde staj yapan öğrencilerle de sohbet etti. Rektör Gökbel, “Burada öğrencilerimiz sahaya inerek uygulama yapma imkanı buluyor. Aynı zamanda burada sanayi kuruluşlarına da eğitimler veriliyor. Akademisyenlerimiz ise proje geliştirme imkanı buluyorlar. Burası her açıdan Türkiye’de örnek bir uygulama sahası” dedi.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDEKİ EN SOMUT ADIM

Selçuk Üniversitesi’nin üniversite-sanayi işbirliğinde bugüne kadar attığı en somut adım olarak nitelendirilen ve Türkiye’de örnek bir uygulama sahası olarak gösterilen Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, burada Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar tarafından karşılandı. Rektör Gökbel ilk olarak merkezde yürütülen faaliyetler hakkında Prof. Dr. Ünsaçar’dan detaylı bilgi aldı. Ardından merkez bünyesinde bulunan bilgisayar, teknik resim ve ölçme, elektrik, elektronik, metal işleme, CNC, mekanik atölye, otomotiv ve kaynak atölyelerini inceleyerek burada uygulamalı yaz dönemi stajı yapan öğrencilerle de sohbet etti.

10 bin metrekareden oluşan tesisi yaklaşık olarak 2 yıl önce KTO Vakfı ile imzalanan protokolle 15 yıllığına devraldıklarını belirten Prof. Dr. Gökbel, “Bu tesisi üniversitemize kazandırabilmek için çok yoğun gayret göstermiştik. Çünkü üniversitemiz bünyesinde böylesi bir uygulama alanı yoktu. Bu açığımızı kapatmış olduk. Buradaki faaliyetleri yerinde inceleme imkanı buldum. Öğrencilerimizin sanayi bölgesinin içinde bir başka deyişle sahaya inerek uygulama yapabilmeleri beni son derece memnun etti” şeklinde konuştu.

 

"TÜRKİYE’DE ÖRNEK"

Teknoloji Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin, Türkiye’nin örnek uygulama sahalarından biri olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Öğrencilerimiz sadece kendi alanlarıyla doğrudan doğruya ilgili olan pratik bilgileri edinmekle kalmıyorlar, alanlarıyla dolaylı irtibatlı olan farklı alanlara ilişkin de bilgi sahibi oluyorlar. Örneğin bir elektronik mühendisi adayı burada kaynağı ve motorun nasıl çalıştığını öğreniyor. Yine makine mühendisi adayı, elektrik-elektronik alanı hakkında uygulamalı bilgi sahibi olabiliyor. Bu son derece büyük avantaj” ifadelerini kullandı. Burada üniversite öğrencilerinin yanı sıra sanayi kuruluşlarına da doğrudan doğruya eğitimler verdiklerini belirten Prof. Dr. Gökbel, “Akademisyenlerimiz burada sanayiye yönelik projeler üzerinde çalışıyor. Burası her açıdan Türkiye’de örnek bir uygulama sahasıdır” diye konuştu.