Su İzleme Çalıştayı

Su İzleme Çalıştayı

Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı:- "Suyu yönetebilmek için bilgiye ihtiyacımız var. Envanterle işe başlamamız, verileri derleyip toparlamamız ve bunları bilgi sistemi içinde kullanıcılara sunmamız gerekiyor"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, "Suyu yönetebilmek için bilgiye ihtiyacımız var. Envanterle işe başlamamız, verileri derleyip toparlamamız ve bunları bilgi sistemi içinde kullanıcılara sunmamız gerekiyor. " dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ile Jeoloji Mühendisleri odaları ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ortaklığında, "Dünya Su İzleme Günü" dolayısıyla Su İzleme Çalıştayı düzenlendi.

Kınacı, bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye'nin su izleme konusunda nerede olduğu, verimliliğin artırılması ve bunun için yapılması gerekenler üzerinde değerlendirme yapılacağını söyledi.

Çalıştayın bazı temel amaçlar doğrultusunda düzenlendiğini belirten Kınacı, "Ülkemizde Su İzleme Günü'nün kutlamasını yapmayı ve bundan sonraki yıllarda da bunun devam etmesini sağlamayı istiyoruz. Ayrıca ülkemizdeki su kalitesi izleme çalışmalarının değerlendirmesini yapmayı amaçlıyoruz." dedi.

Su yönetimi konusunda Türkiye'de yapılan çalışmalara değinen Kınacı, şunları kaydetti:

"Suyu yönetebilmek için bilgiye ihtiyacımız var. Bunun için envanter çalışması mutlak suretle gerekli. Envanterle işe başlamamız, verileri derleyip toparlamamız, bilgileri analize tabi tutmamız ve bu verileri bilgi sistemi içinde kullanıcılara sunmamız gerekiyor. Bu bilgi olmadığı sürece yapacağımız her türlü faaliyet verimli olmayacaktır. Bu bilgi elimizde olduğu zaman suyla ilgili politikaları geliştirebiliriz."

Çalıştayda, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak da konuşma yaptı.

Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıkları, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ ile REC Türkiye'den uzmanlar, bürokratlar ve akademisyenler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :