Su ihtiyaçlarını eşekle taşıyarak gideriyorlar

Su ihtiyaçlarını eşekle taşıyarak gideriyorlar

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir kilometre uzaklıktaki kuyudan eşekle su taşıyan mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde 10 haneli mahallede yaşayan vatandaşlar, su ihtiyaçlarını eşeklerle taşıyarak karşılıyor.

İlçeye 52 kilometre mesafede yaklaşık 150 kişinin ikamet ettiği Eğri Çay Mahallesi'ne bağlı Aşağı Yoğurtçu mevkisinde yaşayan vatandaşlar, su ihtiyaçlarını bir kilometre uzaklıktaki Kamışlı Mahallesi'ndeki kuyudan temin ediyor. Bidonlara doldurdukları suyu eşek sırtında taşıyan mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Eğri Çay Mahalle Muhtarı Mehmet Salim Kıldacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, su ve yol sıkıntılarını daha önce yetkililere resmi olarak bildirdiklerini ancak bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunmadığını söyledi.

Vatandaşların bir kilometre uzaklıktaki başka bir mahalleden her gün eşekle su taşımak zorunda kaldığını ifade eden Kıldacı, ayrıca yollarının da kötü durumda olduğunu, özellikle kış aylarında araçların çamurda kaldığını belirtti.

Kıldacı, yetkililerden sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.

Kaynak:Haber Kaynağı