Su hizmetleri mahallelerde devam ediyor

Su hizmetleri mahallelerde devam ediyor

Uzun ömürlü, sağlıklı içme suyu temin hizmetleri ilçe merkezleri ve mahallelerde devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Derebucak’a bağlı Göynem, Yunak’a bağlı Kuyubaşı, Tuzlukçu’ya bağlı Tursunlu, Hüyük’e bağlı İmrenler ve Gökpınar mahalleleri ile Çeltik merkezde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı problemi yaşayan Derebucak ilçesi Göynem, Çeltik ilçesi merkez ve Gökpınar, Yunak ilçesi Kuyubaşı, Tuzlukçu ilçesi Tursunlu, Hüyük ilçesi İmrenler mahallelerinde çalışmalarını tamamladı. KOSKİ, Göynem Mahallesi’nde  22 litre/saniye, Çeltik merkezde 12 litre/saniye, Gökpınar Mahallesi’nde 2 litre/saniye, Kuyubaşı Mahallesi’nde 10 litre/saniye, Tursunlu Mahallesi’nde 10 litre/saniye ve İmrenler Mahallesi’nde 12 litre/saniye debili su temin ederek mahallelerin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşıladı.

Derebucak İlçesi Göynem Mahallesi’nin ihtiyaç duyduğu sağlıklı içme suyu için çalışmalara başlayan KOSKİ Genel Müdürlüğü, mahalleye yeterli, sürekli ve içilebilir içme suyu temini için 120 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyusundan 22 litre/saniye debili su elde etti. Mahallenin sağlıklı ve uzun ömürlü içme su ihtiyacı giderildi.

Çeltik İlçe merkezinin içme su ihtiyacı, Üçkuyular mevkiinde bulunan 3 adet sondaj kuyusundan sağlanıyordu. Mevcut kuyuların kullanılamaz hale gelmesinden dolayı, içme suyu yetersizliği yaşayan ilçe merkezinde 232 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan 10 litre/saniye debili su temin edildi. Ayrıca sağlıksız ve yetersiz su problemi sıkıntısı yaşayan Çeltik’e bağlı Gökpınar Mahallesi’nde de 208 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan sağlıklı ve uzun ömürlü 2 litre/saniye debili su temin edildi.

Yunak İlçesi Kuyubaşı Mahallesi, içme suyu ihtiyacını pompaj kuyusundan karşılıyordu. Kuyuda suyun azalması sonucu içme suyu yetersizliği ve sağlıksız su sorunu oluştu. KOSKİ, suyu içilemez olan Kuyubaşı Mahallesi’ne yeterli, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için 164 m. derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyusundan 10 litre/saniye debili su temin edildi.

Tuzlukçu İlçesi Tursunlu Mahallesi içme su ihtiyacı mevcut sondaj kuyusundan sağlanmaktaydı. Kuyunun kirlenmeye açık bir konumda olması dolayısıyla KOSKİ, mahalleye yeterli, sağlıklı ve sürekli içme suyu temini için 200 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyusundan temin edilen 10 litre/saniye debili su şebekeye aktarıldı.

Hüyük İlçesi İmrenler Mahallesi içme su ihtiyacı Acıağıl mevkiinde bulunan sondaj kuyusundan karşılanmaktaydı. Sağlık açısından içilmesi uygun olmayan bir suya sahip olması dolayısıyla mahallede çalışma başlatan KOSKİ, yeterli, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini için 140 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyusundan mahallenin ihtiyacını karşılayacak miktarda, 12 litre/saniye su elde edildi.