SÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde önlük giydirme töreni

SÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde önlük giydirme töreni

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri için "beyaz önlük giyme" töreni düzenlendi.Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri için "beyaz önlük giyme" töreni düzenlendi.

Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı doktor Nejdet Güz, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yaptığı açılış konuşmasında, öğrencilerin hayatları boyunca zorlanacağı konular olacağını fakat meslektaşlarla, hocalarla ve ilim çevreleriyle sürekli istişare halinde olmaları gerektiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ise beyaz önlüğün sağlık biriminde doktorun hastaya olan sevgisi, hastanın da doktora saygısının simgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bora Öztürk de ailelere ve öğrencilere seslenerek, "Çok mutlu ve heyecanlı olduğunuz bugünde, bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz. Onları sizler yetiştirdiniz, bizler ise onları sağlıklı yaşamın ilk ve en önemli kapısı olan ağız ve diş sağlığına hizmet edecek kaliteli diş hekimleri olarak yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen beyaz önlük giyme törenine geçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı