SÜ Bozkır MYO’nun mezuniyet coşkusu

SÜ Bozkır MYO’nun mezuniyet coşkusu

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu, 24. dönem mezunlarını coşkuyla uğurladı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı birinci sınıf öğrencileri tarafından organize edilen törende, Bozkır’ı tanıtıcı ürünlerden oluşan ikramlıkların yanı sıra mezun olan öğrenciler için hazırlanmış çeşitli etkinliklerle de renkli bir tören gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkan Vekili Hasan Özcan, Bozkır Cumhuriyet Baş Savcısı Selin Kutluata, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Alp Önder Yıldız, Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahu Cavlazoğlu Davulcu, meslek yüksekokulunun akademik ve idari kadrosu, veliler ve öğrenciler katıldı.

KARABULUT: SÜ’DEN MEZUN OLMAK HER YİĞİDE NASİP OLMAZ

Törene katılarak öğrencilerin heyecanını paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Çok kıymetli misafirler Selçuk Üniversitesi, başka bir üniversite. Stratejik bir üniversite. Türkiye’nin ikinci büyük üniversitesi. Böyle bir üniversiteden mezun olmak her yiğide nasip olmaz.  Kendi profesyonel alanlarında çok kıymetli hocalarınız tarafından gerekli yeti ve bilgi ile donatılmış bir şekilde buradan ayrılıyorsunuz. Mesleki yeterliliğinizin yanı sıra sizlere maddi manevi her türlü desteği verdiğimizi umuyorum. Sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Allah hepinizin yolunu ve bahtını açık etsin. Meslek yüksekokullları koordinatörümüzle birlikte her sene burayı ziyaret ettik, sizlerle dertleştik görev yaptığımız süre içerisinde okulumuzun eksiklerini mümkün olduğu kadar gidermeye çalıştık” dedi.

“GİTTİĞİNİZ HER YERDE BİR YILDIZ GİBİ PARLAMANIZI İSTİYORUZ”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut, “Enteresan ve zor bir ülkede yaşıyoruz. Coğrafya kaderdir derler ya. Kaderimiz bu coğrafyada doğup büyümekmiş.  Bin yıl önce bu yurdun toprakları bize vatan yapan atalarımızın omzumuza yüklediği ve sizin de bugünden itibaren aldığınız birtakım kadim mesuliyetlerimiz var. Bizler önce insan olacağız insan gibi yaşayacağız. Hayatlarımızı yaşanabilir ve anlamlı kılmak için milli, manevi, kültürel, örfi değerimize sahip çıkacağız.  Hepsinden öte ve önemlisi de bir ve beraber olacağız. Çanakkale Savaşı’nda üzerimize yağan bombalar hiçbirimizin ırkını ayırt etmiyordu. Mezhep ayırt etmiyordu. 15 Temmuz’da da ayırt etmedi. Bu milletin geleceğini, itibarını ve istikbalini kastedenlere karşı biz de birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Ufak tefek görüş ayrılıklarımızı yaşam tarzlarımızı bir kenara atacağız. Aksi takdirde halimiz Suriye’ye, Afganistan’a döner. Emperyalistlerin bizim ülkemiz ve gençliğimiz üzerine operasyon yapmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz sizden en başta bunu bekliyoruz. Gittiğiniz her yerde bir yıldız gibi parlamanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut’a, Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Davulcu hediye takdiminde bulundu.

Törende Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar ve Bozkır Belediye Başkan Vekili Hasan Özcan da mezun olan öğrencilerin heyecanını paylaşarak tebrik etti.  Açılış konuşmalarının ardından Bozkır Meslek Yüksekokulu birincisi Mimari Restorasyon Bölümü öğrencisi Tuğba Bayar, okul ikincisi Mimari Restorasyon Bölümü öğrencisi Oğuzhan Öcal ve okul üçüncüsü Mimari Restorasyon Bölümü öğrencisi Elif Çakır’a başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.  Törende Selçuk Üniversitesi Spor Şenlikleri’nde üst üste üç kez kupa kazanan Bozkır Meslek Yüksekokulu Voleybol Takımı’nı çalıştıran Spor ve Fiziki Etkinlikler Misafir Öğretim Üyesi Bekir Davulcu’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, başarılarından dolayı plaket takdiminde bulundu.  Daha sonra bölümlerden mezun olan öğrenciler diplomalarını okulun öğretim görevlilerinden aldı. Mezun olan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini doyasıya yaşadılar. Arkadaşları ve aileleriyle mezuniyet heyecanını paylaşan öğrenciler, ayrıca mezuniyete özel hazırlanan ikramlıklardan tattılar ve fotoğraf köşesiyle de anı ölümsüzleştirdiler. Mezuniyet, yemek ikramının ardından son buldu.