Struma'da ölen Yahudiler için tören düzenlenecek

Struma'da ölen Yahudiler için tören düzenlenecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu:- "Bu sene de 24 Şubat 2017 tarihinde İstanbul Valiliğimizin ev sahipliğinde Struma’da hayatını kaybedenler anısına bir tören düzenlenecek ve onların anısına denize çelenk bırakılacak"- "Bu vesileyle, insanlık tarihin

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyi̇n Müftüoğlu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudileri taşıyan Struma Gemisi'nin batırılmasının 75. yılı olan 24 Şubat'ta İstanbul’da bir anma töreni düzenleneceğini, Struma’da hayatını kaybedenler anısına denize çelenk bırakılacağını açıkladı.

Sözcü Müftüoğlu, konuya ilişkin soruya cevabında, İkinci Dünya Savaşı yıllarında, ülkelerindeki zulümden ve Holokost’tan kaçan 103'ü çocuk, 768 Yahudi ile Köstence Limanı'ndan hareket eden “Struma” gemisinin, 24 Şubat 1942'de Karadeniz’in uluslararası sularında bir Sovyet denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldığını ve geminin yolcularının hayatını kaybettiğini anımsattı.

Müftüoğlu, Türkiye'nin insani trajedilere karşı sergilediği duyarlı tavır çerçevesinde son iki yıldır Struma’da yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sene de 24 Şubat 2017 tarihinde İstanbul Valiliğimizin ev sahipliğinde Struma’da hayatını kaybedenler anısına bir tören düzenlenecek ve onların anısına denize çelenk bırakılacaktır. Bu vesileyle, insanlık tarihinde benzeri bulunmayan bir vahşet olan Holokost’ta ve Holokost’tan kaçarken 75 yıl önce bugün Struma gemisinde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :