STM ve Turkcell'den sanayinin dijital dönüşümü için iş birliği

STM ve Turkcell'den sanayinin dijital dönüşümü için iş birliği

Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketlerinden Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile Turkcell, Türk sanayisinin verimliliğini ve rekabetçiliğini artırmak için Dijital Dönüşüm Platformu'na öncülük edecek

ANKARA (AA) - Türkiye’nin iki büyük kuruluşu Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ile Turkcell, Türk sanayisinin dijital dönüşümüne öncülük etmek amacıyla iş birliğine gitti.

STM'den yapılan açıklamaya göre, şirketler arasındaki stratejik iş birliği anlaşmasına ilişkin törene STM Genel Müdürü Davut Yılmaz ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu katıldı.

Anlaşmayla STM ve Turkcell, Türk sanayisinin verimliliğini ve rekabetçiliğini artırmak için dijital dönüşümde inisiyatif aldı. Bu iş birliği sayesinde milli imkanlarla geliştirilecek teknolojilerle sanayide üretim verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Şirketler, anlaşma kapsamında "Dijital Dönüşüm Platformu"na öncülük edecek. Platform, şirketlerin sahip olduğu ve milli imkanlarla geliştirilen teknolojileri sayesinde "akıllı fabrika, ulaşım ve enerji çözümleri, büyük veri analitiği, endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT) ve siber güvenlik" konularında Türk sanayi kuruluşlarının dijital dönüşüm süreçlerine katkıda bulunacak.

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, iş birliğiyle Turkcell’in iletişim altyapısı üzerinden üretim, enerji, otomotiv, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerden toplanacak ham verilerin STM'nin Optimizasyon ve Büyük Veri Analitiği Platformu kullanılarak işleneceğini bildirdi.

Ortaya çıkan "işlenmiş veri"nin IoT platformundan süreç iyileştirme, optimizasyon ve tahminsel bakım konsepti gibi başlıklarda sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunacağını vurgulayan Yılmaz, "Sağlanacak bu dijital dönüşümle sektörlerin 'akıllanmaları' ve dönüşüm maliyeti açısından yüzde 10-15'lik bir verimlilik artışıyla sanayi üretiminde yıllık yüzde 3'e varabilecek bir büyüme hedefleniyor." ifadesini kullandı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da dünyanın ilk dijital operatörü olarak teknoloji odaklı bir altyapı şirketinden hizmet odaklı bir deneyim oyuncusuna dönüştüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Turkcell olarak içinde internet ve bağlantı olan tüm alanlarda müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Biliyoruz ki verimlilik için temel şart dijitalleşme sürecinin doğru bir şekilde hayata geçirilmesi. Dijitalleşmenin gerçekleşmemesi verimlilik artışındaki problemleri de beraberinde getiriyor. İşte bu problemlerin önüne geçerek özellikle sanayide ve ilgili üretim alanlarında dijitalleşmeye katkıda bulunmak istiyoruz. STM ile yaptığımız bu yeni ortaklık sayesinde, Turkcell altyapısını kullanarak dar bant nesnelerin interneti (nb-IOT) ile toplanan verileri analiz ederek, toplam üretim maliyeti açısından verimliliğe büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :