STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi - İSTOK Başkanı Dayhan: - "Afrin dağlarından Amanos ve Hatay'a geçerek başta bölgedeki Kürt vatandaşlarımız olmak üzere

İZMİR (AA) - İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'deki terör örgütleri PYD/PKK/KCK-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Cüneyd Dayhan, TSK'nin, Afrin'deki terör yuvalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun başarıyla devam ettiğini belirtti.

Terör örgütünün, bulunduğu coğrafyada başta Kürt halkı olmak üzere tüm milletlere zulmettiğini aktaran Dayhan, "Tüm terör örgütleri bölge için bir tehdit olmaktan çıkarılana, son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonun kararlılıkla devam etmesini istemekteyiz." diye konuştu.

Türk ordusunun tarihten bugüne mazlumlara kucak açtığına işaret eden Dayhan, geçtiği bağdan aldığı üzümün parasını dallarına asacak kadar asil ve şerefli olan bu askerlerin sivil halka zarar vermesinin beklenemeyeceğini aktardı.

Dayhan, şunları kaydetti:

"Bukalemunun bulunduğu dalın rengini alması gibi adım başı isim değiştirerek Kandil'den PKK olarak çıkıp İran'da PJAK, Suriye'de PYD-YPG-YPJ adını alan örgütün yine farklı isimlerle yaptığı bilgi çarpıtmalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Dünyadaki tüm ihtiyaç sahiplerine kucak açmakta yardım etmekte en önde saf tutan milletimizi sivillere zarar veriyormuş göstermeye çalışanlar, Hatay ve Kilis'teki sivil yerleşim yerlerine onlarca roket atmıştır.

Afrin, Türkiye Cumhuriyeti'nin beka meselesi olmuştur. Afrin dağlarından Amanos ve Hatay'a geçerek başta bölgedeki Kürt vatandaşlarımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve vatandaşlarına saldıran bu teröristler, utanmadan barıştan yana olduklarını söylerken Suriye'yi de bölmeye çalışmaktadırlar."

Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina da "Ülke güvenliğinin korunması amacıyla düzenlenen operasyonda devletimizin aldığı kararın arkasındayız." diye konuştu.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan aldığı haklarla meşru zeminde harekat başlattığına işaret eden Bina, "Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden terör gruplarına karşı sessiz kalması mümkün olamaz. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevap en güçlü şekilde verilmektedir. Bu aşamada birlik ve beraberlik içinde hareket ederek alınan kararın ve kahraman ordumuzun tam destekçisi olmalıyız. Özellikle sosyal medyada kasıtlı olarak yapılmaya çalışılan bilgi kirliliği ve provakasyonlara karşı dikkatli olunmalıdır." dedi.

- "Yiğitlerimizin Allah yardımcısı olsun"

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu İzmir Temsilcisi Ayhan Yıldırım ise tarihi zaferlerle dolu bir milletin Afrin'deki terör gruplarını da yok edeceğine olan inançlarının tam olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin derin bir tarih ve kadim medeniyete sahip olduğuna işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu milletin evlatları hiçbir zaman İslam sancağını yere düşürmemiştir. Bizler, şehadetin dünyada elde edilebilecek en kıymetli makam olduğunun bilincinde olan bir milletin evlatlarıyız. Bize can bahşeden Allahımızın müjdelediği gibi can verirsin ama ölmezsin. Afrin harekatında ülkemizin bekası için canlarını gözlerini kırpmadan vermeye hazır olan yiğitlerimizin Allah yardımcısı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :