STK'lardan PKK'nın saldırılarına tepki

STK'lardan PKK'nın saldırılarına tepki

Doğu ve Güneydoğu'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK'lı teröristlerin hedef gözetmeden yaşamı hiçe sayan saldırılarına tepki gösterdi- MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: -"Çukur siyasetiyle saldırılarını şehirlere kaydıran ve halkın buna

DİYARBAKIR (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, PKK'lı teröristlerin huzuru hedef alan saldırılarına tepkisini dile getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla bölgede sağlanan huzur ve güven ortamına zarar verdiğini söyledi.

"Çukur siyasetiyle saldırılarını şehirlere kaydıran ve halkın buna prim vermediğini gören terör örgütü suikaste sarıldı." diyen Özdemir, PKK'nın bölgede kendisine muhalif olarak gördüğü siyasi partileri özellikle hedef aldığını belirtti.

Özdemir, siyasilere yönelik Van, Hakkari ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen saldırıları hatırlatarak, bu işin sonunun olmadığını aktardı.

PKK'lı teröristler ile onların yandaşlarına seslenen Özdemir, "İnsanlar artık gerçeği gördü. Artık siz de gerçeği görün ve bu olaylardan vazgeçin." dedi.

Özdemir, terör saldırılarına bölge halkı tarafından yüksek sesle tepki gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek, insanların ölümle tehdit edilmesine "hayır", insanların yaşamasına, yatırım yapılmasına ise yüksek sesle "evet" denilmesi gerektiğini kaydetti.

- "İnsan hakları örgütlerimiz nerede?"

Dicle-Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı da terör örgütünün saldırılarını, hakaret, zulüm ve faşizanca bir hareket olarak değerlendirdiğini dile getirerek "Bu saldırılar vahşettir. Bu vahşetin hiçbir dilde anlatılacak yanı yok. Bu saldırılar sürdüğü müddetçe ne Kürt meselesi çözülür ne insanlık diye bir şey kalır. Bizim topyekun bunlara karşı çıkmamız lazım." diye konuştu.

Batmanlı, terör saldırılarına tepki gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, saldırılara sessiz kalan sivil toplum kuruluşlarını eleştirdi.

"Sivil yapılarımız, derneklerimiz, insan hakları örgütlerimiz nerede? İnsan hakları örgütlerimizin bu saldırıları kınaması gerekmiyor mu?" ifadelerini kullanan Batmanlı, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları olarak gelin beraberce bu ölümlere karşı duralım. Korkmadan, çekinmeden insanca yaşamak istiyoruz. Partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler gelin birlikte buna karşı tepki gösterelim. Terör örgütünün saldırılarını kınıyoruz. HDP'li veya PKK'lı da fikrini söylese terör örgütü onu da öldürür. Şiddete karşı çıkan herkes terör örgütün hedefindedir."

- "Saldırılar terör örgütünün son çırpınışlarıdır"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Namık Bulut da terör saldırılarının kabul edilemez olduğunu aktardı.

Terör saldırılarına karşı devletin dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Bulut, "Şehitlerimiz olmuyor mu oluyor, canımız acımıyor mu acıyor ama Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bunlara gereken dersi verecektir, veriyor da." şeklinde konuştu.

Bulut, teröre karşı devletin ve hükümetin kararlı tutumunun devam ettiğini bildirerek, bu nedenle terör örgütü PKK'nın köşeye sıkıştığını aktardı.

Devletin yanında olmanın önemine işaret eden Bulut, dernek olarak devletin yanında ve emrinde bulunduklarını belirtti.

"Son süreçte yaşanan saldırılar terör örgütünün son çırpınışlarıdır." diyen Bulut, bölge insanının devletin yanında olmasının terörle mücadeleyi daha kolay hale getireceğini kaydetti.

- "Sesimizi yükseltmemiz lazım"

Din Bir-Sen Mardin Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan da terör saldırılarını kınayarak, bölgede artık huzur istediklerini, bu tür saldırıların çözüm olmadığının bilindiğini vurguladı.

Ersan, kanın, gözyaşının, ölmenin, öldürmenin çözüme hiçbir faydası olmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yakın tarihte 15 Temmuz gibi büyük bir olay yaşadık. Topyekun bütün halkımız darbe girişimine karşı büyük bir direnç gösterdi. Ülkemizin huzurunu istemeyen güçlerin oyununa gelmeyeceğiz. 15 Temmuz ruhuyla bu coğrafyayı hedef alan tüm güçlere karşı tavır ortaya koymak lazım. Bu kanın durması için el birliğiyle uğraşmamız ve sesimizi yükseltmemiz lazım. Hiç kimse evinde, 'Bana bir şey olmuyor' diye düşünmemeli."

MÜSİAD Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana da terörün siyasetçi, asker, polis, sivil ayrımı yapmadığını dile getirerek, "Siyasilerin farklı söylemleri, düşünceleri, fikirleri olabilir. İnsanlar özgürce konuşabilmeli ve siyasi düşüncelerini özgürce ifade edebilmelidir. İnsanların farklılıkları ve zenginlikleri buradan kaynaklanır." dedi.

Terör saldırılarının bölgeye ve bölge halkına faydasının olmadığını anlatan Akbana, bölgede yaşayan insanların kendi gelecekleri için yaşanan olumsuzluklara tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

- "Ne demek çocuklarının önünde bir babayı katletmek?"

Diyarbakır Tanıtma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu da terör örgütü PKK'nın, bölgede yolun sonuna geldiğinin farkına vardığını belirterek, PKK'lı teröristlerin Sur'da kazdığı çukurlara gömüldüğünü kaydetti.

Terör örgütünün aklını başına alması gerektiğini vurgulayan Arslanoğlu, şöyle konuştu:

"PKK'nın siyasi ayağı olan HDP bölgede halk nezdindeki kredisini yitirmiştir. Halk artık HDP ve PKK'nın insanlık adına, Kürt halkının haklarının savunulması adına işler yapmayacağının farkına varmıştır. Aslında PKK, AK Parti'nin başarılarını hazmedemeyişinin bir tezahürü olarak bu işleri yapmaktadır. Ne demek çocuklarının gözü önünde bir babayı katletmek?"

Arslanoğlu, PKK'lı teröristlerin saldırılarından vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek, "PKK, halkı terörize etmekten, ülkeyi kaosa götürme emelinden, yurt dışında kendilerini kumanda eden büyük güçlerin piyonu ve oyuncağı olmaktan vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :