STK'lar AFAD öncülüğünde Yemen için toplandı

STK'lar AFAD öncülüğünde Yemen için toplandı

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri Yardım Faaliyetlerinde AFAD ve TİKA'nın sahadaki merkezlerinden yararlanmak ve sahadaki sıkıntıların giderilmesi ve çalışmaların daha verimli hale getirilmesi AFAD öncülüğünde bir araya geldi.

 

Afad'ın ev sahipliğinde Genel Başkan Dr Mehmet Güllüoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Yemen'de faaliyet gösteren derneklerin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Türkiye'den bir çok STK temsilcisinin katıldığı toplantıya Ribat İnsani Yardım Derneği Seyid Duman da katıldı. Toplantıda Ribat İnsani Yardim Derneği'nin Yemen faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı  Seyid Duman, Yemen'de bir haftalık süre içerisinde 5 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını anlatarak "Ribat İnsani Yardım Derneği olarak Yemen çalışmamızda yüzlerce aileye nakdi yardım ve 2019 Ağustos ayına kadar farklı bölgelere her gün 2 tanker içme suyu ulaştırılacak şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Yemen'le alakalı çalışma ve projelerimiz geliştirilerek devam edecek" dedi.

stklar-afad-onculugunde-yemen--(1).jpg

GÜLLÜOĞLU’DAN DESTEK

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ise, sivil toplum kuruluşlarının akreditasyonu ve gönüllülük eğitimlerinin içeriği gibi konuların da görüşüldüğü toplantıda kendisinin de sivil toplum kuruluşu kökenli olduğunu belirterek afetlerde devlet - STK iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Öte yandan programda Afad Genel bir koordinasyon merkezi oluşturarak ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve ihtiyaçlara kısa sürede yanıt verilmesi ve sahada daha aktif hale gelmek için görüşler belirtildi.

stklar-afad-onculugunde-yemen--(4).jpg

Etiketler :