Stant açan öğrencilere saldırı davasında beraatlere itiraz

Stant açan öğrencilere saldırı davasında beraatlere itiraz

Ankara Üniversitesinde stant açan öğrencilere saldırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığa ilişkin beraat kararı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca istinafa taşındı

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Üniversitesinde stant açan öğrencilere saldırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın beraatına ilişkin karara itiraz etti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili ceza dairesine sunulmak üzere, başsavcılığın 10. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdiği itiraz dilekçesinde, mağdur Dilara Tabak'ın beyanlarına yer verildi.

Dilekçede, Tabak'ın, AK Parti'nin okul önünde açtığı stantta partinin broşürlerini dağıttıkları sırada, bir grubun saldırısına uğradıklarını, saldırganların attığı soda şişesinin alnına isabet etmesi sonucu yaralandığı şeklindeki beyanı yer aldı.

Tabak'ın yanında bulunan diğer katılanların bu beyanı doğrular ifadeler verdiği belirtilen dilekçede, DVD izleme ve tespit teşhis tutanağında, sanıkların, stant açanlara karşı yürüyen, slogan atan ve emniyet mensuplarının uyarılarına rağmen dağılmamakta direnen kişilerden olduklarının saptandığı belirtildi.

Olay tutanağında da grup içindeki kişilerin, AK Parti Gençlik Kollarına bağlı tanıtım standına soda şişesi ve benzeri maddeleri atmaları sonucu Dilara Tabak'ın yaralandığının belirlendiği, Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğünün raporuna göre de Tabak'ın yaşamını tehlikeye sokmadan ve basit tıbbi müdahaleyle giderilecek derecede yaralandığının tespit edildiği aktarıldı.

Olay sonrası görüntü kayıtlarını izleyen şikayetçilerin sanıkları teşhis ettiğine değinilen dilekçede şunlara yer verildi:

"Dilara Tabak'ın doktor raporu, DVD izleme ve tespit teşhis tutanağı ile olay tutanağından, sanıkların, katılanların siyasi bir partinin açtığı stantta broşür dağıtmak üzere gerçekleştirdikleri siyasi parti faaliyetine katılmalarını engellemek için yaralamaya elverişli silahtan sayılan dolu soda ve pet su şişelerini katılanlara atmak suretiyle Dilara Tabak'ın yaralanmasına neden oldukları, bu şekilde cebir kullanarak katılanları siyasi parti faaliyetine katılmamaya zorlamak suretiyle siyasi hakların kullanılmasını engelleme suçunu işledikleri sabittir. Buna karşın sanıkların mahkumiyetleri yerine ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi, usul ve esasa aykırı olduğundan kararın istinafen kaldırılmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :