Stajyerden bile himmet almışlar

Stajyerden bile himmet almışlar

FETÖ'nün darbe girişimi öncesi Hollanda'da himmet geceleri düzenlediği ortaya çıktı. Açık artırmanın olduğu bu gecelerde stajyerlerden de para toplandığı tespit edildi.

Hollanda'da yayın yapan Volkskrant Gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'yü ele alan bir haber hazırladı. Gazeteye konuşan işadamları örgütün Avrupa'daki himmet çarkının nasıl işlediğini anlattı. Yıllardır Hollanda’da yaşayan Murat Eren ile Mustafa Acer isimli itirafçılar, FETÖ tarafından özel olarak yetiştirildiklerini belirterek- “Bu geceler de açık artırma usulüyle bağış toplanırdı. Genelde insanları cemaate önemli bir noktaya gelmek için çok para verirdi. 1 milyon euro bağış yapan vardı. Bir mağazada staj yapan 16 yaşındaki gençlerin bile  1000 ila 2 bin euro arasında himmet parası  verdiklerini gördük” dediler.

PARALAR PENSİLVAN'YA

Bu gecelerde toplanan paraların tamamına yakınının Pensilvanya’ya yasadışı yollarla gönderildiğini, çok az miktarının da Afrika’ya gönderildiğini söyleyen  itirafçılar: “Gülen cemaati gelecekteki planları için sürekli para toplardı. Özellikle Avrupa’da yaşayan ve dini duygular taşıyan insanlardan milyonlarca euro para toplandı. Biz Hollanda organizasyonlarını yürütüyorduk" diye konuştular.

Öğretmenler 15 Temmuz'dan sonra kaçtı

FETÖ’nün Hollanda’daki okullarında çok sayıda öğretmenin kaçtığı öğrenildi. Öğretmenler dışında çok sayıda öğrencinin de buradan kaydının başka okullara alındığı belirtildi.