Stada gelen kitaplar okullara teslim edildi

Stada gelen kitaplar okullara teslim edildi

“1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci” projesi kapsamında Konyaspor – Bursaspor maçında toplanan kitaplar düzenlen törenle okullara teslim edildi.

 

 

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci” projesi kapsamında Konyaspor – Bursaspor maçında toplanan kitaplar düzenlen törenle okullara teslim edildi.

Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Arslan sınırı olmayan gönüllere dokunmak adına önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Özgüvenli, kültürlü, bilgili ve geleceğin teminatı olan gençlere faydalı olacağını belirten Arslan emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ise projenin Türkiye’de ilk olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bu projenin devam etmesini istediklerini anlatan Altuntaş: “Daha büyük derbi niteliğindeki maçlarda bu projeyi tekrar gerçekleştirirsek daha fazla kitap toplamış oluruz.” dedi.

“Her yerde her zaman her daim kitap okuyabileceğimizi hatırlayarak yanımızda kitap bulundurmamız gerekiyor. Her kitaptan istifade etmek mümkün. Kitapları mahzun bırakmamak için okumalıyız.” diyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker dinleme kültürümüzün, sohbet geleneğimizin bizi kitap okuma konusunda diğer toplumlara göre farklı kıldığını anlattı.

Şeker: “Kitap üzerinden okumanın emredildiği bir toplumuz. Bu anlamda medeniyetimizin bize sunmuş olduğu bu görevi de yürütmek üzere daha özenli, daha itinalı davranmamız gerekiyor. Projenin taraftarı kapsama alanına almasına sevindim. Bu geldiğimiz noktayı gösteriyor. Engelli kardeşlerimizin de kampanyaya destek vermek üzere bizlerle hareket etmesi kampanyanın başka bir artı tarafı.” dedi.

Konuşmaların ardından Konya’nın farklı ilçelerindeki okullara kitapları teslim edildi.Haber Merkezi