SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş farklarını alacakları tarih belli oldu

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş farklarını alacakları tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının ilk yarısı için emekli aylıklarındaki zam oranını yüzde 49,25'e çıkardıklarını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, artan aylık tutarlarına kavuşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, SGK ve İŞKUR İl Müdürleri İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2024 yılında emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emekliler için yüzde 49,25'e çıkardıklarını duyurdu. Işıkhan, bu önemli gelişmeyi şu sözlerle aktardı:

"2024 yılının ilk yarısı için; emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emeklilerimiz için yüzde 49,25'te eşitledik. Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat'ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum."

Bu kararın emeklilere önemli bir maddi destek sağlayacağı ve yaşam standartlarını yükselteceği düşünülüyor. Emekliler, yüzde 49,25'lik artışın etkisiyle daha güvende ve rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.