"Sri Lanka'da böyle saldırılar beklenmiyordu"

"Sri Lanka'da böyle saldırılar beklenmiyordu"

Saldırılardan birinin meydana geldiği otelin yanındaki Colombo Hilton Oteli'nin şef aşçısı olarak çalışan Erkan Bostancı:- "Bu ülkede böyle saldırılar kesinlikle beklenmiyordu. Bu insanlar etrafta biraz yüksek sesle konuşulunca bile kavga çıktı sanıyor"

ANKARA (AA) - Sri Lanka'nın başkenti Colombo'da Hilton Colombo Otel'de çalışan şef aşçı Erkan Bostancı, ülkede Paskalya Bayramı kutlamaları sırasında meydana gelen saldırılara ilişkin, "Bu ülkede böyle saldırılar kesinlikle beklenmiyordu. Bu insanlar etrafta biraz yüksek sesle konuşulunca bile kavga çıktı sanıyor." dedi.

Bostancı, ülkede meydana gelen terör saldırılarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Saldırıların hedeflerinden Kingsbury Otel'in yanındaki otelde aşçı olarak çalıştığını aktaran Bostancı, kendi çalıştığı otele yönelik bir saldırı yaşanmadığını söyledi.

Bostancı, ülkedeki otellerde güvenliğin üst seviyede olmadığını belirterek, saldırıların hedefindeki noktalara giriş ve çıkışın rahatlıkla yapılabildiğini kaydetti.

Çalıştığı otelde Paskalya kutlamaları hazırlıklarının yapıldığı sırada saldırıların yaşandığını kaydeden Bostancı, olay sırasında otel içinde çalıştığı için patlamaları duymadığını aktardı.

Bostancı, "Bu ülkede böyle saldırılar kesinlikle beklenmiyordu. Bu insanlar etrafta biraz yüksek sesle konuşulunca bile kavga çıktı sanıyor." dedi.

- Sri Lanka'daki saldırılar

Bu sabah Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırı gerçekleştirilmişti. Şinhua ajansı, kilise ve otellerdeki patlamalarda 190 kişinin yaşamını yitirdiğini, 469 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Sabahki saldırıların ardından başkent Colombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında 7. patlama meydana gelmişti. 8. patlamanın ardından ise ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Saldırılarda iki Türk mühendis de hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :