Sporda 2018 böyle geçti

Sporda 2018 böyle geçti

Sporda 2018 yılı, dünyada ve Türkiye'de önemli başarılar ve gelişmelere sahne oldu.

 

Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig takımlarından Everton ile anlaşma sağladı. İngiliz ekibi, 26 yaşındaki futbolcuyla 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş'tan 22 milyon avro karşılığında Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Türkiye için rekor bonservis bedeliyle Süper Lig'den ayrıldı. 

Cenk, Türkiye'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen oyuncu olarak tarihe geçti. Milli futbolcu, Fenerbahçe'den 2015 yılında Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi El-Ehli'ye 16 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Moussa Sow'un rekorunu ele geçirdi. Bu transferle Cenk ayrıca, Medipol Başakşehir'den sezon başında İtalya ligi ekibi Roma tarafından 13,4 milyon avro bedelle transfer edilen Cengiz Ünder'in elinde olan "en fazla bonservis ödenen yerli oyuncu" rekorunu da kırdı.

Arda Turan, Türkiye'ye döndü

Medipol Başakşehir, Barcelona'dan 2,5 yıllığına kiraladığı milli futbolcu Arda Turan ile sözleşme imzaladı. Böylece Arda Turan, 6,5 sezon sonra Süper Lig'e döndü. 

Galatasaray'dan 2011-2012 sezonu başında 12 milyon avro bonservis bedeliyle Atletico Madrid'e giden Arda, burada geçirdiği 4 yılın ardından, 2015-2016 sezonu başında bu kez 34 milyon avro net bonservis karşılığında bir diğer İspanyol ekibi Barcelona'ya geçti. Katalan ekibinin kadrosunda 2,5 sezon kalan Arda, Medipol Başakşehir'e kiralık olarak transfer oldu.

Arda Turan, 2,5 sezon boyunca formasını giydiği Barcelona ile 55 maçta 15 gole imza attı. Milli oyuncu, bu süreçte bir lig, iki İspanya Kral Kupası, bir İspanya Süper Kupası, bir Dünya Kulüpler Kupası ve bir UEFA Süper Kupa kazandı.

Galatasaray'da yeni başkan Cengiz

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda mevcut başkan Dursun Özbek'e üstünlük sağlayan Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetiminin belirlendiği ve Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede bin 623 oy alan Dursun Özbek'e, bin 703 oyla üstünlük sağlayan Mustafa Cengiz, kulübün 37. başkanı seçildi.

PyeongChang Kış Olimpiyatları

Sporda 2018 yılı şubat ayında PyeongChang Kış Olimpiyatları ön plana çıktı.

Güney Kore'nin Pyeongchang, Gangneung ve Jeongseon bölgelerinde düzenlenen olimpiyatlara 95 ülkeden yaklaşık 2 bin 900 sporcu katıldı.

Türkiye'yi olimpiyatlarda çeşitli branş ve kategorilerinde 8 sporcu temsil ederken, Türk sporcular dereceye giremedi.

Kulüpler Birliğinde Orman dönemi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 1 Şubat'ta yapılan Kulüpler Birliği Vakfının seçimlerinde başkanlığa seçildi.

Vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda Orman, 17 kulübün desteğini alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Başkan Orman'ın yardımcılıklarını ise Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ve Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir yapacak.

Kadınlar PTT Türkiye Kupası

Kadınlar basketbolda PTT Türkiye Kupası'nı, finalde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 86-79 yenen Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

Mardin'de düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi 2. kez Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Futbolun isim sponsoru Spor Toto oldu

Spor Toto Teşkilatı, Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru oldu.

Sponsorluğun 2017-2018 sezonunun ikinci yarısı ve 2018-2019 sezonunu kapsadığı bildirildi.

Eskrimde tarihi başarılar

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda milli sporcu Deniz Selin Ünlüdağ, yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Deniz Selin, Türkiye'nin 95 yıllık eskrim tarihinde İbrahim Ahmed Acar'dan sonra ikinci, kadınlar kategorisinde ise ilk kez bu başarıyı elde eden sporcu olarak tarihe geçti.

Deniz Selin Ünlüdağ'ın yanı sıra Nisanur Erbil ve Aylin Çakır'ın yer aldığı Türkiye Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı, İtalya'ya 45-36 üstünlük kurarak bronz madalyaya uzandı. Türkiye, böylece yıldız yaş grubunda takım halinde Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etti.

Eskrimde gelen tarihi başarılar bununla da sınırlı kalmadı. Deniz Selin Ünlüdağ'ın yıldız kadınlar kılıç kategorisindeki şampiyonluğu ve Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı'nın üçüncülüğünün ardından bir ilk de genç kadınlar kılıç kategorisinde yaşandı.

Şampiyonada Aylin Çakır, genç kadınlar kılıç kategorisinde bronz madalya kazandı. Milli eskrimci, elde ettiği bu başarıyla 95 yıllık Türkiye eskrim tarihinde, genç kadınlar kılıç kategorisinde Türkiye'yi ilk kez kürsüye çıkardı.

Meryem Bekmez madalyaya yürüdü

Eskrimin dışında atletizmde milli sporcu Meryem Bekmez'in elde ettiği başarı da yüzleri güldürdü.

Milli atlet Meryem, EA Permit Dudinska Yürüyüş Festivali'nde genç kadınlar 10 kilometre yarışını birincilikle tamamladı. 17 yaşındaki Meryem, 45.16'lık derecesiyle ikinci sırada yer alan Klaudia Zarska'ya 4 dakika 44 saniye fark atarak ilk sırayı elde etti.

Beşiktaş'tan Şampiyonlar Ligi'ne veda

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etti.

Bayern Münih'e Almanya'da yapılan ilk maçta 5-0 yenilen Beşiktaş, güçlü rakibine Vodafone Park'ta da 3-1 mağlup oldu.

Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçların ardından Avrupa defterini kapattı.

Komşuda gergin maç

Yunanistan Süper Ligi'nde PAOK ve AEK futbol takımları arasındaki maçta çıkan olaylar uzun süre uluslararası spor gündemini meşgul etti.

Ev sahibi PAOK oyuncularının hakeme itirazlarının yanı sıra Toumba Stadı'ndaki taraftarın yoğun tepkisi sonrası sahada olaylar çıktı. PAOK Kulübü Başkanı Ivan Savvidis'in belindeki tabancayla sahaya girmesinin ardından maç hakem tarafından ertelendi.

Yunanistan hükümeti, ülkedeki en üst futbol organizasyonu Yunanistan Süper Ligi'ne bir süre ara verdi. Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) de kulüp başkanı Savvidis'in belinde silahla sahaya girmesi nedeniyle PAOK'un üyeliğini askıya aldı.

Erzurum'dan adaylık başvurusu

Erzurum, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemek için aday olmak isteyen kentlerin değerlendirileceği diyalog sürecine resmi başvurusunu yaptı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kaldığı yerden seyircisiz oynanmasına karar verdi. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde tatil edilen ve kaldığı yerden oynanması kararı alınan Fenerbahçe maçına çıkmayacağını açıkladı. 

Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) ev sahipliği adaylık dosyasını UEFA'ya teslim etti.

Türkiye, EURO 2024 organizasyonuna ev sahipliği yapabilmek için Almanya ile mücadele verdi.

Salah'a yılın futbolcusu ödülü

İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen Premier Lig'de yılın oyuncusu ödülünü, Liverpool'da forma giyen Muhammed Salah kazandı.

26 yaşındaki Salah, Manchester City'den Kevin De Bruyne, Leroy Sane, David Silva, Tottenham'dan Harry Kane ve Manchester United'dan David de Gea'nın arasından sıyrılarak ödüle layık görüldü.

Eczacıbaşı VitrA, Kadınlar CEV Kupası'nda şampiyon

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Belarus temsilcisi Minchanka'yı 3-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştı.

Deplasmandaki ilk maçı 3-1 kazanarak önemli bir avantaj elde eden turuncu-beyazlı ekip, evinde de rakibini 3-0 mağlup etti ve CEV Kupası'nda şampiyon oldu.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun son haftasında konuk olduğu Göztepe'yi 1-0 yenen Galatasaray, 21. şampiyonluğuna ulaştı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Teleset Mobilya Akhisarspor, finalde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürdü.

Futbolda İngiltere ekibi Liverpool'u 3-1 yenen İspanyol temsilcisi Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste üçüncü kez şampiyon olurken, Fransa'nın Olympique Marsilya takımını 3-0 mağlup eden İspanyol kulübü Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandı.

VakıfBank, Avrupa'nın en büyüğü

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Romanya temsilcisi CSM Volei Alba'yı 3-0 yenen sarı-siyahlı ekip, şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ise Fenerbahçe Doğuş, finalde İspanya temsilcisi Real Madrid'e 85-80 kaybetti.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etti. Play-off finalinin dördüncü maçında konuk ettiği Yakın Doğu Üniversitesi'ni 62-53 yenen sarı-lacivertli ekip, seride durumu 3-1'e getirdi ve 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacak.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2020 Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verdi.

Beşiktaş sahaya çıkmadı, derbi iptal edildi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarıda kalan maçın devamına siyah-beyazlı takım çıkmayınca, hakem Mete Kalkavan derbiyi iptal etme kararı aldı.

İki takım arasında Ülker Stadı'nda 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar vermişti. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü, sahaya çıkmama kararı almıştı.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbiye çıkmayan Beşiktaş'ı hükmen mağlup sayarak, sonraki sezon kupadan men edilmesine karar verdi.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu.

Sarı-lacivertliler bu ayda ayrıca sportif direktörlük görevi için Damien Comolli ve Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile 3'er yıllık sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig'de önemli buluşma

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Spor Toto Süper Lig'de yer alan 3 büyük kulübün başkanı iftar yemeğinde bir araya geldi.

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfının Swiss Otel'deki iftar yemeğinde buluştu.

Basketbolda Fenerbahçe şampiyon

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe şampiyon oldu.

Sarı-lacivertli ekip, play-off final serisinde TOFAŞ'ı 94-64 yenerek seride 4-1 öne geçti ve üst üste 3, toplamda ise 9. şampiyonluğuna ulaştı.

2020 Tokyo için ilk kota

Kadın Golbol Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım kotası aldı.

Milliler, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda grubundan çıkarak, çeyrek finalde ABD'yi 12-2, yarı finalde ise Brezilya'yı 5-2 yenip finale yükseldi. Milliler, ilk iki sırada yer almayı garantilediği için 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım vizesi de almış oldu.

Halterde ceza kalktı

Uluslararası Halter Federasyonu, Türkiye Halter Federasyonuna verdiği 1 yıl süreyle uluslararası yarışmalara katılmama cezasını kaldırdı.

Cezanın kalkmasının ardından milli halterciler İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen 18. Akdeniz Oyunları'nda podyuma çıktı.

Mesut Özil Almanya Milli Takımı'nı bıraktı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle ırkçı söylemlere maruz kalan Mesut, yaptığı açıklamada, "Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim. Almanya'da vergi ödememe, okullara bağışta bulunmama, milli takımla Dünya Kupası kazanmama rağmen, hala toplumca kabul edilmiyor ve farklı muamele görüyorum. Alman olmak için gerekli ve benim taşımadığım kriterler mi var? Takım arkadaşlarım Lukas Podolski ve Miroslav Klose'nin, Alman-Leh olarak nitelendiğini duymadım. Öyleyse neden Alman-Türk olarak tanımlanıyorum. Türk olduğum için mi? Müslüman olduğum için mi?" ifadelerini kullandı.

Almanya Futbol Federasyonu ve başka kişilerce gösterilen kötü muamele yüzünden Almanya Milli Takımı formasını artık giymek istemediğini dile getiren Mesut, şunları kaydetti:

"Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim. Fakat Almanya Futbol Federasyonu üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim. Ayrımcılık asla kabul edilemez."

Dünya Kupası Fransa'nın

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa, şampiyonluğa ulaştı. Fransa, tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı.

Başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanan final maçında Fransa'ya şampiyonluğu getiren golleri, 18. dakikada Mandzukic (kendi kalesine), 38. dakikada penaltıdan Griezmann, 59. dakikada Pogba ve 65. dakikada Mbappe kaydetti. Hırvatistan'ın golleri 28. dakikada Perisic ve 69 dakikada Mandzukic'ten geldi.

Dünya Kupası'nda üçüncülüğü ise İngiltere'yi 2-0 yenen Belçika elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı değişti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. 

Yeni kabinede Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine Osman Aşkın Bak'ın yerine, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu getirildi. 

Yankı'dan tarihi başarı

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın gençler kategorisi çiftlerde mücadele eden milli tenisçi Yankı Erel, Fin partneri Otto Virtanen ile şampiyonluğa ulaştı.

Yankı Erel ve partneri Virtanen, Kolombiyalı Nicolas Mejia ile Çek Ondrej Styler ikilisiyle karşılaştı. Bir saat 26 dakika süren mücadelede Yankı Erel-Otto Virtanen ikilisi, rakiplerini 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek zafere ulaştı. 

Böylece Yankı Erel, gençler kategorisinde grand slam şampiyonluğu yaşayan ilk Türk erkek tenisçi olarak tarihe geçti.

Ronaldo, Juventus'a transfer oldu

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, İspanya'nın Real Madrid ekibinden İtalya'nın Juventus takımına transfer oldu. 

Juventus'un, Portekizli yıldız Ronaldo için Real Madrid'e iki sezon içinde 100 milyon avro bonservis bedeli ve FIFA kuralları çerçevesinde 12 milyon avro ek ödeme yapacağı belirtildi.

İtalya temsilcisiyle 4 yıllık sözleşme imzalayan 33 yaşındaki Ronaldo, 2009'dan bu yana forma giydiği Real Madrid'de 438 karşılaşmada 450 gol ve 131 asistlik performans sergiledi.

Mete Gazoz'dan Avrupa rekoru

Milli okçu Mete Gazoz, 2018 yılında girdiği tüm müsabakalarda başarılı bir performans sergilerken, ağustos ayındaki Avrupa Grand Prix sıralama turlarında Avrupa rekoru kırdı.

Başarılı Türk sporcu, Avrupa Grand Prix'sinin sıralama turlarında 70 metrelik atışlar sonucunda topladığı 686 puanla Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu.

TFF Süper Kupa Akhisarspor'un

Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan TFF Süper Kupa mücadelesinde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ilk kez uygulandı.

Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Türkiye Avrupa şampiyonu

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen İşitme Engelliler 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, şampiyon oldu.

Milliler finalde Ukrayna'yı 4-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

Cimnastikte bir ilk

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda İbrahim Çolak, halka aletinde gümüş madalya kazanarak bir ilke imza attı.

Milli sporcu, şampiyonada Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyayı getirdi.

Türkiye önemli şampiyonalara ev sahipliği yaptı

Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayağı 1-2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Organizasyonda, MXGP kategorisinde Red Bull KTM'den Hollandalı Jeffrey Herlings, MX2 kategorisinde ise Red Bull KTM'den Letonyalı Pauls Jonass birinci oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda 10. ayak yarışı ise Marmaris Rallisi adıyla 13-16 Eylül tarihlerinde Muğla'da düzenlendi.

Türkiye, 8 yıl aradan sonra yeniden Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Şampiyonanın Türkiye etabında Estonyalı Ott Tanak, 03.59.24.5 derecesiyle birinciliği elde etti. Finlandiyalı pilot Jari-Matti Latvala ikinci, Yeni Zelandalı Hayden Paddon üçüncü sırayı aldı.

EURO 2024 Almanya'da düzenlenecek

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) Almanya'da düzenlenmesine karar verdi.

Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu EURO 2024'ün ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylamayla belirlendi.

UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı. Turnuvaya ev sahipliği yapmaya hak kazanan Almanya'ya 12 oy, Türkiye'ye ise 4 oy verildi.

Okçular başarılarıyla konuşuldu

Milli okçular, eylül ayında elde ettikleri başarılarla adlarından söz ettirdi.

Türkiye, Polonya'nın Legnica kentinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı.

Samsun'un ev sahipliği yaptığı Okçuluk Dünya Kupası Finalleri'nde ise Türk Milli Takımı, 1 altın ve 3 gümüş madalya elde etti.

Yasemin Adar'a özel diploma

Sporda 2018 yılı ekim ayında milli güreşçi Yasemin Adar'a Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından Dünya Fair Play Özel Diploması verildi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 2018 Dünya Güreş Şampiyonası'nın 76 kilo yarı final maçındaki davranışı sebebiyle Yasemin Adar'a özel diploma verildiği bildirildi.

Yasemin Adar, yarı final müsabakasında dizinden sakatlanmasına rağmen mücadeleye devam eden Macar güreşçi Zsanett Nemeth'in sakat dizine hiç hamle yapmadı ve rakibine zarar vermekten kaçındı.

Cocu görevden alındı

Fenerbahçe Kulübü, Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'nun görevden alındığını duyurdu.

Spor Toto Süper Lig'de, İstanbul'da oynanan Fenerbahçe-MKE Ankaragücü karşılaşmasının 3-1 konuk ekibin galibiyetiyle sonuçlanması sonrasında sarı-lacivertli yönetim Hollandalı teknik adamı görev aldığını açıkladı.

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes'in

Basketbolda 34. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 65-62 yenen Anadolu Efes kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı en çok müzesine götüren takım konumundaki Anadolu Efes'e 11. kez mutlu sona ulaştı.

Basketbolda 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ise Hatay Büyükşehir Belediyespor kazandı. Hatay temsilcisi rakibi Fenerbahçe'yi 61-47 yenerek kupayı aldı.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu, Euskadi Basque Country-Murias takımından İspanyol sporcu Eduard Prades Reverter kazandı.

Milli güreşçi Metehan Başar dünya şampiyonu oldu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda milli güreşçi Metehan Başar, altın madalya kazandı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Papp Laszlo Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, grekoromen stil 87 kilo finalinde Metehan Başar, Ukraynalı Zhan Beleniuk ile karşılaştı. Milli sporcu, rakibini 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Arda Turan'a 2 milyon 500 TL ceza

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, futbolcusu Arda Turan'a 2 milyon 500 bin lira para cezası verdi.

İstanbul ekibinin yönetim kurulu, Arda Turan'ın Emirgan'daki bir eğlence mekanında şarkıcı Berkay Şahin ile yaşadığı kavgayla ilgili olağanüstü toplanarak bu kararı aldı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi gündeme oturdu

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın ardından iki takım futbolcuları arasında yaşanan olaylar ve verilen cezalar ile Galatasaray-Atiker Konyaspor maçının hakemleri Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın ikinci değerlendirmeye kadar görevlendirilmemesi kararı, kasım ayının gündeminde en fazla yer alan konular oldu.

Sezonun 11. haftasında 2 Kasım Cuma günü Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan ve 2-2 eşitlikle biten karşılaşmanın ardından iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginliğe, yedek kulübesindeki oyuncuların yanı sıra teknik ekiplerden bazı isimler de karıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 8 Kasım Perşembe günü yaptığı toplantıda olaylara karışanlara ağır cezalar verdi. Kurul, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 7, antrenör Hasan Şaş'a 8 maç men cezası uygun görürken Galatasaraylı futbolculardan Donk'u 6, Ndiaye'yi 5, Rodrigues'i 3 maçla cezalandırdı. PFDK, Fenerbahçeli futbolculardan, derbi sonrası Galatasaraylı Belhanda'ya tokat atan Jailson'u 8, Soldado'yu ise 6 maç men cezasına çarptırdı.

PFDK ayrıca 13 Kasım Salı günü de Terim'e sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e ise aynı gerekçeyle 60 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kurul, 22 Kasım'da sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Mustafa Cengiz'e 45 gün hak mahrumiyeti cezası verirken TFF Tahkim Kurulu da derbi maçtaki olaylar ve sonrasındaki açıklamalar nedeniyle verilen cezaları onadı.

EURO 2020'nin kura çekimi yapıldı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri kura çekimi, İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapıldı.

Kura çekimine 3. torbadan giren A Milli Futbol Takımı, ilk kez 12 ülkenin ev sahipliği yapacağı şampiyonaya katılabilmek için H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile mücadele edecek.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda 4. hafta maçları sonunda organizasyona katılmayı garantiledi.

Deplasmanda Karadağ ile karşılaşan ay-yıldızlı ekip, rakibine 71-66 yenilmesine rağmen gruptaki diğer maçların da tamamlanmasıyla 2019'da Çin'de düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

VakıfBank dünyanın en büyüğü

VakıfBank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Minas takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.

VakıfBank, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Son altı Dünya Şampiyonası'nda üç kez (2013, 2017, 2018) şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı unvanını aldı.

Öte yandan bir diğer Türk temsilcisi Eczacıbaşı VitrA ise organizasyonda üçüncülüğü elde etti.

UEFA'dan yeni turnuva

UEFA, 2021-2022 sezonundan itibaren kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva düzenleneceğini duyurdu.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, 2021-2022 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne ek olarak üçüncü bir turnuva hayata geçirilecek.

Yeni turnuvada 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek ve karşılaşmalar perşembe günleri oynanacak. Gruplarını lider tamamlayan takımlar, doğrudan son 16 turuna kalacak. Grupları ikinci sırada bitiren ekiplerle UEFA Avrupa Ligi gruplarında üçüncü olan takımlar, yeni turnuvanın play-off turunda yer alacak ve yoluna son 16 turunda devam edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde de VAR

UEFA, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin bu sezon Şampiyonlar Ligi son 16 turundan itibaren kullanılacağını ilan etti.

Eylül ayında yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi 2019-2020 sezonundan itibaren VAR sisteminin kullanılacağını duyuran UEFA, uygulamayı öne çekti. İrlanda'nın başkenti Dublin'de toplanan UEFA İcra Kurulu, VAR sisteminin 2019'un şubat ayında başlayacak Şampiyonlar Ligi son 16 turundan itibaren kullanılmasını kararlaştırdı.

Ramil Guliyev'e ödül

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF), "yılın erkek atleti" ödülünü milli sporcu Ramil Guliyev'e verdi.

ABAF'ın Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen galasında, Ramil Guliyev "yılın erkek atleti" ödülüne layık görüldü.

Fenerbahçe'de ikinci Ersun Yanal dönemi

Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları elde edemeyen Fenerbahçe, teknik kadrosunda değişikliğe gitti.

Sezona Phillip Cocu ile başlayan sarı-lacivertliler, alınan kötü sonuçların ardından yola Hollandalı teknik adamın yardımcısı Erwin Koeman'la devam etti. Bir süre Koeman yönetiminde maçlara çıkan sarı-lacivertlilerde, istenilen çıkışın gerçekleşmemesi üzerine taraftarın da takımın başında görmek istediği Ersun Yanal ile anlaşma sağlandı.

Ersun Yanal, 2013-2014'te de çalıştırdığı Fenerbahçe'yi nisan ayında şampiyonluğa taşımıştı.

Manchester United'da Mourinho dönemi sona erdi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı.

İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, 2016 yılından bu yana takımı çalıştıran 55 yaşındaki Portekizli teknik adamın görevinden ayrıldığı kaydedildi.

Mourinho, 2,5 sezon geçirdiği Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi, Lig Kupası ve Community Shield kazandı.

Sporda 2018 yılının ocak ayında, milli futbolcuların transferleri ön plana çıktı.

 

OCAK

6 Ocak:

- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, Beşiktaş'ta forma giyen Cenk Tosun'u transfer etti.

12 Ocak:

- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Antalyaspor'un Fransız futbolcusu Samir Nasri'nin, UEFA tarafından hakkında yürütülen doping soruşturmasına yaptığı itirazı reddetti.

15 Ocak:

- Medipol Başakşehir, Barcelona'dan 2,5 yıllığına kiraladığı milli futbolcu Arda Turan ile sözleşme imzaladı.

20 Ocak:

- Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda mevcut başkan Dursun Özbek'e üstünlük sağlayan Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı oldu.

- Dünya Tekvando Federasyonu Grand Slam Şampiyonlar Serisi'nin son haftasında milli sporcu İrem Yaman, kadınlar 57 kiloda altın madalya kazandı. Milli sporcu, ilk kez elde edilen bu başarı sonrasında adını tarihe yazdırdı.

22 Ocak:

- Milli okçu Yeşim Bostan, Salon Dünya Kupası'nın Nimes'te düzenlenen 3. ayağında gümüş madalya kazandı.

29 Ocak:

- Yelkende 2018 Dünya Kupası'nın Miami serisinde olimpik milli takım sporcularından Alican Kaynar, bronz madalya elde etti.

ŞUBAT

1 Şubat:

- Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman seçildi.

- Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru Spor Toto oldu.

3 Şubat:

- İtalya'nın Fano kentinde düzenlenen Ampute Futbol Fano Cup Turnuvasını'nda Türkiye, birinci oldu.

4 Şubat:

- 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye, üçer altın ve gümüş, 12 bronz madalya kazandı.

5 Şubat:

- ABD'nin en büyük spor organizasyonu ve en çok izlenen televizyon etkinliği olarak gösterilen Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da Philadelphia Eagles mutlu sona ulaştı.

- Panathinaikos Basketbol Kulübü Başkanı Dimitris Giannakopoulos, Türk sporseverlerle ilgili hakaret içeren ifadeleri nedeniyle THY Avrupa Ligi maçlarından 1 yıl boyunca men edildi.

9 Şubat:

- Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları, görkemli açılış töreniyle başladı.

- Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılma taleplerini reddettiği gerekçesiyle toplam 45 Rus sporcu ve 2 antrenörün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz kabul edilmedi.

10 Şubat:

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Belarus'u 64-54 yendi.

11 Şubat:

- Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'te forma giyen Robert Lewandowski, üst üste 7. kez "Yılın Polonyalı Futbolcusu" ödülünü aldı.

- Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) San Antonio Spurs'u 122-105 yenen Golden State Warriors'ı çalıştıran Steve Kerr, lig tarihinde 250 galibiyete en hızlı ulaşan başantrenör oldu.

13 Şubat:

- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), doping yaptığı gerekçesiyle Japon sürat pateni sporcusu Kei Saito'yu 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'ndan diskalifiye etti. CAS'tan yapılan açıklamada, Güney Kore'de düzenlenen oyunlardan önce alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlanan Saito'ya olimpiyatlardan men cezası verildiği bildirildi.

14 Şubat:

- A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki dördüncü maçında Estonya'yı 38 sayı farkla 86-48 mağlup etti.

15 Şubat:

- FIFA dünya klasmanında Türkiye, 3 basamak çıkarak 38. sıraya yerleşti. Dünya Kupası'nın son sahibi Almanya, Brezilya ve Portekiz de sıralamada ilk 3 içindeki yerlerini korudu.

25 Şubat:

- Kadınlar basketbolda PTT Türkiye Kupası'nı, finalde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 86-79 yenen Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

26 Şubat:

- Güney Kore'nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat tarihlerinde 23'üncüsü düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları'nda Norveç 14 altın, 14 gümüş ve 11 bronz olmak üzere toplamda 39 madalya kazandı. Almanya, 14 altın, 10 gümüş, 7 bronz madalyayla ikinci, Kanada ise 11 altın, 8 gümüş, 10 bronz madalyayla üçüncü sırada yer aldı.​

MART

3 Mart:

- A Milli Kadın Sutopu Takımı, 2018 Avrupa Şampiyonası Elemeleri baraj etabı ikinci maçında konuk ettiği Slovakya'yı 10-9 yenerek, turnuvaya katılma hakkı kazandı.

4 Mart:

- İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Fiorentina'nın takım kaptanı Davide Astori, hayatını kaybetti. Fiorentina Kulübünden yapılan açıklamada, 31 yaşındaki İtalyan futbolcunun ani şekilde yaşamını yitirdiği ve bu nedenle derin üzüntü duyulduğu bildirildi.

- Bir dönem Galatasaray forması da giyen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, milli takım kariyerini sonlandırdı. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonundan (KNVB) yapılan açıklamada, Sneijder'in Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Ronald Koeman ile Katar'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası milli takım kariyerine son verdiği duyuruldu. Portekiz'e karşı 2003'te oynanan hazırlık maçında ilk defa giydiği milli formayla 133 kez görev yapan 33 yaşındaki Sneijder, 31 gol attı.

- Türkiye, Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından 2-4 Mart tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamladı. Türkiye, kadınlar takım sıralamasında 3. oldu. Milli sporculardan Muhsine Gezer 1500 metrede, Esra Bayrak 60 metrede, Sevim Demircan da 400 metrede altın madalya kazandı.

- Deniz Selin Ünlüdağ, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Deniz Selin, Türkiye'nin 95 yıllık eskrim tarihinde İbrahim Ahmed Acar'dan sonra ikinci, kadınlar kategorisinde ise ilk kez bu başarıyı elde eden sporcu olarak tarihe geçti.

6 Mart:

- Türkiye Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı, Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen organizasyonda iki gün önce yıldız kadınlar kılıç kategorisinde şampiyon olan Deniz Selin Ünlüdağ'ın yanı sıra Nisanur Erbil ve Aylin Çakır'ın yarıştığı Türkiye, İtalya'ya 45-36 üstünlük kurarak bronz madalyaya uzandı. Türkiye böylece yıldız yaş grubunda takım halinde Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyasını elde etti.

9 Mart:

- Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda Deniz Selin Ünlüdağ'ın yıldız kadınlar kılıç kategorisindeki şampiyonluğu ve Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı'nın üçüncülüğünün ardından bir ilk de genç kadınlar kılıç kategorisinde yaşandı. Rusya'nın Soçi kentinde yapılan şampiyonada Aylin Çakır, genç kadınlar kılıç kategorisinde bronz madalya kazandı. Milli eskrimci, elde ettiği bu başarıyla 95 yıllık Türkiye eskrim tarihinde, genç kadınlar kılıç kategorisinde Türkiye'yi ilk kez kürsüye çıkardı.

10 Mart:

- Avrupa Atmalar Kupası'nda mücadele eden milli ciritçi Eda Tuğsuz, altın madalya kazandı. Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen organizasyonda Eda Tuğsuz, 23 yaş altı kategorisinde 60,92'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Çekiç atmada mücadele eden Özkan Baltacı, 75,71'lik derecesiyle bronz madalya elde etti. Türkiye, 10-11 Mart tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, 23 yaş altı kadınlarda ikinci sırayı aldı. 23 yaş altı kadınlarda ay-yıldızlı ekibi Eda Tuğsuz (cirit), Özlem Becerek (disk), Deniz Yaylacı (çekiç) ve Sinem Yıldırım (gülle) temsil etti.

11 Mart:

- Yunanistan Süper Ligi'nde zirveyi yakından ilgilendiren PAOK ve AEK takımları arasındaki 25'inci hafta mücadelesi, çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Ev sahibi PAOK oyuncularının hakeme itirazlarının yanı sıra Toumba Stadı'ndaki taraftarın yoğun tepkisinin ardından sahada olaylar çıktı. Mücadelede tartışmalı ofsayt kararı sebebiyle çıkan olaylar sırasında, PAOK Başkanı Ivan Savvidis'in belindeki tabancayla sahaya girmesinin ardından maç hakem tarafından ertelendi.

12 Mart:

- Yunanistan'da hükümet, ülkedeki en üst futbol organizasyonu olan Yunanistan Süper Ligi'ni süresiz durdurma kararı aldı. Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığının Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Vassiliadis, ertelenen PAOK-AEK maçında çıkan olayların Yunan futboluna "ağır bir darbe" vurduğunu belirterek, "Kurallar herkes için geçerli. Bu sebeple, süresiz bir şekilde lig maçlarını durdurma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

13 Mart:

- Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Yunanistan Süper Lig'de AEK ile oynanan maçta kulüp başkanı Ivan Savvidis'in belinde silahla sahaya girmesi nedeniyle PAOK'un üyeliğini askıya aldı.

14 Mart:

- Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu. Almanya'da oynanan ilk karşılaşmayı da 5-0 kaybeden Beşiktaş, organizasyona veda etti.

- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Bornova Beckerspor, ligden çıkarıldı. Türkiye Basketbol Federasyonu, 3 Şubat'ta OGM Ormanspor, 3 Mart'ta da Adana ASKİ ile yapacağı maçlara mazeretsiz çıkmayan İzmir temsilcisini yönetim kurulu kararıyla ligden ihraç etti.

18 Mart:

- Milli tenisçi Başak Eraydın, İtalya'da katıldığı turnuvada tek kadınlarda şampiyonluğa ulaştı. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Sardinya Adası'nda düzenlenen Santa Margherita Di Pula Turnuvası'nın finalinde Bulgar Elitsa Kostova ile karşılaşan Başak, rakibini 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu. 23 yaşındaki milli sporcu, kariyerinin 13. tekler zaferini elde etti.

19 Mart:

- Milli eskrimci Martino Minuto, erkekler flöre kategorisinde yarıştığı ABD'deki Grand Prix etkinliğinde 14. olarak Türkiye'ye, organizasyon tarihindeki en iyi derecesini getirdi.

24 Mart:

- İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, 22-24 Mart tarihlerinde Belarus'un Gomel kentinde düzenlendi. Milli sporculardan Aysun Akay, kadınlar 60 metrede, Yasin Süzen de erkekler 400 metrede altın madalya kazandı. Doğan Biçer, Hasan Baydaş, Hüseyin Baydaş ve Yasin Süzen'den oluşan Türk Milli Takımı, erkekler 4x400 metre bayrak yarışında bronz madalya elde etti.

- Milli atlet Meryem Bekmez, EA Permit Dudinska Yürüyüş Festivali'nde genç kadınlar 10 kilometre yarışını birincilikle tamamladı. 17 yaşındaki Meryem, 45.16'lık derecesiyle ikinci sırada yer alan Klaudia Zarska'ya 4 dakika 44 saniye fark atarak ilk sırayı elde etti.

27 Mart:

- Yunanistan'da hükümet, ülkedeki en üst futbol organizasyonu Yunanistan Süper Ligi'ni askıya alma kararını durdurdu. Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, kulüplerle varılan anlaşmanın ardından askıya alınan Süper Lig ve Yunanistan Kupası maçlarının yeniden oynanmasına karar verildiği belirtildi.

29 Mart:

- FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda düdük çalacak 36 hakem arasında yer aldı.

30 Mart:

- UEFA, 2011 yılından bu yana birçok maçta şike yaptığı tespit edilen Arnavutluk ekibi Skenderbeu'ya 10 yıl Avrupa'dan men ve 1 milyon avro para cezası verdi.

NİSAN

1 Nisan:

- Fransa Lig Kupası finalinde Monaco'yu 3-0 mağlup eden Paris Saint-Germain (PSG), şampiyonluğa ulaştı.

- Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua, Yeni Zelandalı Joseph Parker'ı puanla yenerek Dünya Boks Birliği (WBA) ve Uluslararası Boks Federasyonunun (IBF) ardından Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ağır sıklet kemerini de aldı.

- Türkiye'nin buz pateninde uluslararası arenada en tanınan isimlerinden Alper Uçar ve Alisa Agafonova çifti, aktif sporculuk hayatlarını sonlandırdı.

- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Beşiktaş Mogaz, üst üste 10'uncu, toplamda 14'üncü şampiyonluğa ulaştı.

2 Nisan:

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sınır birlikleri ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu ziyaretinde bulunan sporcular, Mehmetçiğe moral verdi.

3 Nisan:

- Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Erkekler Basketbol Ligi'nin finalinde Villanova Wildcats, Michigan Wolverines'i 79-62 mağlup ederek şampiyon oldu.

- Erzurum, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemek için aday olmak isteyen kentlerin değerlendirileceği diyalog sürecine resmi başvurusunu yaptı.

4 Nisan:

- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Juventus ağlarını iki kez sarsan Cristiano Ronaldo, rekorlarına bir yenisini ekledi. 33 yaşındaki Ronaldo, turnuva tarihinde üst üste 10 maçta gol atan ilk futbolcu oldu.

5 Nisan:

- 2019 Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.

- Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Türk sporcu Zeynep Sönmez'e yasaklı "modafinil" maddesini kullandığı gerekçesiyle bir yıl men cezası verdi.

- VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin Volero ekibini 3-0 yendi. Deplasmandaki ilk maçı da 3-0 kazanan VakıfBank, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 5-6 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'e katılma hakkını elde etti.

- Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda 3-2 kaybettiği maçın rövanşında deplasmanda İtalyan ekibi Igor Gorgonzola'yı 3-1 yenerek Dörtlü Final'e yükseldi.

6 Nisan:

- ULEB Avrupa Kupası'nda 2017-2018 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP), Darüşşafaka'dan ABD'li basketbolcu Scottie Wilbekin oldu.

- Kayaklı koşuda olimpiyat ve dünya şampiyonu Norveçli kadın sporcu Marit Bjoergen emekli oldu.

7 Nisan:

- Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 2) ekibi Le Havre'nin 18 yaşındaki oyuncusu Samba Diop hayatını kaybetti.

- Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) deplasmanda Augsburg'u 4-1 yenen Bayern Münih, bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

8 Nisan:

- Trabzonspor Kulübünün olağanüstü genel kurulunda, Ahmet Ağaoğlu başkanlığa seçildi.

9 Nisan:

- Voleybolda Efeler Ligi play-off final etabı 4. maçında Halkbank, Arkas Spor'u 3-1 yenerek seride durumu 3-1 yaptı ve şampiyon oldu.

10 Nisan:

- Bursaspor'da Fransız teknik direktör Paul Le Guen'in sözleşmesi tek taraflı feshedildi.

- Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Kadınlar CEV Kupası finali rövanş maçında Belarus temsilcisi Minchanka'yı 3-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştı.

13 Nisan:

- Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda erkekler +78 kiloda mücadele eden Emre Kutalmış Ateşli, altın madalya kazandı.

- Darüşşafaka Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası finali ikinci maçında Lokomotiv Kuban'ı 67-59 yenerek seride 2-0 öne geçti ve şampiyon oldu.

15 Nisan:

- İngiltere Premier Lig'de Manchester City şampiyonluğunu ilan etti.

- Fransa Birinci Futbol Ligi'nde Paris Saint-Germain, bitime 5 hafta kala şampiyon oldu.

16 Nisan:

- UEFA, İsviçre temsilcisi Sion'a, kulüp lisans talimatlarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi.

17 Nisan:

- A Milli Basketbol Takımı ile Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Bogdan Tanjevic, Bosna Hersek'te Devlet Spor Ödülü'ne layık görüldü.

- A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın antrenörlüğüne Nedim Özbey getirildi.

18 Nisan:

- Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finali rövanşında İtalyan ekibi Reyer'e 72-65 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 22 sayılık avantajla şampiyonluğa ulaştı.

19 Nisan:

- Bulgaristan 1. Futbol Ligi'nde Levski Sofya ile CSKA Sofya arasından oynanan derbi sırasında patlayan bomba nedeniyle bir emniyet görevlisi yaralandı.

- Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

22 Nisan:

- Kaleci Julio Cesar, Brezilya ekibi Flamengo'da kariyerine son verdi. Julio Cesar, Brezilya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) ikinci haftasında Flamengo'nun Americo Mineiro'yu 2-0 yendiği karşılaşmada son kez sahaya çıktı.

- Monte Carlo Masters Erkekler Tenis Turnuvası'nı, Japon Kei Nishikori'yi 2-0 yenen İspanyol Rafael Nadal kazandı. Nadal, Nishikori'yi 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek Monte Carlo Masters'taki 11. şampiyonluğunu yaşadı.

23 Nisan:

- İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen Premier Lig'de yılın oyuncusu ödülünü, Liverpool'da forma giyen Muhammed Salah kazandı.

24 Nisan:

- UEFA, Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yunanistan'ın Panathinaikos takımına 3 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

25 Nisan:

- Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2022'de Afrika kıtasında düzenlenecek Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları için değerlendirme komisyonu oluşturulduğunu, komisyon başkanı olarak da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener'in atandığını duyurdu.

- TFF Yönetim Kurulu, tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kaldığı yerden seyircisiz oynanmasına karar verdi.

- PFDK, Fenerbahçe'ye sahasında 3 resmi maçta seyircisiz oynama cezası verdi.

26 Nisan:

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) ev sahipliği adaylık dosyasını UEFA'ya teslim etti.

- İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Lionel Messi, adının telif hakkını aldı.

- Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylarla ilgili hakimliğe sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisi 5. maçında VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0 yenerek 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

- Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde tatil edilen ve kaldığı yerden oynanması kararı alınan Fenerbahçe maçına çıkmayacağını açıkladı.

- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off'larında Baskonia'yı 92-83 yenen ve seriyi 3-1 kazanan Fenerbahçe Doğuş, Dörtlü Final'e kaldı.

27 Nisan:

- Trabzonspor Kulübü, mart ayında FIFA tarafından verilen transfer yasağının kaldırıldığını açıkladı.

- Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Marco Polo del Nero'ya ömür boyu men cezası verdi.

- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş, Zalgiris, CSKA Moskova ve Real Madrid, Dörtlü Final'e kalan takımlar oldu.

28 Nisan:

- Spor Toto 1. Lig'de Çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücü, bitime bir hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

- Hentbol Erkekler Süper Lig'de şampiyonluğunu daha önce ilan eden Beşiktaş Mogaz, kupasını aldı.

29 Nisan:

- FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın, İspanya'nın Real Madrid ile Almanya'nın Bayern Münih takımları arasında 1 Mayıs Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçını yöneteceği açıklandı.

- Barselona Açık Tenis Turnuvası'nı, finalde Stefanos Tsitsipas'ı 2-0 yenen Rafael Nadal kazandı.

- İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında deplasmanda Deportivo La Coruna'yı 4-2 mağlup eden Barcelona, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

MAYIS

1 Mayıs:

- Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonu olurken, 55 kiloda Ekrem Öztürk de bronz madalya kazandı.

2 Mayıs:

- Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 67 kiloda Enes Başar, bronz madalya elde etti.

3 Mayıs:

- Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Yasemin Adar, kadınlar 76 kilo finalinde Rus güreşçi Bukina'yı yenerek üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olurken, 59 kiloda Elif Jale Yeşilırmak da altın madalya aldı. Milli güreşçi Evin Demirhan, 50 kiloda, Buse Tosun da 68 kiloda bronz madalya kazandı.

- Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarıda kalan maçın devamına siyah-beyazlı takım çıkmayınca, hakem Mete Kalkavan derbiyi iptal etme kararı aldı.

5 Mayıs:

- Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 65 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, bronz madalya kazandı.

6 Mayıs:

- VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçında Romanya temsilcisi CSM Volei Alba'yı 3-0 yenerek şampiyon oldu.

- Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, finalde Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek 6. Avrupa şampiyonluğunu, 74 kiloda Soner Demirtaş da finalde Fransız Zelimkhan Khadjiev'i mağlup ederek üst üste 3. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Milli güreşçi Recep Topal 61 kiloda, 92 kiloda Serdar Böke, 61 kiloda ise Recep Topal, bronz madalya kazandı.

7 Mayıs:

- TFF'nin, Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemde, sözleşmesi süresinden önce feshedildiği gerekçesiyle Fatih Terim'e 9 milyon 324 bin lira ödemesine karar verildi.

- Spor Toto 1. Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlayarak Spor Toto Süper Lig'e çıkan MKE Ankaragücü, kupasını aldı.

9 Mayıs:

- Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla başladı.

10 Mayıs:

- Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek şampiyon oldu.

- TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan'a, Demir Grup Sivasspor maçında hakeme yönelik saldırısı sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10, ihracından sonra hakeme hakareti ve tehdidi sebebiyle üçer olmak üzere toplam 16 müsabakadan men cezası verdi.

12 Mayıs:

- Onursal başkanı merhum İlhan Cavcav'ın "evladım" dediği Gençlerbirliği, İlhan Cavcav Sezonu'nda Spor Toto Süper Lig'den düştü.

- Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif sporculuk kariyerini sonlandırdı.

13 Mayıs:

- Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen şampiyonada kadınlar 62 kiloda İrem Yaman, üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olurken, milli sporcu Nafia Kuş da kadınlar 73 kiloda altın madalya kazandı.

- Sırbistan'da düzenlenen 53. Avrupa Karate Şampiyonası'nda kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu ve erkekler kumite 67 kiloda Burak Uygur ile Erkek Kumite Milli Takımı, Avrupa şampiyonu olurken, Türkiye Erkek ve Kadın Kata Milli Takımları da bronz madalya kazandı.

- Milli eskrimci İrem Karamete, Romanya'nın başkenti Bükreş'in ev sahipliği yaptığı Büyükler Flöre Satellite Turnuvası'nda bronz madalya kazandı.

14 Mayıs:

- Teleset Mobilya Akhisarspor'un, Kayserispor'u 2-1 yenmesiyle Spor Toto Süper Lig'den düşen son takım Osmanlıspor oldu.

16 Mayıs:

- UEFA Avrupa Ligi finalinde Fransa'nın Olympique Marsilya takımını 3-0 yenen İspanyol kulübü Atletico Madrid, şampiyon oldu.

18 Mayıs:

- Dünya Kupası Finalleri'nde görev yapan ilk Türk hakem Doğan Babacan, yaşamını yitirdi.

19 Mayıs:

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

- İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un kalecisi Gianluigi Buffon, siyah-beyazlı ekipteki 17 yıllık kariyerini noktaladı.

20 Mayıs:

- Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İspanyol temsilcisi Real Madrid, Fenerbahçe Doğuş'u 85-80 yenerek şampiyon oldu.

- Roma Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finalinde Alman Alexander Zverev'i 2-1 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyonluğa ulaştı.

21 Mayıs:

- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Yakın Doğu Üniversitesi'ni 62-53 yenerek seride durumu 3-1'e getirdi ve 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

24 Mayıs:

- Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2020 Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına karar verdi.

25 Mayıs:

- Okçuluk Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarında makaralı yay sporcusu Yeşim Bostan, final maçında ABD'li rakibi Paige Pearce Gore'yi yenerek altın madalya kazandı.

26 Mayıs:

- Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyon olan Şampiyonlar Ligi'nde, 2019 yılından itibaren format değişikliğine gidileceğini açıkladı.

- Okçulukta Dünya Kupası ikinci ayak müsabakalarında klasik yay karışık takımda Mete Gazoz-Yasemin Ecem Anagöz ikilisi, bronz madalya kazandı.

- Galatasaray Kulübünün 101. olağan genel kurulunda Mustafa Cengiz, yeniden başkanlığa seçildi.

- Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Uluslararası Bocce Konfederasyonunun (CBI) yeni başkanı oldu.

- UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere'nin Liverpool ekibini 3-1 yenen İspanya'nın Real Madrid takımı, üst üste üçüncü kez şampiyon oldu.

27 Mayıs:

- Avrupa Şampiyon Kulüpler Atletizm Kupası A Grubu'nda Türkiye'yi temsil eden ENKA, erkeklerde şampiyon olurken, kadınlarda ikinci sırayı aldı.

- Bursaspor Kulübünün olağan genel kurulunda Ali Ay, yeniden başkanlığa seçildi.

- Dünya Superbike Şampiyonası'nın İngiltere'deki 6. ayağının ikinci yarışında, Kawasaki Puccetti takımı adına mücadele eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, ikincilik elde etti. Bu sonuçla genç sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası kariyerindeki ilk podyumuna çıkma başarısı gösterdi.

- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 6. yarışı Monaco Grand Prix'sinde, Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo birinci oldu.

30 Mayıs:

- FIFA, Suudi Arabistanlı hakem Fahad Al-Mirdasi'yi Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nın hakem listesinden çıkardı.

31 Mayıs:

- Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, 2016'da geldiği görevinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.

- Milli atlet Yasmani Copello Escobar, Roma'da düzenlenen Elmas Lig'in 4. ayağında, erkekler 400 metre engellide 48.63'lük derecesiyle üçüncü oldu.

HAZİRAN

1 Haziran:

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Genel kurulda TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu'nun, 1 Haziran 2017-31 Mayıs 2018 dönemi ile ilgili hesap ve faaliyetleri ibra edilirken, yeni dönem bütçesi de karara bağlandı.

- Suudi Arabistan 1. Futbol Ligi ekiplerinden El-Vahda, milli futbolcu Emre Çolak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

- Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Osmanlıspor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile 3 yıllığına anlaştı.

- Anadolu Ajansı Uluslararası Spor Haberleri Editörü Salih Barış Kuyucu, Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yeni medya ve iletişim direktörü oldu.

- Milli okçu Mete Gazoz, 681 puana ulaşarak, kendisine ait büyükler ve gençler Türkiye rekorunu geliştirdi.

 

3 Haziran:

- Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Koç, 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu.

- Çağla Büyükakçay, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından İtalya'nın Gorizia kentinde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü Grado Turnuvası'nın finalinde İtalyan Martina Di Giuseppe'yi 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

- Atletizmde 18 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda Batuhan Çakır, 3 adım atlamada 15.70'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Eski rekor 15,69'luk derecesiyle Mert Çiçek'e aitti.

4 Haziran:

- Milli atlet Alperen Acet, Uluslararası Romanya Şampiyonası'nda yüksek atlama kategorisinde 2.30'luk derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Milli atlet, Metin Durmuşoğlu'nun 2002 yılından beri kırılamayan 2.26'lık rekorunu da tarihe gömdü.

6 Haziran:

- Teknik direktör Ümit Kayıhan 64 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce zatürre ön teşhisiyle Urla Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Ümit Kayıhan, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

- Emekliye ayrılan ABD'li boksör Floyd Mayweather, 285 milyon dolarlık geliriyle son bir yılın en çok kazanan sporcusu oldu.

- Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfının Swiss Otel'deki iftar yemeğinde bir araya geldi.

7 Haziran:

- Türk Milli Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında bir basamak gerileyerek, 706 puanla 38'inci oldu.

- Fenerbahçe Kulübü, sportif direktörlük görevi için Damien Comolli ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

- Atletizmde 14 etaptan oluşan Elmas Lig serisinin bu sezonki beşinci yarışında 200 metre kategorisinde mücadele eden Ramil Guliyev 19.90 ile bu sezonki en iyi derecesine imza atarak yarışı ilk sırada tamamladı. 400 metre engelli kategorisinde yarışan Yasmani Copello ise 48.54'lük süresiyle yarışı üçüncü sırada bitirdi.

8 Haziran:

- Kadın Golbol Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım kotası aldı. İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda grubundan çıkarak, çeyrek finalde ABD'yi 12-2, yarı finalde ise Brezilya'yı 5-2 yenip finale yükseldi. Milliler, ilk iki sırada yer almayı garantilediği için 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılım vizesi de almış oldu.

- Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), Türkiye Halter Federasyonuna verdiği 1 yıl süreyle uluslararası yarışmalara katılmama cezasını kaldırdı.

- Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunun olağanüstü genel kurulunda tek aday olan Mutlu Türkmen başkanlığa getirildi.

- Kadın Golbol Milli Takımı, Dünya Şampiyonası finalinde Rusya'ya 4-3 yenilerek gümüş madalya kazandı.

9 Haziran:

- Kosova Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Fadil Vokrri vefat etti.

- Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlar finalinde Sloane Stephens'ı 2-1 mağlup eden Simona Halep şampiyon oldu.

- İsviçre 3. Lig play-off turu rövanşında Langnau takımını 3-2 yenen Türk ekibi Bosphorus, 2. ligde mücadele etmeye hak kazandı.

10 Haziran:

- Kadın Milli Ragbi Takımı Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılan Avrupa Ragbi 7'li Kadınlar Konferans 1'de finalde Gürcistan'a yenilerek ikinci oldu.

- 22. ISF Dünya Okul Sporları Voleybol Şampiyonası'nda Erkek Milli Voleybol Takımı, şampiyonluğa ulaşırken, Kız Milli Voleybol Takımı ise 3. oldu.

- Türkiye, Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda 7'si altın toplam 16 madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu.

- Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig'de sezonun beşinci ayağında Türkiye, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak şampiyon oldu.

- Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) tek erkekler finalinde Avusturyalı Dominic Thiem'i 3-0 yenen İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvadaki 11'inci şampiyonluğuna ulaştı.

11 Haziran:

- İstanbul'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 17 madalya kazanan Türkiye, madalya rekoru kırdı. Şampiyonayı 3 altın, 6 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 17 madalyayla tamamlayan ay-yıldızlı güreşçiler, tarihi bir başarı elde etti. Serbest ve Grekoromen Milli Takımları, Avrupa ikincisi oldu. Türkiye, kadınlarda ise üçüncü sırayı aldı.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların tamamını futbol menajerleri ile çalışma talimatı uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

12 Haziran:

- Türk vatandaşlığının yanı sıra Alman vatandaşlığı da bulunan buz hokeyci Yasin Ehliz, Amerikan Buz Hokeyi Ligi (NHL) takımlarından The Calgary Flames ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

13 Haziran:

- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde TOFAŞ'ı 94-64 yenerek seride 4-1 öne geçen Fenerbahçe, üst üste 3, toplamda ise 9. şampiyonluğuna ulaştı.

14 Haziran:

- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2018 CEV Avrupa Ligi Altın Kategori'nde Portekiz'i 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

- Rusya'nın Rubin Kazan takımında futbola veda eden Gökdeniz Karadeniz'in 61 numaralı forması da Tataristan Cumhuriyeti Ulusal Müzesi'ne kaldırıldı.

15 Haziran:

- Görme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, klasman grubu son maçında Kosta Rika'yı 7-0 yenerek 13. oldu.

16 Haziran:

- İtalya'da yapılan 13. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda kızlarda milli sporcu Ezgi Kaya, ikinciliği elde etti.

17 Haziran:

- MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 7. yarışı Katalonya Grand Prix'sinde, Ducati takımının İspanyol pilotu Jorge Lorenzo, birinciliğe ulaştı.

18 Haziran:

- Milli sporcu Semih Saygıner, Belçika'da yapılan 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nda ikinci oldu.

- Güney ve Kuzey Kore, ağustos ayında Endonezya'da yapılacak Asya Oyunları törenlerinde birlikte yer alma ve bazı spor dallarında müsabakalara ortak takımla katılma konusunda anlaşmaya vardı.

- Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda milli sporcu İrem Karamete, 12. sırayı alarak Türkiye'ye şampiyona tarihinde kadınlar flöre kategorisindeki en iyi derecesini getirdi.

19 Haziran:

- Türkiye Triatlon Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Bayram Yalçınkaya seçildi.

20 Haziran:

- Teniste Dürüstlük Birimi (TIU), şikeye karıştığı gerekçesiyle Arjantinli tenisçi Nicolas Kicker'e 6 yıl men cezası verdi.

- Alman ekibi Kaiserslautern forması giyen milli futbolcu Halil Altıntop, futbol kariyerini noktaladı.

- İspanya'da düzenlenen Avrupa Gençler Modern Pentatlon Şampiyonası'nda mücadele eden İlke Özyüksel, genç kadınlar dünya rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Yüzme, 800 metre koşu, atıcılık, eskrim ve binicilikten oluşan 5 farklı branş üzerinden yapılan müsabakalarda İlke Özyüksel, toplamda 1376 puan toplayarak genç kadınlar dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

21 Haziran:

- Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu genel klasmanında Torku Şekerspor birinci olurken, İran Milli Takımı ikinci, Belarus Bisiklet Takımı üçüncü sırada yer aldı.

22 Haziran:

- Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

26 Haziran:

- 2018 Avrupa Amatörler Satranç Şampiyonası'nda Özgün Şahin, altın madalya kazandı. Karadağ'ın Niksic kentinde düzenlenen organizasyonda Özgün Şahin, 2300 ELO-altı kategorisinde 8 puan ve 2483 ELO performansıyla şampiyon oldu.

- Mısır'da eski Ez-Zemalik takımının oyuncusu Abdurrahim Muhammed, bir televizyon kanalında maçı yorumlamaya hazırlandığı sırada 2018 Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'ın son anda Mısır'a attığı gol sonrası kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

27 Haziran:

- Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off finali ikinci karşılaşmasında Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş RMK Marine'i 60-57 yenerek seriyi 2-0 kazandı ve 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

28 Haziran:

- Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda Mete Gazoz, Erdal Meriç Dal ve Oğuzhan Küçük'ten oluşan Klasik Yay Genç Erkek Takımı, toplamda 1970 puana ulaşarak Avrupa rekoru kırdı. Rekor daha önce 1968 puanla Hollanda'ya aitti.

30 Haziran:

- Kariyeri boyunca birçok önemli rekora imza atan olimpiyat madalyalı Polonyalı kadın atlet Irena Szewinska, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Irena Szewinska, 100, 200 ve 400 metrede döneminin dünya rekorunu kırdı ve bunu başaran tek sporcu olarak tarihe geçti.

TEMMUZ

2 Temmuz:

-Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Lakers, yıldız oyuncu LeBron James'i kadrosuna kattı. Cleveland Cavaliers'tan ayrılan 33 yaşındaki James, Lakers ile 154 milyon dolar karşılığında 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

4 Temmuz:

-Türkiye, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası erkekler serbest stilde 5 yıl sonra altın madalya kazandı. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında milli sporcu Hamza Alaca, 60 kilo finalinde Yunan Georgios Kougioumtsidis'i 2,5 dakikada 10-0 sayı tuşuyla yendi. Türkiye, böylece 5 yıl sonra yıldız erkekler serbest stilde dünya şampiyonu çıkardı.

5 Temmuz:

-UEFA, kulüpler bazında Avrupa'daki büyük futbol organizasyonlarında maçların uzatmaya gitmesi durumunda takımlara 4. oyuncu değişikliği yapma hakkı getirdi. UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2018-2019 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa'da uygulanacak yeni oyuncu değişikliği ve yedek kulübedeki futbolcu sayısı ile ilgili kuralların yürürlüğe girdiği belirtildi. UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupası'nda maçın uzatmaya gitmesi durumunda toplamda 3 olan oyuncu değişiklik hakkının 4'e çıkartıldığı bildirildi.

-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliği yapılabilmesine izin verdi.

6 Temmuz:

-Milli golfçü Taner Yamaç, Challenge Tour organizasyonlarında amatör olarak oynayıp elemeleri geçen ilk Türk golfçü oldu. Çekya'da düzenlenen Prag Golf Challenge'da 30'u aşkın ülkeden 150'si profesyonel 156 golfçü mücadele etti. Turnuvaya amatör olarak katılan Taner Yamaç, ikinci turda -4 vuruşla adını bir üst tura yazdırdı. Taner, böylece Challenge Tour organizasyonlarında amatör olarak oynayıp elemeleri geçen ilk Türk golfçü unvanını aldı.

-Fransa Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG), İtalyan kaleci Gianluigi Buffon'u renklerine bağladı. PSG'den yapılan açıklamada, 17 yıl formasını giydiği İtalyan temsilcisi Juventus'tan ayrılan 40 yaşındaki Buffon ile bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Kariyerinde ilk kez İtalya dışında bir takıma transfer olan Buffon, Juventus ile 656 maça çıkmış, 9 kez lig şampiyonluğu yaşamıştı.

7 Temmuz:

-Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Philadelphia 76ers'ta forma giyen Furkan Korkmaz, takımının Boston Celtics ile oynadığı hazırlık maçında 40 sayı atarak tarihe geçti. Philadelphia 76ers'ın NBA Yaz Ligi'nde Boston Celtics'e 95-89 yenildiği maça ilk 5'te başlayıp 28 dakika süre alan milli basketbolcu, 8'i üç sayılık olmak üzere 40 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalmalık performansıyla göz doldurdu. Milli basketbolcu, bu performansıyla NBA Yaz Ligi tarihinde 40 sayı barajına ulaşan beşinci oyuncu olmayı başardı.

8 Temmuz:

-Milli sporcular Aleyna Vence ve Merve Nezir, 2018 FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu ayaklarından Hırvatistan'da bronz madalya kazanarak bir ilki başardı. Üçüncülük mücadelesinde Yunanistan'dan Tsopoulou-Manavi ikilisini 22-20, 21-23 ve 15-13'lük setlerle 2-1 yenen milli sporcular, bronz madalyanın sahibi oldu.

9 Temmuz:

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Yeni kabinede Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine Osman Aşkın Bak'ın yerine Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu getirildi. 1976 yılında İstanbul'da doğan Kasapoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans yapan Kasapoğlu, Başbakanlık Müşavirliği'nde görev aldı. Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı döneminde sporun tabana yayılması amacıyla çok sayıda tesisin kazandırılmasına katkıda bulundu.

10 Temmuz:

-İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, İtalya ekiplerinden Juventus'la Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun transferi konusunda anlaştı. Real Madrid Kulübünden yapılan açıklamada, takıma 2009'da katılan 33 yaşındaki Ronaldo'nun kendi talebi çerçevesinde Juventus'a transferinin kabul edildiği belirtildi. Juventus, Portekizli yıldız Ronaldo için Real Madrid'e iki sezon içinde 100 milyon avro bonservis bedeli ödeyip, FIFA kuralları çerçevesinde 12 milyon avroluk ek ödeme yapacak. Juventus ile 4 yıllık sözleşme imzalayan 33 yaşındaki Ronaldo, 2009'dan bu yana forma giydiği Real Madrid'de 438 karşılaşmada 450 gol ve 131 asistlik performans sergiledi.

11 Temmuz:

-Türk hakem Cüneyt Çakır, Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile İngiltere arasında oynanan yarı final maçını yönetti. Çakır, kariyerinde 2. kez Dünya Kupası'nda yarı final karşılaşmasında görev yaptı. Çakır, Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda ile Arjantin arasındaki yarı final maçında düdük çalmıştı.

-Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakıma alınan Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez, hayatını kaybetti. Kontrol için gittiği hastanede operasyonun ardından kalp krizi geçiren Hakyemez, yoğun bakımda yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. 1950 yılında doğan ve basketbola Ankara'da başlayan Doğan Hakyemez, kariyeri boyunca Galatasaray, Şekerspor, Eczacıbaşı, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka gibi takımlarda forma giydi. 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye Milli Basketbol Takımı'nın menajerliğini yapan Hakyemez, ardından da Antalya Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor, Ankara DSİ ve Antalyaspor takımlarında yönetici olarak görev yaptı.

14 Temmuz:

-Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, Serena Williams'ı 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu. Avustralya Açık ve ABD Açık'ta 2016 yılında şampiyonluk elde eden 30 yaşındaki Alman tenisçi, Wimbledon'ı da kazanarak kariyerindeki üçüncü grand-slam zaferine ulaştı.

-Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Belçika, İngiltere'yi 2-0 mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu. Saint Petersburg'daki üçüncülük maçında Belçika'nın gollerini 4. dakikada Meunier ve 82. dakika Eden Hazard attı.

15 Temmuz:

-Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın gençler kategorisi çiftlerde mücadele eden milli tenisçi Yankı Erel ile Fin partneri Otto Virtanen, şampiyonluğa ulaştı. Yankı Erel ve partneri Virtanen, Kolombiyalı Nicolas Mejia ile Çek Ondrej Styler ikilisiyle karşılaştı. Bir saat 26 dakika süren mücadelede Yankı Erel-Otto Virtanen ikilisi, rakiplerini 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek zafere ulaştı. Böylece Yankı Erel, gençler kategorisinde grand slam şampiyonluğu yaşayan ilk Türk erkek tenisçi oldu.

-657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Şaban Yılmaz'ı yenen Orhan Okulu kazandı. Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenen organizasyonun başpehlivanlık final mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Rakibini yenen Orhan Okulu, 3 yıl aradan sonra tekrar altın kemeri beline taktı.

-Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Kevin Anderson'ı 3-0 yenen Novak Djokovic, şampiyonluğa ulaştı. İki saat 19 dakika süren mücadeleyi 6-2, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-0 kazanan Djokovic, 2011, 2014 ve 2015 yıllarının ardından Wimbledon'daki 4. şampiyonluğunu elde etti. Bu şampiyonlukla Djokovic, kariyerinin 13. grand slam zaferini yaşadı.

-Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa, şampiyonluğa ulaştı. Fransa tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. Başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanan maçta Fransa'ya şampiyonluğu getiren golleri 18. dakikada Mandzukic (kendi kalesine), 38. dakikada penaltıdan Griezmann, 59. dakikada Pogba, 65. dakikada Mbappe kaydetti. Hırvatistan'ın golleri ise 28. dakikada Perisic ve 69 dakikada Mandzukic'ten geldi.

18 Temmuz:

-Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den oluşan Klasik Yay Karışık Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Kupası 4. ayak yarışmalarının sıralama atışlarında 1307 puanla gençler dünya rekoru kırdı.

21 Temmuz:

-Milli tenisçi Berfu Cengiz ve partneri Anna Danilina, Kazakistan'da Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen 80 bin dolar ödüllü turnuvada çiftlerde şampiyon oldu. Kazak partneriyle kupayı kazanan milli sporcu, kariyerinde ilk kez 80 bin dolar ödüllü turnuvada şampiyonluk sevinci yaşadı.

22 Temmuz:

-Milli okçu Mete Gazoz, Dünya Kupası 4. ayak yarışmalarında erkekler klasik yayda altın madalya kazandı. Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen organizasyonda Mete Gazoz, erkekler klasik yay finalinde dünya 6 numarası Güney Koreli Lee Woo Seok ile karşılaştı. Dünya klasmanında 32. basamakta bulunan 19 yaşındaki Mete, rakibini 6-5 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Türkiye, 17-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonu 1 altın ve 2 bronz madalyayla tamamladı.

-Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle ırkçı söylemlere maruz kaldığını belirten Mesut, "Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim. Almanya'da vergi ödememe, okullara bağışta bulunmama, milli takımla Dünya Kupası kazanmama rağmen hala toplumca kabul edilmiyor ve farklı muamele görüyorum. Alman olmak için gerekli ve benim taşımadığım kriterler mi var? Takım arkadaşlarım Lukas Podolski ve Miroslav Klose'nin, Alman-Leh olarak nitelendiğini duymadım. Öyleyse neden Alman-Türk olarak tanımlanıyorum. Türk olduğum için mi? Müslüman olduğum için mi?" ifadelerini kullandı.

Almanya Futbol Federasyonu ve başka kişilerce gösterilen kötü muamele yüzünden Almanya Milli Takımı formasını artık giymek istemediğini dile getiren Mesut, "Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim. Fakat Almanya Futbol Federasyonu üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim. Ayrımcılık asla kabul edilemez." şeklinde görüş belirtti.

23 Temmuz:

-ABD Dopingle Mücadele Ajansı (USADA), olimpiyat ve dünya şampiyonu yüzücü Ryan Lochte'ye, yasaklı bir madde almasa da izni bulunmaksızın serum yoluyla ilaç kullandığı için 14 ay men cezası verdi.

28 Temmuz:

-Kanada'da düzenlenen 20. Dünya Sualtı Hokeyi Şampiyonası'nda erkeklerde Türkiye, İngiltere'yi 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

29 Temmuz:

-105. Fransa Bisiklet Turu'nda genel klasmanı lider bitiren Sky takımının Büyük Britanyalı sporcusu Geraint Thomas, kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun 105'incisi, Houilles ile Paris arasındaki 116 kilometrelik 21'inci etapla sona erdi. 7-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen toplam 3 bin 351 kilometrelik turu, 83 saat 17 dakika 13 saniyede bitiren Büyük Britanyalı Thomas'ın 1 dakika 51 saniye arkasındaki Sunweb takımının Hollandalı sporcusu Tom Dumoulin, genel klasmanda ikinci sırayı aldı. Son üç yılın şampiyonu Sky takımından Chris Froome ise liderin 2 dakika 24 saniye gerisinde podyumun üçüncü basamağına çıktı.

AĞUSTOS

1 Ağustos:

- Milli okçu Mete Gazoz, Avrupa Grand Prix'sinin sıralama turlarında 70 metrelik atışlar sonucu 686 puan topladı ve Avrupa rekoru kırdı.

- UEFA Hakem Komitesi Başkanlığı görevini bırakan Pierluigi Collina'nın yerine İtalyan Roberto Rosetti getirildi.

4 Ağustos:

- Başkente yapılacak yeni stat için Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına başlandı.

- İstanbul'da düzenlenen 20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye ikinci oldu. Milliler, organizasyonu 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 14 madalyayla tamamladı.

- Bulgaristan'da sona eren Avrupa Grand Prix müsabakaları klasik yay erkeklerde Mete Gazoz altın madalyanın sahibi oldu.

- Fransa Süper Kupası'nda Paris Saint-Germain (PSG), Monaco'yu 4-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

- Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden Büyük Britanyalı Adam Peaty, erkekler 100 metre kurbağalamada dünya rekoru kırdı.

- Ankara'da düzenlenen 10. Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası'nda takımlar finalinde İtalya'yı 2-1 yenen Türkiye, şampiyon oldu.

- Hollanda Süper Kupası'nda PSV Eindhoven'ı penaltı atışlarıyla 6-5 mağlup eden Feyenoord, şampiyonluğa ulaştı.

5 Ağustos:

- Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan TFF Süper Kupa mücadelesinde Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ilk kez uygulandı.

- Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

- Edirne'de düzenlenen 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türk Mili Takımı, takım halinde erkeklerde birinci, kadınlarda ise ikinci oldu.
 

6 Ağustos:

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Roberto Rosetti, görevinden ayrıldı.

7 Ağustos:

- Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Portekiz ekibi Benfica'ya deplasmanda 1-0 yenildi.

- Milli futbolcu Serdar Gürler, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Huesca'ya transfer oldu.

8 Ağustos:

- 400 metre engellide 2015 yılında dünya şampiyonluğunu elde eden Kenyalı atlet Nicholas Bett, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

9 Ağustos:

- İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea, Athletic Bilbao'nun kalesini koruyan 23 yaşındaki İspanyol Kepa Arrizabalaga'yı 80 milyon avroluk bir kaleciye verilen rekor bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Arrizabalaga ile 7 yıllık sözleşme imzalandı.

- Milli yelkenci Alican Kaynar, finn kategorisinde, Nazlı Çağla Dönertaş ise laser radial sınıfında 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota almayı başardı.

10 Ağustos:

- Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez finallere yükselme başarısı gösterdi.

11 Ağustos:

- İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen İşitme Engelliler 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, finalde Ukrayna'yı 4-0 yenerek şampiyon oldu.

12 Ağustos:

- Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde gümüş madalya kazanarak bir ilke imza attı. Milli sporcu, Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyayı getirdi.

- Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'nda milli sporcular 5 altın, 4 gümüş ve 10 bronz madalya kazandı.

13 Ağustos:

- Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye madalya sıralamasında 13’üncülüğü elde etti. Şampiyonada Türkiye, 1 altın 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya topladı. Altın madalyayı erkekler 200 metrede Ramil Guliyev ile alan Türkiye, gümüş madalyaları erkeklerde 4x100 metre bayrak yarışı ve 400 metre engelli kategorisinde Yasmani Copello Escobar ile elde etti. Türkiye'ye bronz madalyalar erkekler 100 metrede Jak Ali Harvey ve kadınlar 5 bin metrede Yasemin Can'dan geldi.

- Avusturya'nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Trap-Skeet Şampiyonası'nın Türkiye iki madalyayla tamamladı. Trap genç erkekler kategorisinde mücadele eden Murat İlbilgi, altın madalyayı boynuna takarken, trap karışık takım kategorisinde ise milli sporcular Oğuzhan Tüzün ve Safiye Sarıtürk, bronz madalya elde etti.

- İspanya Süper Kupası'nı, Sevilla'yı 2-1 yenen Barcelona kazandı.

14 Ağustos:

- Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Portekiz ekibi Benfica ile evinde 1-1 berabere kalarak elendi. Sarı-lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

- McLaren-Renault'nun İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, sezon sonunda Formula 1'e veda edeceğini açıkladı.

15 Ağustos:

- Real Madrid'i normal süresi 2-2 biten maçın uzatma devrelerinde 4-2 mağlup eden Atletico Madrid, UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu. Bu sonuçla Atletico Madrid, 2010 ve 2012'den sonra 3. kez UEFA Süper Kupa'yı kazandı.

16 Ağustos:

- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında LASK Linz'e 2-1 yenilen Beşiktaş, ilk maçta aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla play-off turuna çıktı. Siyah-beyazlıların play-off turundaki rakibi ise Sırbistan'ın Partizan takımı oldu.

- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 0-0 biten ilk maçın rövanşında Burnley'ye uzatma devrelerinde 1-0 yenilen Medipol Başakşehir, turnuvadan elendi.

- Formula 1 takımlarından McLaren, sezon sonunda Formula 1 kariyerini noktalayacağını açıklayan Alonso'nun yerine 2019 yılından itibaren 23 yaşındaki İspanyol pilot Sainz'ın yarışacağını açıkladı.
 

17 Ağustos:

- Barcelona Kulübü ve İspanya Milli Takımı'nın sembol isimlerinden Juan Carlos Navarro, basketbolu bıraktı.

18 Ağustos:

- Sırbistan'da düzenlenen 16 Yaş Altı Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Fransa'yı 82-59 yenen Türkiye bronz madalya kazandı.

- Galatasaray'da geride kalan sezonun sonu itibarıyla sözleşmesi sona eren ve yeni mukavele önerilmeyen savunma oyuncusu Hakan Kadir Balta, aktif futbolculuk yaşantısına son verdi.

19 Ağustos:

- İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nın son gününde milli sporcular 1'i gümüş, 2'si bronz olmak üzere 3 madalya kazandı.

21 Ağustos:

- İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda milli sporcular, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

23 Ağustos:

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Sırbistan'ın Partizan takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

- Eski Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı ve FIFA yetkilisi Jose Maria Marin, "FIFA'daki yolsuzluk" davasında 4 yıl hapis ve 1,2 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

24 Ağustos:

- Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub'a "şiddet ve nefreti kışkırttığı" gerekçesiyle 12 ay men cezası verdi.

26 Ağustos:

- Milli sporcular, Bulgaristan'ın ev sahipliğinde organize edilen Balkan Kürek Şampiyonası'nda 12 kez kürsüde yer aldı.

- Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2018 Para Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, genel sıralamada 12'nci oldu. Milliler, organizasyonu 5 altın, 6 gümüş ve 8 bronz madalyayla tamamladı.

27 Ağustos:

- Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi San Antonio Spurs'te forma giyen 41 yaşındaki Arjantinli oyuncu Manu Ginobili, kariyerine son verdiğini duyurdu.

28 Ağustos:

- Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporculardan Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, iki rekor kırdı.

- Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid formasıyla Juventus'a röveşata ile attığı gol, UEFA tarafından sezonun en iyisi seçildi.

29 Ağustos:

- Alman futbolunun sembol isimlerinden Bastian Schweinsteiger, Bayern Münih ile Chicago Fire arasında oynanan jübile maçı ile kariyerini noktaladı.

30 Ağustos:

- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Rusya'nın Lokomotiv Moskova, Portekiz'in Porto ve Almanya'nın Schalke 04 takımları ile eşleşti.

- UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş, Sırbistan'ın Partizan takımını 3-0 mağlup ederek gruplara kaldı.

- Elmas Lig'in final etabında yarışan milli atletlerden Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede ikinci, Yasmani Copello Escobar, erkekler 400 metre engellide üçüncü oldu.

31 Ağustos:

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu'nda Belçika'nın Genk, İsveç'in Malmö ve Norveç'in Sarpsborg takımlarıyla eşleşti.

- Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi'nde İspanya'nın Sevilla, Rusya'nın Krasnodar ve Belçika'nın Standard Liege takımlarıyla J Grubu'nda yer aldı.

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda Belçika'nın Anderlecht, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb ve Slovakya'nın Spartak Trnava takımlarıyla eşleşti.

- 2017-2018 sezonu "UEFA Avrupa Ligi'nin En İyi Futbolcusu" ödülüne, Atletico Madrid'in Fransız futbolcusu Antoine Griezmann layık görüldü.

- Atletizm kariyerini noktaladıktan sonra Avustralya'nın Central Coast Mariners futbol takımıyla anlaşan Jamaikalı sprinter Usain Bolt, ilk maçına çıktı. Hazırlık mücadelesine yedek başlayan 32 yaşındaki Bolt, 20 dakika forma şansı buldu.

EKİM

 

2 Ekim:

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli'yi getirdi.

- İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, dünyada 1 milyar dolar gelir sınırını aşan ilk kulüp oldu.

- Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği, 2018-2019 sezonunda Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde yer almayacağını açıkladı.

3 Ekim:

- Basketbolda 34. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 65-62 yenen Anadolu Efes kazandı.

4 Ekim:

- 2018 Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. etabına ev sahipliği yapan Afyonkarahisar, "MXGP En İyi Altyapı" ödülüne layık görüldü.

5 Ekim:

- Fenerbahçe Kulübü, futbolculardan Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar’ın süresiz olarak kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

7 Ekim:

- Binicilikte Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, "Condino 29" isimli atıyla Hasan Şentürk kazandı.

- Milli tenisçi Pemra Özgen, Obidos Açık Kadınlar Turnuvası'nın finalinde karşılaştığı İtalyan Gaia Sanesi'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu.

- İngiltere Milli Takımı ve Chelsea Kulübünün unutulmaz futbolcularından John Terry, aktif kariyerini noktaladığını açıkladı.

8 Ekim:

- Down sendromlu özel sporcular, Portekiz'deki Dünya Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası'nda 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

- Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde başkanlığa Anadolu Ajansı (AA) Spor Haberleri Editör Yardımcısı Hüseyin Doğru getirildi.

9 Ekim:

- Voleybolda 2018 Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası'nı Maliye Piyango'yu 3-2 yenen Halkbank kazandı.

10 Ekim:

- Basketbolda 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 61-47 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor kazandı.

12 Ekim:

- Paris Mali İşler Savcılığı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain'in Kızılyıldız'ı 6-1 yendiği maçta Sırp yöneticilerin şike yaptığı yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma başlattı.

13 Ekim:

- Dünya Motor Sporları Konseyi'nin organize ettiği Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2019 takviminde Türkiye de yer aldı.

14 Ekim:

- 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu, Euskadi Basque Country-Murias takımından İspanyol sporcu Eduard Prades Reverter kazandı.

- A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'taki 3. maçında deplasmanda Rusya'ya 2-0 mağlup oldu.

- Yunanistan'da düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Circuit Turnuvası flöre takım müsabakalarında Türkiye şampiyon oldu.

16 Ekim:

- İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, futbolcusu Arda Turan'a 2 milyon 500 bin lira para cezası verdi.

18 Ekim:

- UEFA, mevcut finansal fair play anlaşmasını ihlal eden Rusya'nın Rubin Kazan Kulübüne Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi.

21 Ekim:

- Amsterdam Maratonu'nda Türkiye'yi temsil eden Kaan Kigen Özbilen, Mehmet Terzi'yi ait Türkiye rekorunu 31 yıl sonra geliştirmeyi başardı. Milli atlet, 2.06.24'lük derecesiyle maratonu beşinci sırada tamamladı. Eski milli atlet ve federasyon başkanlarından Mehmet Terzi, 10 Mayıs 1987'de Londra Maratonu'nda yaptığı 2.10.25'lik derecesiyle rekoru 31 yıldır elinde tutuyordu.

27 Ekim:

- At yarışlarında 80. Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu, Ergun Kalabak'ın sahibi olduğu ve Selim Kaya'nın jokeyliğini yaptığı "Finesse" isimli at, Cumhuriyet Kupası Koşusu'nu ise Serkan Yıldızhan'ın sahibi olduğu ve Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı "Taykut" isimli at kazandı.

- Türkiye, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

28 Ekim:

- İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında Barcelona, Messi'nin sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçta Real Madrid'i 5-1 mağlup etti.

- Fenerbahçe Kulübü, Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'nun görevden alındığını duyurdu.

29 Ekim:

- 2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. yarışı Meksika Grand Prix'sinde 4. olan Mercedes takımından Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, son iki ayak öncesi şampiyonluğu garantiledi.

- Milli sporcu Semih Saygıner, 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı.

31 Ekim:

- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İngiliz Dergisi FourFourTwo tarafından 2018'in dünyada en iyi 50 teknik direktörü listesinde 37. sırada yer aldı.

- Milli güreşçi Yasemin Adar'a, 2018 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 76 kilo yarı finalinde rakibinin sakat dizine hamle yapmamasından dolayı Dünya Fair Play Konseyi tarafından Dünya Fair Play Özel Diploması verildi.

- Voleybolda 2018 Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası maçında VakıfBank'ı 3-1 yenen Eczacıbaşı VitrA, kupanın sahibi oldu.

KASIM

1 Kasım:

- İngiltere Spor Bakanı Tracey Crouch, kumarla mücadele yasal düzenlemesiyle ilgili uygulamanın geciktirildiği gerekçesiyle görevini bıraktı.

- Atletizm kariyerini noktaladıktan sonra kariyerini futbolda sürdüren Jamaikalı sprinter Usain Bolt, formasını giydiği Avustralya'nın Central Coast Mariners takımından "parasal yönde anlaşma sağlanamadığı" için ayrıldı.

2 Kasım:

- Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda 3 kez podyumun zirvesine çıkan ABD'li Simone Biles, bu alanda dünya şampiyonalarındaki toplam altın madalya sayısını 13'e yükselten ilk sporcu oldu.

- Fenerbahçe taraftarı 22 yaşındaki Koray Şener, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi tribünde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede vefat etti.

4 Kasım:

- Golfte Avrupa Turu Rolex Serisi'ndeki 8 turnuvadan biri olan ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Turkish Airlines Open 2018"de, önceki sene olduğu gibi yine İngiliz sporcu Justin Rose şampiyon oldu.

5 Kasım:

- Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın finalinde, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten maçın sonunda Angola'ya penaltılarda 5-4 yenilerek kupayı 2. sırada tamamladı.

9 Kasım:

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda Spor Toto Süper Lig'de, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi sonrasında çıkan olaylara ilişkin olarak, "Yeni spor aktörlerinin Baba Hakkı, Baba Gündüz, Metin Oktay ve Lefter gibi örnek olması gerek." dedi.

11 Kasım:

- Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nda, erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, kadınlarda ise aynı ülkeden Ruth Chepngetich, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

13 Kasım:

- İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, 29 Ekim'de kontratı feshedilen teknik direktör Julen Lopetegui'nin yerine geçici olarak teknik direktörlüğe getirildikten sonra çıktığı 4 maçı da kazanan Santiago Solari ile 2020-21 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı.

15 Kasım:

- İngiltere Futbol Federasyonu, kadınlar liginde Manchester City ile Reading arasındaki karşılaşma öncesinde kale ve top seçimini "taş, kağıt, makas" oynatarak belirleyen hakeme 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

17 Kasım:

- A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 4. ve son maçında konuk ettiği İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü.

18 Kasım:

- Milli motosikletçi Can Öncü, Moto3 Dünya Şampiyonası'nda yarışan ve birinciliğe ulaşan en genç pilot olarak tarihe geçti.

24 Kasım:

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, federasyondaki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

25 Kasım:

- Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Libertadores Kupası finali ikinci maçı, River Plate taraftarlarının Boca Juniors oyuncularını taşıyan otobüse saldırmalarının ardından ertelendi.

26 Kasım:

- TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Türk futbolu ve Galatasaray'a daha iyi hizmet edebilmek için istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.

27 Kasım:

- TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK), Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor maçını yöneten Hüseyin Göçek ile aynı müsabakada Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev yapan Halis Özkahya'ya ikinci değerlendirmeye kadar maç vermeyeceğini açıkladı.

28 Kasım:

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor karşılaşmasını yöneten Hüseyin Göçek ile aynı müsabakada Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev yapan Halis Özkahya'ya ikinci değerlendirmeye kadar maç vermeme kararına tepki gösterdi. Vakıf, yaptığı yazılı açıklamada, 17 kulübün görüş birliğiyle MHK kararının geri alınmasının beklendiğini bildirdi.

29 Kasım:

- Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, Cengiz'e daha önce de aynı gerekçelerle toplam 105 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

ARALIK

 

1 Aralık:

- Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), kick boks branşını tanıma kararı aldı.

2 Aralık:

- A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile eşleşti.

- UEFA, 2021-2022 sezonundan itibaren kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva düzenleneceğini açıkladı.

- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda 4. hafta maçları sonunda organizasyona katılmayı garantiledi.

3 Aralık:

- UEFA, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin bu sezon Şampiyonlar Ligi son 16 turundan itibaren kullanılacağını ilan etti.

- Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Real Madrid'in Hırvat orta saha oyuncusu Luka Modric kazandı.

4 Aralık:

- Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), devlet destekli doping programı uygulandığı gerekçesiyle 2015 yılında üyeliğini askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) cezasının süreceğini açıkladı.

- Galatasaray Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfının açıklaması geri çekilene ya da düzeltilene kadar vakfın toplantılarına katılmayacağını duyurdu.

5 Aralık:

- Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından verilen "Yılın Atleti" ödülüne erkeklerde Kenyalı Eliud Kipchoge, kadınlarda Kolombiyalı Caterine Ibarguen layık görüldü.

6 Aralık:

- Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF), "yılın erkek atleti" ödülünü milli sporcu Ramil Guliyev'e verdi.

7 Aralık:

- Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden İsveç temsilcisi Malmö'nün başkanı Hakan Jeppsson hayatını kaybetti.

- Galatasaray Kadın Judo Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası Şampiyonlar Ligi'nde bronz madalya kazandı.

8 Aralık:

- Milli bilardocu Semih Saygıner, Mısır'ın Hurghada şehrinde yapılan Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı.

9 Aralık:

- VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya ekibi Minas'ı 3-0 yenerek şampiyon oldu.

- Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası üçüncülük maçında Brezilya ekibi Praia'yı 3-0 yenerek bronz madalya kazandı.

- Arjantin'in iki rakip takımını buluşturan, Güney Amerika'nın en önemli futbol turnuvası Libertadores Kupası'nı Boca Juniors'u 3-1 yenen River Plate kazandı.

- Türkiye, 25. Avrupa Kros Şampiyonası'nda 2 altın ve 3 bronz madalya kazandı. Milli atlet Yasemin Can, Hollanda'nın Tilburg kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, üst üste 3 kez bu başarıyı elde eden ilk kadın sporcu olarak tarihe geçti.

12 Aralık:

- Türkiye'nin, 2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu. Milliler, C Grubu'nda Slovenya, İtalya ve Macaristan ile mücadele edecek.

- Afganistan Futbol Federasyonu (AFF) Başkanı Keramuudin Karim, kadın milli takım oyuncularının cinsel tacize uğradığı iddiasıyla ilgili açılan soruşturma nedeniyle, FIFA'dan geçici hak mahrumiyeti cezası aldı.

13 Aralık:

- Fenerbahçe Kulübü, Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile olan sözleşmenin karşılıklı anlaşmaya varılarak sona erdirildiğini bildirdi.

- UEFA Avrupa Ligi'nde konuk ettiği İsveç ekibi Malmö'ye 1-0 yenilen Beşiktaş, I Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak organizasyona veda etti.

- Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal ile 1,5 yıllığına anlaşmanın sağlandığını açıkladı.

17 Aralık:

- Fenerbahçe Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya temsilcisi Zenit ile eşleşti.

- Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz temsilcisi Benfica ile eşleşti.

18 Aralık:

- Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Ersun Yanal ile basın önünde sözleşme imzaladı.

- İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi, 2017-2018 sezonundaki 34 golüyle Avrupa liglerinin en çok gol atan futbolcusu olarak kazandığı "Altın Ayakkabı" ödülünü aldı.

- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :