Sporda 2014 böyle geçti (12)

Sporda 2014 böyle geçti (12)

"12 Dev Adam"ın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakiplerinin belli olduğu aralık ayının 3 haftasında; İspanyol takımı Real Madrid, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu oldu

ANKARA (AA) - A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakiplerinin belli olduğu aralık ayının ilk 3 haftasında, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu, finalde San Lorenzo'yu yenen Real Madrid oldu.

Yılın son ayının 3 haftasında "12 Dev Adam"ın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakipleri belirlendi. A Milliler, B Grubu’nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile eşleşti.

Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen 2014 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde İspanya temsilcisi Real Madrid, Arjantin'in San Lorenzo takımını 2-0 yenerek şampiyon oldu. Kupada üçüncülüğü ise Cruz Azul'ü penaltılarla 4-2 yenen Auckland City elde etti.

Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi ikinci turdaki rakipleri de bu ay belirlendi. Gruptan çıkmayı başarıp tur atlayan iki Türk temsilcisinden Beşiktaş'ın rakibi İngiliz ekibi Liverpool olurken, Trabzonspor da İtalyan takımı Napoli ile rakip oldu.

Türk voleybolunun duayen isimlerinden, eski milli oyuncu ve antrenör Cengiz Göllü'nün 76 yaşında hayata veda etmesi, sevenlerini ve voleybol camiasını yasa boğdu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Monaco’daki toplantısında, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan başlamak üzere oyunlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısının 28 olmasını öngören kuralın kaldırılmasıyla İngiltere'de oynanan bir futbol maçı esnasında konfeti yapmak için Kur'an-ı Kerim yırtan Julie Phillips isimli Middlesbrough taraftarına, 3 yıl statlara giriş yasağı getirilmesi, bu ayın en çok konuşulan diğer olaylarından ikisi olarak akıllarda yer etti.

2014 yılının aralık ayının ilk 3 haftasında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle: 

4 Aralık:

- Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2015 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 21 yarış düzenleneceğini açıkladı.

- UEFA, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım yönetimine bağlı SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarının, yeni yıldan itibaren Rusya Futbol Birliği tarafından düzenlenen karşılaşmalarda yer almasını yasakladı.

8 Aralık:

- 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerinin kura çekimi yapıldı. A Milli Erkek Basketbol Takımı, B Grubu’nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile eşleşti.

- Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin Monaco’da düzenlenen toplantısında, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan başlamak üzere oyunlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısının 28 olmasını öngören kural kaldırıldı.

11 Aralık:

- UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nun 6. ve son maçında Beşiktaş, İngiltere'nin Tottenham takımını 1-0 yenerek grubu lider tamamladı ve ikinci tura yükseldi.

- Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi L Grubu son maçında 2-0 mağlup olduğu Legia Varşova'nın ardından grup 2'ncisi olarak ikinci tura çıktı.

15 Aralık:

- UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur maçlarının kurası çekildi.  Beşiktaş İngiltere'nin Liverpool, Trabzonspor ise İtalya'nın Napoli takımıyla eşleşti.

- UEFA, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un birbirleri hakkında yaptıkları şikayet başvurularını reddetti. UEFA, 2014-2015 sezonu UEFA müsabakalarına katılım için gerekli olan formları uygun bir şekilde doldurmadığı için Trabzonspor Kulübü'ne 10 bin avro para cezası verdi. 

16 Aralık:

- Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers'a transfer olan milli basketbolcu Furkan Aldemir, ilk maçına Boston Celtics karşısında çıktı.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK), Zekeriya Alp'in istifasının ardından yeni başkan Yusuf Namoğlu oldu.

18 Aralık:

-  İngiltere'de oynanan bir futbol maçı esnasında konfeti yapmak için Kur'an-ı Kerim yırtan Julie Phillips isimli Middlesbrough taraftarına, 3 yıl statlara giriş yasağı getirildi.

19 Aralık:

- TFF MHK, Yusuf Namoğlu başkanlığında gerçekleştirdiği ilk toplantısında görev bölümü yaptı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul üyelerinden Metin Tokat başkanvekili olurken, hakem atama sorumluları Yusuf Namoğlu, Metin Tokat (İlhami Kaplan), gözlemci atama sorumlusu Bedri Dölkeleş, mentör sorumluları Erol Ersoy ve Alican Lakot, BAL sorumlusu İbrahim Aksoy ile futsal-plaj ve kadın hakemler sorumlusu İlhami Kaplan olarak belirlendi. Hakem ve gözlemci eğitim organizasyonu da Başkan Namoğlu'na bağlandı.

20 Aralık:

- Danıştay üyeliğine seçilen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, görevi bıraktığını açıkladı.

- Türk voleybolunun duayen isimlerinden, eski milli oyuncu ve antrenör Cengiz Göllü 76 yaşında vefat etti.

- Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen 2014 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde İspanya temsilcisi Real Madrid, Arjantin'in San Lorenzo takımını 2-0 yenerek şampiyon oldu. Kupada üçüncülüğü, Cruz Azul'ü penaltılarla 4-2 yenen Auckland City elde etti.

- Galatasaray Kadın Judo Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası "Golden League" finalinde, İtalya'nın Fiamme Gialle takımını yenerek şampiyon oldu. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı