Sporcularda yeni tedavi yöntemi

Sporcularda yeni tedavi yöntemi

Proloterapi Eğitmeni ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hasan Karaağaç, Spor ve sporcu sağlığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 

Spor hayatı bitme aşamasına gelmiş bir çok sporcunun proloterapi yöntemi ile yüzde 80 e varan oranda tedavi edilebileceğini söyledi.

Dr.Karaağaç konu ile ilgili şunları ifade etti.

“ Şehrimizde ve ülkemizde başarılı kabiliyetli onlarca sporcu, yanlış teşhis yanlış tedavi ve yanlış yükleme ve eğzersizler sonucu,spor hayatını noktalamaktadır.Oysa ehil ve uzman hekimler ile yeni geliştirilen Avrupa ve amerikada uygulanan proloterapi yöntemi ile bir çok sporcunun spor hayatını devam ettirilebilmesi mümkündür.” dedi.

Spor ve Sporcu sağlığında ülkemizde, Avrupa ve ABD standardlarında teşhis ve tedavide yeni bir çığır açıldığını ifade eden Karaağaç, Sporun her geçen gün hayatimizdaki öneminin arttığına vurgu yaptı.

Dr Karaağaç sözlerini şöyle sürdürdü.

“ Bu artişın bir çok iyi yani olmasina karsin,spor travma ve yaralanmaları da maalesef  sıkça karsimiza çikmaktadir. Önceleri travmatik yaralanmalar önemli bir yekun olustururken, günümüzde artan yoğun antrenman siddeti, azalan dinlenme süresine bagli  "overuse" yaralanmalari giderek artmaktadir. Bu tür yaralanmalarin özelligi belirgin büyük bir travma olmaksizin, organizmanin tekrarlayan yüklenmelere karsi yeteri kadar adapte olamamasidir.” Diyen Karaağaç,Türkiye’de proloterapi yöntemine değindi.

CERRAHİ TEDAVİYE ALTERNATİF TEDAVİ; PROLOTERAPİ MUCİZESİ

“Proloterapi ; 40-50 yıldan beri uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eklem, kıkırdak, ligamentler ve tendonlar için mükemmel bir tedavi yöntemidir. Tedavi yönteminde esas hasarlı bölgeye verilecek proliferatif solüsyonlarla iritasyon oluşturmak.

 Bu şekilde hasarlı-zayıf bölgede kan akımını arttırmak suretiyle vücudun tamirci hücrelerini ilgili bölgeye çağırarak vücudun kendi kendine tedavi etmesini sağlamaktır.” Diyen Dr.Karaağaç sözlerini şöyle sürdürdü.

“Omurga, tendon, ligament , disk ve kıkırdaklardan oluşmaktadır. Diskler ve kıkırdak amortisör olarak hizmet veren ve kemiklerin birbirine sürtünmesini engelleyen yapılardır. Ligamentler ise eklemi birinci derecede sabitleyen stabilizatörler olarak işlev görürler. Kemiklerin hareket aralığını sınırladıkları gibi kemikleri birbirine bağlarlar. Tendonlar, kemiklerin hareketini sağlamak için kasları kemiklere bağlarlar. Akut yaralanmalarda, bağlar ve tendonlar yırtılır dolayısıyla eklemin hareket kabiliyeti bozulur. Ardından diskler ve/veya kıkırdak yapılar artan stres, basınç ve sürtünmeyle yıpranmaya başlarlar. Aşınan disk, kıkırdak bir süre sonra sürekli ağrı, daha az hareketlilik, daha az dayanıklılık ve kireçlenmeye başlar.”

“Omurganın destek dokularını ( herhangi bir eklem de olabilir ) uyararak etki gösteren PROLOTERAPİ hasarlı dokuları uyararak aşınmayı azaltır, hareketlilik artar, kireçlenme olayı azalır ve hasarlı bölgeler tamir edilir. Her tedavi seansı, tedavi alanlarında daha fazla doku onarımı uyarılması ile sonuçlanır. Böylece, vücudun doğal fonksiyonları harekete geçer. Hemen hemen tüm durumlarda, ağrı önemli ölçüde azalır veya tamamen ortadan kalkar. Proloterapi ligament, tendon, kıkırdak ve / veya diskleri yırtık ve yıpranmış yerlere de uygulanabilir. Tüm eklem ağrıları için etkili değildir. Örneğin; romatoid artrit için proloterapi etkin olmayabilir fakat onun tedavisi için de Nöralterapi uygulamalarımız mevcuttur. Ancak OSTEOARTRİT VE DEJENERATİF ARTRİT(GONARTROZ-DİZ KİREÇLENMESİ)’DE hastaların proloterapiye cevapları oldukça yüz güldürücüdür.”

“Futbol ,Tenis, voleyboL, okçuluk, golf,jimnastik,bowling, halter, hokey ve aticilik sporuyla uğraşanların ligament tendon kas hasar ve risk görülme olasiligi diğer spor dallarına nazaran daha fazladır” diyen Karaağaç,spor yaralanmalarında proloterapi ile başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

Özellikle meniskopati ve doku ezilmeleri olan sporcuları özel kliniğinde başarılı bir şekilde, tedavi edeceğini sözlerine ekledi.