Sporcular "temiz dünya için" pedal çevirecek

Sporcular "temiz dünya için" pedal çevirecek

Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası MTB Cup ve Maraton Serisi, yaklaşık 30 ülkeden 250 sporcunun katılımıyla 22-23 Eylül tarihlerinde Sakarya'da düzenlenecek

SAKARYA (AA) - Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası MTB Cup ve Maraton Serisi, 22-23 Eylül tarihlerinde "Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir" temasıyla Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası alanda önemli bir organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde ilk kez yarış düzenleneceğini, tesisin şu an yarışlara hazırlandığını bildiren Bayraktar, "Şampiyonaya bu yıl yaklaşık 30 ülkeden 250 sporcu katılacak. Bu sporcular arasında ünü dünya çapına yayılmış olanlar var. Büyükşehir bisiklet takımımızdan sporcularımız da yarışlara katılacak. Organizasyonlar sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da yayın anlamında takip edilecek. İki gün sürecek organizasyonda yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, organizasyonun ilk gününde MTB Cup mücadelesinin gerçekleştirileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Yarışlar elit erkekler, elit kadınlar, genç erkekler ve genç kızlar olmak üzere 4 farklı kategoride yapılacak. 4 bin 300 kilometre uzunluğundaki parkur, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilecek. 23 Eylül Pazar günü ise maraton yarışlarının en üst seviye kategorisi olan Dünya Dağ Bisikleti Maraton Serisi yarışları gerçekleştirilecek. Elit erkekler ve elit kadınların katılacağı yarışlar, 88 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nden başlayıp Serdivan istikametinde devam edecek parkur yine başlangıç yerinde son bulacak. Tüm takım ve sporculara başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızı da hafta sonu gerçekleştirilecek bisiklet şölenine davet ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :