Spora atılan imza 'Şehit Nihat Gün Spor Salonu'

Spora atılan imza 'Şehit Nihat Gün Spor Salonu'

Selçuklu Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımları tüm hızıyla artırırken her geçen gün daha da öne çıkan spor salonları içinde Şehit Nihat Gün Spor Salonu’nda 3 branşta eğitimler devam ediyor.

Öğretmen Fethiye Onsun İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Şehit Nihat Gün Spor Salonu hem Selçuklu Belediyesi spor okulu öğrencilerine hem de okulun kendi öğrencilerine hizmet veriyor. Selçuklu Belediyesi tarafından 2013 yılında yaptırılan spor salonu bir çok spor branşına ev sahipliği yapıyor. İçerisinde uluslararası standartlarda bulunan spor sahası aynı zamanda voleybol, basketbol ve hentbol maçlarına olanak sağlıyor. Sadece tek salonla kalmayan tesiste aynı zamanda karate içinde genişçe bir alan bulunuyor.

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(5).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(7).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(11).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(12).jpg

HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

Okul bahçesi içinde yer alan tesisin yapımı tamamen öğrencilerin hizmeti için tasarlanmış. İçerisinden soyunma odası, duş kabinleri, tuvaletler,  dinlenme alanı, izleme alanı, ve yönetim odasıyla birlikte tam bir spor tesisi konumunda olan Şehit Nihat Gün Spor Salonu yılın tüm zamanını dolu dolu geçiriyor. Yaz aylarında Selçuklu Belediyesi Spor okulları öğrencileri için hizmet veren salonu, okul zamanlarında da öğrenciler beden eğitimi ve antrenmanları için kullanılıyor. Bunların yanı sıra çevre okullar arasında yapılan basketbol, hentbol ve voleybol turnuva maçlarına da ev sahipliği yapıyor.

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(19).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(53).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(56).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(68).jpg

 

3 BRANŞIN EĞİTİM OKULU

Selçuklu Belediyesi Spor Okulları öğrencilerinin hizmetine de sunulan salonda basketbol, voleybol ve karate branşları eğitimi veriliyor. Haftanın 6 günü kesintisiz eğitimin devam ettiği tesiste toplamda 3 branştan 250 spor okulu öğrencisi burada geleceğe hazırlanıyor. Özellikle voleybol eğitiminin ağırlıklı verildiği Şehit Nihat Gün Spor Salonu’nda 135 voleybol öğrencisi hizmet görüyor. Toplamda 4 voleybol antrenörünün bulunduğu tesiste her seansı iki antrenör çalıştırıyor. Tecrübeli voleybol antrenörlerinden Ayşe Sıla Bekar ve Merve Çokokuklu, öğrencilerin eğitimlerini hazırlarken aynı zamanda yetenekli sporcuları Selçuklu Belediyespor Kulübü voleybol takımının altyapısına yerleştirdiklerini söyledi.

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(53)-001.jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(56)-001.jpg

KARATEDE YENİ ADIM

Karate branşında Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’ndan sonra karatenin ikinci evi olan tesiste 80 öğrenci eğitim görüyor. Karate Hocası Esra Demiş önderliğinde devam eden karate eğitimi yetenekli öğrencilerin geleceğe hazırlanmasına imkan veriyor. Karate eğitimlerinden bahseden Karate Hocası Esra Demiş, “Spor okulları ve müsabık sporcular ile karate eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak da burada yetişen yetenekli sporcuları altyapıya yerleştiriyoruz. Son zamanlarda Konya’nın karatedeki başarı böyle tesislerde eğitim verilmesinden kaynaklanıyor.  Kulübümüzün faaliyet programında yer alan etkinliklere dahil olan kulübümüz sporcuları son yıllarda büyük başarılara imza attılar. Ulusal ve Uluslararası alanda mücadele eden sporcularımız ülkemezi ve kulübümüzü başarıyla temsil ediyorlar. Buradaki eğitimlerimiz 7 ila 15 yaş arasında öğrencilere veriyoruz. Karatenin en büyük özelliklerinden birisi de çocukluktan bu sporun yapılmaya başlanmasıdır. Son zamandan karatede kız öğrencilerimiz sayısında dikkat çeken artışlar oldu. bu artışların ardından kızlarımız çeşitli müsabakalar ve turnuvalarda Konya’ya çeşitli başarılar getirdi” dedi.

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(42).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(25).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(26).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(27).jpg

 

GÜVENLİ VE KALİTELİ EĞİTİM

7 ila 15 yaş arasındaki öğrencilerin eğitim gördüğü Şehit Nihat Gün Spor Salonu, eğitimlerini güven dolu ortamda gerçekleştiriyor. Okul bahçesinde yer alan tesiste güvenlik görevlileri iç ve dış kapılarda görev yapıyor. Spor okulları öğrencileri eğitimlerini almak üzere antrenörler eşliğinde servislerle bindirilerek güvenlice evlerine uğurlanıyor. Okul zamanlarında da öğrencilerin rahatlıkla kullandığı salon okula toplam 100 metre mesafede bulunuyor.   Servet R. Çolak – Memleket

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(69).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(78).jpg

sehit-nihat-gun-spor-salonu--(74).jpg