Spor ve diyet yaparak 7 ayda 76 kilo verdi

Spor ve diyet yaparak 7 ayda 76 kilo verdi

Gaziantep'te 32 yaşındaki Selma Kaya, Şahinbey Belediyesinin gençlik merkezinde spor eğitmeni gözetiminde yaptığı spor ve uyguladığı diyet sayesinde 7 ayda, 200'den 124 kilograma düştü - Kaya:- "Kilo almamdaki en büyük neden hareketsiz bir yaşantımın olma

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaşayan ve 7 ayda 76 kilogram veren 32 yaşındaki Selma Kaya'nın en büyük hayali, 65 kilograma düşerek geçmişte özlemini çektiği kıyafetleri giymek.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan, tansiyon hastası annesi ile engelli amcasının bakımıyla ilgilenen Kaya, aşırı kilosu hayatını olumsuz etkileyince bir akrabasının tavsiyesi üzerine Şahinbey Belediyesi bünyesindeki Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde spora başladı.

Spor ve diyetle yaklaşık 7 ayda, 200'den 124 kilograma düşen Kaya, 65 kilograma ulaşarak hayalindeki kıyafetleri giymeyi hedefliyor.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman kilo vermeyi düşündüğünü ancak bunu gerçekleştiremediğini belirtti.

Zamanla aşırı kiloları yüzünden yürüyemez hale geldiğini anlatan Kaya, özellikle ailesinin bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.

Yeğeninin tavsiyesi üzerine Şahinbey Belediyesine ait sosyal tesislere başladığını dile getiren Kaya, "Annem tansiyon hastası, amcam ise özürlüydü. Bu yüzden onları ilk etapta bırakmak istemedim. Hocamız ısrar edince buraya geldim. 7 ayda 200 kilogramdan 124 kilograma düştüm. Ailem bu duruma çok memnun oldu, her zaman benim destekçim oldular. En büyük desteği ablam verdi, ondan Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaya, kilo vermeden önce öz güven sorunu yaşadığını, utandığı için rahat rahat gezemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Merdivenleri çıkamıyordum. Öz güvenim yoktu. Şimdi akşamları spora gidiyorum. İlk hedefim 80 kilograma ulaşmak daha sonra ise 65 kilograma düşmek. Eskiden kiloluyken hep arkamdan konuştular, önümden konuşamadılar. Arkamdan konuşanlar haklıydı çünkü kilolarımı vermiyordum. Kilo almamdaki en büyük neden hareketsiz bir yaşantımın olmasıydı. Bundan dolayı kiloluydum. 65 kilograma ulaşınca güzel güzel giyinmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar hiçbir zaman güzel giyinemedim."

Spor eğitmeni Cennet Cankurtaran da Kaya'nın ilk geldiğinde birinci kattaki salona çıkarken bile 3 kez mola verdiğini anlattı.

İlk etapta çok çekingen yaklaşan Kaya'nın 7 ayda 76 kilogram verdiğini dile getiren Cankurtarak, "Etraftakiler ne der diye çekiniyor, utanıyordu. Biz o utanmayı geride bıraktık. İlk kez yürüme bandına çıktığında koluna giriyordum. Selma hanımı, ilk hedefte 80 daha sonra ise 65 kilograma düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :