Spor Toto, İslami İlimler yaptırıyor

Spor Toto, İslami İlimler yaptırıyor

Kırıkkale’de İslami İlimler Fakültesi inşaatı başladı. Ancak yapılacak olan İslami İlimler Fakültesi'ne Spor Toto sponsor oldu.

Devlet eliyle kumar oynatan Spor Toto’nun, içinde Kur’an-ı Kerim, Hadis, Siyer gibi İslami İlimleri kapsayan derslerin okutulacağı okula maddi destek verecek olması halk arasında tepkiyle karşılandı.

Daha önceden Türkiye genelinde birçok İmam Hatip Lisesinin inşaatına sponsor olan Spor Toto halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Vatandaş, "Bugüne kadar hep milletin kendi imkânlarıyla, kazandığı helal kazançlarıyla yaptırdığı İmam Hatip okulları, devletine ve milletine faydalı işler için çalışan bir nesil yetiştirdi. Temelinden çatısına kadar helal kazançlarla yapılan bu okullarda okuyan çocuklar, aldıkları manevi eğitimin büyük etkisiyle vatansever birer yetişkin oldular. Bu neslin yetişmesinde kumar oynatılan bir kurumun sponsor olması hoş değildir" ifadesini kullanmıştı.

spor-totu-001.jpg

HARAM PARAYLA HELAL NASIL ANLATILACAK?

Şimdi de Spor Toto'nun Kırıkkale İslami İlimler Fakültesi'ne sponsor olması tepki toplarken, “Haram kazançla sağlanan gelirle yapılan okulda, öğrencilere nasıl helal kazanç anlatılacak?” sorusu cevabını arıyor!

 

16 DERSLİKLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Yapımına başlanan fakülte inşaatının bitiş tarihi ise 07.06.2020 olarak 720 günde bitirilecekken. inşaatın 37.06.000 TL sözleşme bedeli bulunuyor.

M. Ali Elmacı-Memleket