Spor okulundan Milli Takıma

Spor okulundan Milli Takıma

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Tekvando sporcusu Ayşe Nur Özcan spor okullarında başladığı tekvando da Milli takımlara yükselme başarısı gösterdi. Sporcu fabrikası gibi işleyen Selçuklu da Ayşe Nur Özcan bu başarıya ulaşmış onlarca sporcudan yalnızca bir

 

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Spor Okulları adeta bir sporcu fabrikası gibi çalışıyor. Spora spor okullarında başlayan on binlerce çocuk arasından yetenekli olan sporcular yeteneğine göre branşlara yönlendirilerek altyapıya alınıyor. Tecrübeli antrenörler nezaretinde spor yapmaya başlayan yeni sporcular zamanla faaliyet gösterdikleri branşlarda en üst seviyelere kadar yükseliyor. Milli takımlara seçilme başarısı gösteren sporcular uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ediyor.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde tekvando takımı sporcusu Ayşe Nur Özcan bu başarıya sahip onlarca sporcudan yalnızca bir tanesi. 2013 yılında Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde spora başlayan Ayşe Nur Özcan yeteneği ve alanında uzman antrenörlerinin doğru yönlendirmesi ile kısa sürede büyük başarılara imza atmayı başardı. Ayşe Nur Özcan geride kalan yıllarda yıldızlar Türkiye ikinciliği, Avrupa yıldızlar kulüpler şampiyonası üçüncülüğü, Anadolu yıldızlar Türkiye birinciliği, Okullararası yıldızlar Türkiye şampiyonası ikinciliği, yıldızlar Türkiye üçüncülüğü ve son olarak gençler Türkiye şampiyonluğu sahibi oldu.

Ayşe Nur Özcan elde ettiği bu başarıların ardından Milli takımlara seçildi ve Milli takımımızla birlikte çalışmalara başladı. Tekvando Milli takımı 18-22 Kasım tarihleri arasında Kanada da yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası için Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda kamp yapıyor. Ayşe Nur Özcan da Milli takımla birlikte kampta hazırlık yapan sporcular arasında yer alıyor.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü olarak çocukların spor yapması ve başarılı sporcular yetiştirmek için büyük bir gayretle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Başkan Yalçınkaya, "İlkokuldan liseye kadar tüm gençlerimizin spor yapması için öncelikle tesisleşme konusunda gerekli olan adımlar atıldı. Gençlerimizin daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Selçuklu Belediyemizin desteği ile tesis sayısı artırıldı. Bu konuda kulübümüze her zaman destek olan Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a da ayrıca teşekkür ediyoruz. Gençlere spor yaptırmak istiyorsanız fiziki alanları oluşturmak zorundasınız. Önce tesisleşme yapılacak daha sonra donanımlı antrenörler göreve getirilicek ve olumlu sonuçlar gelmeye başlayacak. Spor uzun soluklu ve yatırım gerektiren bir iş. Sporcuyu kısa sürede yetiştiremezsiniz. 

Dolayısıyla gerekli olan tesislerin tamamlanmasının ardından spor okullarında öğrenci sayısını artırdık. Yılda 18 bin sporcunun kayıt yaptırdığı spor okullarımızdan yetenekli olan sporcular yeteneği doğrultusunda uygun olan branşlara yönlendirilerek spor yapmalarına imkan sağlandı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde sporcularımızın ulusal ve uluslararası alanda aldığı başarılar da bizi memnun ederek işimizi doğru yapmış olmanın mutluluğunu yaşatıyor. " dedi.