Spor müdürleri, Galatasaray'daki skandalı değerlendirdi (2)

Spor müdürleri, Galatasaray'daki skandalı değerlendirdi (2)

- Gazete ve televizyonların spor müdürleri, firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün sarı-kırmızılı kulüpten ihracı sürecinde yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulundu- Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Özer:"Bu, tamamen bir yönetim zaafıdır. Mad


İSTANBUL (AA) - Gazete ve televizyonların spor müdürleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurul toplantısında ihraç edilmemesi ve sonrasında yönetim kurulu kararıyla kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesini değerlendirdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Halil Özer, sarı-kırmızılı kulüp yönetiminin, firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün ihracını genel kurul gündemine getirmeden çözmesi gerektiğini ifade etti.

Kulüp yönetiminin bu konuda zaafı bulunduğunu aktaran Özer, "Galatasaray yönetimi, gerekeni daha önce yapmayarak, olaya müdahale etmeyerek en büyük hatayı yapmıştır. Bu tamamen bir yönetim zaafıdır. Madem böyle bir yetkin vardı neden daha önce kullanmadın? Yönetimin, sorunu bu noktaya getirmeden çözmesi lazımdı. Geç de olsa doğruyu yaptılar." diye konuştu.


- Aydın: "Cumartesi günü yaşanan rezalet asla unutulmayacak"


Star Gazetesi Spor Müdürü Bayram Aydın, Galatasaray Kulübünün genel kurulunda yaşanılanların asla unutulmayacağını dile getirdi.

Genel kurulda yaşananları "akıl tutulması" olarak değerlendiren Aydın, şunları kaydetti:

"Cumartesi günü yaşananlar akıl tutulmasıdır. FETÖ'cü oldukları suçlaması sonrası yurt dışına kaçan Hakan Şükür ile Arif Erdem'in üyeler tarafından kulüpten ihraç edilmemesi skandaldır. Benzer durumdaki diğer 5 kişinin ihraç edilip, bu ikisinin kalması hangi akla mantığa sığar. Eğer taraftarlar, eski yöneticiler, sarı-kırmızılı formayı giymiş eski futbolcular ve siyasiler, gereken tepkiyi vermeseydi, bu iki FETÖ'cü kulüpten atılmayacak mıydı? Bunun izahı olamazdı. Dursun Özbek yönetimi, olağanüstü toplanarak gerekli ihraç kararını aldı ve bu tarihi ayıbın önüne geçti. Ancak cumartesi günü yaşanan rezalet asla unutulmayacak."


- Çamkıran: "Bu ayıba imza atanlar inşallah şu anda utanıyorlardır"


Güneş Gazetesi Spor Müdürü Taşkın Çamkıran, Galatasaray Kulübünün genel kurulunda alınan kararla ilgili olarak, "Bu ayıba imza atanlar inşallah şu anda utanıyorlardır." ifadesini kullandı.

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in hala yurt dışında kaçak olarak yaşadığını vurgulayan Çamkıran, "Galatasaray Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta sonunda FETÖ'den aranan ve halen yurt dışında kaçak olarak yaşayan eski oyuncuları Hakan Şükür ve Arif Erdem'i adeta aklamaya çalışmış, her şeyi eline yüzüne bulaştırmıştır. Bu skandal karar alınırken üyelikten atılmasın diye el kaldıranlar, 'Ülkemizi kanla ele geçirmeye çalışan FETÖ'ye dolaylı destek çıkanlar' olarak tarih sayfalarında yer alacaklar. FETÖ'cülere destek verip, ardından İzmir Marşı'nı okumaları ise tam bir kara mizahtır. Bu ayıba imza atanlar inşallah şu anda utanıyorlardır." şeklinde görüş belirtti.


- Yaşar: "Şov ile şehit kanını ayırmayan bu düşünce umarım pişmandır"


Akşam Gazetesi Spor Müdürü Hakan Yaşar, konuyla ilgili "Darbe girişiminde bulunan bir örgüte bağlılıkları çok açık olan iki futbolcunun üyelikten atılmamasına el kaldıran tümüyle organize olmuş kişiler, umarım yaptıkları vicdansızlığın farkındadır." ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

"Şov ile şehit kanını ayırmayan bu düşünce umarım pişmandır. Yönetim kurulunun konuyu sıcağı sıcağına çözüp vicdanları rahatlatmak yerine, olayı Galatasaray'da onarılmaz yaralar açıldıktan sonra çözme aczi de düşündürücü. Bu olay, bir kez daha şahsi kinlerin Türkiye sevgisinin önüne geçtiğini ibretle bize gösterdi. Tarih, 25 Mart'ı bir kısım Galatasaraylının masumu oynayan kişilerce kandırılması şeklinde yazacaktır."


- Bıyıklı: "Bunun kabul edilir tarafı yok"


Yeni Şafak Gazetesi Spor Müdürü Ahmet Bıyıklı da Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü Genel Kurulunda ihraç edilmemesinin kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Genel kurulda yaşananların Galatasaray'a da zarar verdiğini dile getiren Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Vatan hainlerinin bir şekilde aklanması, Galatasaray gibi bir camiaya hiç ama hiç yakışmadı. Bunun kabul edilir tarafı yok. Bu hainler, Galatasaray'ı sayısız başarıya taşımış da hissi davranmışlar da falan, filan... Hepsi masal! Bu nasıl histir? Bu ülkede darbeye teşebbüs eden, insanların üzerine tank süren ve kurşun yağdıran bu alçaklara karşı hiç mi hissiniz yok! Ortada vatan söz konusuyken kazanılan kupa veya başarı mı konuşulur? Sarı-kırmızılı delegeler bu kararla 15 Temmuz'a da tiyatro demiş oldular. Yazık ettiler Galatasaray'a. Ayrıca bu hainlerin bugüne dek kulüpten atılmaması da Galatasaray idarecilerinin acizliğini gözler önüne serdi. Madem bu alçakların üyeliğini düşürebiliyordun, neden şimdiye dek bekledin?"


(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :