Spor camiasından teröre tepki

Spor camiasından teröre tepki

- TFF, TBF, TVF ile Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili kınama mesajları yayımladı


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan kınama ve başsağlığı mesajında, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak hain terör saldırısını şiddetle kınarken, saldırıda hayatını kaybeden şehit askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları, sevenleri ve milletimize sabır, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

TBF ise yaptığı açıklamada, milletin birlik ve beraberliğine kasteden saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı vurgulanarak, "Hain saldırılarda hayatını kaybeden askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milletimize başsağlığı dileriz." görüşlerine yer verildi.

TVF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada da, "Hain bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, terörü ve onu besleyen tüm unsurları bir kez daha lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." denildi.


- Kulüplerden kınama ve başsağlığı mesajı

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinde yer alan kınama mesajında, şunlar kaydedildi:

"Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Vatan toprağını savunurken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileriz. Saldırılarda yaralanan askerlerimize acil şifalar temenni ederiz. Milletimizin başı sağolsun."

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "Yaşanan hain terör saldırısını lanetleyerek, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, şehit yakınları ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Galatasaray Kulübünün internet sitesinden yayımlanan kınama mesajında, "Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ulusumuzun yüreğinde sonsuza dek yaşayacak. Galatasaray Kulübü olarak terör eylemini lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun." denilirken Trabzonspor Kulübü'nün paylaştığı mesajda ise "Yaşanan hain terör saldırısını lanetleyerek, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, şehit yakınları ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan federasyonlar, Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'de birçok kulüp de saldırıyla ilgili kınama mesajı paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :