Spor Bakanı Kılıç: "Nerede bir mazlum varsa yanında oluyoruz ve olacağız''

Spor Bakanı Kılıç: "Nerede bir mazlum varsa yanında oluyoruz ve olacağız''

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Mescid-i Aksa'ya postal ile giriliyorsa kusura bakmayın cevabını veririz" dedi

BRÜKSEL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Mescid-i Aksa'ya postal ile giriliyorsa kusura bakmayın cevabını veririz" dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Brüksel'de Türk spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği etkinlikte konuşan Kılıç, "Nerede bir mazlum varsa yanında oluyoruz ve olacağız. Tarihten gelen görevimiz ve medeniyet inancımız bunu gerektiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ne tür baskı olursa olsun doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kılıç, "Bizim hiçbir ülkenin varlığı açısından sıkıntımız olamaz ama eğer bir ülkenin güvenlik güçleri gidip Müslümanların kutsal mekanı Mescid-i Aksa'ya postal ile giriyorsa o zaman kusura bakmayın cevabını veririz" ifadesini kullandı.

Belçikalı Türklerden artık kendilerini bu toplumun eşit bir parçası olarak görmelerini isteyen Bakan Kılıç, "Burada hiç kimse size buraya ait değilsiniz diyemez. Bir Belçikalı ne kadar Avrupa'nın parçasıysa sizler de o ölçüde Avrupa'nın parçasısınız" dedi.

Kılıç, Belçikalı Türklerin entegrasyon başarısını överken onlardan ülke ekonomisinde, siyasetinde, sporunda ve sanatında daha çok katılım sağlamalarını istedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı