SPK'dan "Pay Alım Teklifi Tebliği"nde değişiklik taslağı

SPK'dan "Pay Alım Teklifi Tebliği"nde değişiklik taslağı

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Pay Alım Teklifi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı" yayımladı.SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası...

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Pay Alım Teklifi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı" yayımladı.

SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kanunu'nda yer alan düzenlemelere uyum sağlanması amacıyla hazırlanan Pay Alım Teklifi Tebliği'nde, uygulamada karşılaşılan soruların açıklığa kavuşturulması için değişiklik yapılmasının gündeme geldiği ifade edildi.

Bu kapsamda, şirketlerde yönetim kontrolü değişikliğine neden olacak hususlar ve sonuçları değerlendirilerek pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı hallerin belirlendiği aktarılan açıklamada, "Ayrıca, zorunlu pay alım teklifiyle ilgili uygulamada karşılaşılan konulara açıklık getirildi. Gönüllü pay alım teklifi kapsamına ve fiyatına ilişkin de düzenlemeler yapıldı" bilgisi verildi.

Tüm kişi ve kuruluşlar, tebliğ taslağına ilişkin görüş ve önerilerini 26 Aralık 2014 tarihine kadar "[email protected]" e-posta adresine ya da Kurul'a yazılı olarak gönderebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı