SPK'dan gayri̇menkul yatırım fonları esaslarında değişiklik

SPK'dan gayri̇menkul yatırım fonları esaslarında değişiklik

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayri̇menkul Yatırım Fonlarına İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde değişikliğe gitti.SPK'nın "Gayri̇menkul...

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayri̇menkul Yatırım Fonlarına İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde değişikliğe gitti.

SPK'nın "Gayri̇menkul Yatırım Fonlarına İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde yapılan değişiklik ile kurucu ve portföy yöneticisi fon portföyünün yönetimine ilişkin maddede değişiklik yapılarak ilgili maddeye yeni bir bent eklendi.

Buna göre, halen geçerli olduğu gibi kurucu ve portföy yöneticisi fon portföyünün yönetimi, hiçbir şekilde gayrimenkul projelerine yatırım yapamayacak ve gayrimenkullerin inşaat işlerini kendileri üstlenemeyecek. Yönetim, bu amaçla personel ve ekipman da edinemeyecek.

Ancak, yeni eklenen madde ile gayrimenkul projelerine yatırım bakımından, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İller Bankası AŞ, belediyeler ile bunların bağlı ortaklıkları, iştirakleri veya yönetim kuruluna aday gösterme imtiyazının bulunduğu şirketler tarafından gerçekleştirilen inşaat ruhsatı alınmış projeler kapsamındaki bağımsız bölümler, inşaatın tamamlanma oranına bakılmaksızın fon portföyüne dahil edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :