Spk Haftalık Bülteni

Spk Haftalık Bülteni

SPK, TEB'in azami 600 milyon dolar tutarındaki yurt dışında satılması planlanan borçlanma ihracı başvurusuna onay verdi

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) yurt dışında satılması planlanan azami 600 milyon dolarlık borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.

SPK haftalık bültenine göre; Mercedes-Benz Finansman yurt dışında satılması planlanan azami 320 milyon avro veya muadili karşılığında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Egeli&Co Yatırım Holding, yurt dışında satılması planlanan azami 10 milyon avroluk, Tera Menkul Değerler de  tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 75 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Kurul'a müracaat etti.

Kurul'a ayrıca, nitelikli yatırımcılara satmak üzere İş Finansal Kiralama 1 milyar liralık, Destek Faktoring ve Girişim Varlık Yönetimi ise 200 milyon liralık borçlanma aracı için başvurdu.

Bunların yanında Kurul, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın 200 milyon lira, Avrasya Terminal İşletmeleri'nin de 60 milyon lira bedelsiz sermaye artırımı için başvuru yaptığını bildirdi.

- Kurul'dan 8 borçlanma aracı ihracına onay

Kurul, TEB'in azami tutarı 600 milyon dolar olmak üzere yurt dışında satılması planlanan borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.

Nitelikli yatırımcılara olmak üzere, Garanti Faktoring'in 800 milyon liralık, Zorlu Enerji Elektrik Üretim'in 356,2 milyon liralık, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ'nin 100 milyon liralık, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri'nin 75 milyon liralık ve Analiz Faktoring'in 8,5 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvuruları da Kurul tarafından olumlu karşılandı.

Kurul, Şeker Finansal Kiralama'nın halka arz yöntemiyle tahsisli ve nitelikli yatırımcılara 150 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu da uygun buldu. 

Erişim Faktoring'in ise tahsisli ve nitelikli yatırımcılara olmak üzere 35,7 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusuna Kurul tarafından onay verildi.

Bu arada Kurul, Bizim Portföy Yönetimi AŞ'nin faaliyet izniyle portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi. Ayrıca, Ziraat Hayat ve Emeklilik AŞ'nin Alternatif Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve paylarının Kurul kaydına alınması talebinin de uygun bulunması kararlaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı