SPK haftalık bülteni

SPK haftalık bülteni

SPK, Akbank'ın yurtdışında 4 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı- Kurul, Hitit Holding AŞ ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 3 gerçek kişiye toplam 1 milyon 54 bin 998 lira idari para cezası uygulanmasına karar ver

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Akbank'ın yurtdışında 4 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

SPK, Akbank'ın yurtdışında 4 milyar dolar, Turkcell Finansman AŞ'nin 1,5 milyar lira ve Doğuş Holding'in 500 milyon lira tutarında nitelikli yatırımcıya borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Ayrıca Kurul, Seyitler Kimya Sanayi AŞ'nin 790 bin lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı ihracı, Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, Şirket’in kurucu ve tek ortağı olan Doğan Şirketler Grubu Holding'e tahsisli olarak satılacak 15 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı ile TF Varlık Kiralama AŞ'nin 2 milyar lira tutarında kira sertifikası ihracı başvurusunu da onayladı.

Bültene göre, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 500 milyon dolar, Akfen Holding 600 milyon lira,Fiba Faktoring AŞ 500 milyon lira, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ 100 milyon lira ve Kredi Finans Faktoring Hizmetleri AŞ 55,5 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.

Kurul, kaldıraçlı alım satım işlemlerine ilişkin reklamda karda ve zararda olan müşteri hesaplarının oransal dağılımına yer verilmemesi nedeniyle GCM Menkul Kıymetler AŞ'ye 26 bin 49 lira, Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye 52 bin 98 lira ve müşteri ile imzalanmış bir yatırım danışmanlığı çerçeve sözleşmesi bulunmadan yatırım danışmanlığı faaliyetinde bulunulması nedeniyle de ATIG Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye 24 bin 672 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK, Hitit Holding AŞ ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 3 gerçek kişiye toplam 1 milyon 54 bin 998 lira, Levent Ağan adlı kişiye de çeşitli pay piyasalarında gerçekleştirdiği işlemlerde "pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırma eylemlerinin tespit edilmesi" nedeniyle toplam 550 bin 172,82 lira tutarında idari para cezası uygulandığı bildirdi.

Kurul ayrıca Çağdaş Bağımsız Denetim SMMM AŞ, Deniz Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Ansa Yatırım Holding AŞ'ye de çeşitli eylemlerden dolayı toplam 171 bin 734 lira tutarında idari para cezası verdi.

Başkent Menkul Değerler AŞ’nin faaliyetlerinin kendi talebi üzerine 30 Kasım 2016 tarihi itibarıyla geçici olarak durdurulmasına karar veren Kurul, Qatar National Bank'ın Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ'deki yüzde 0,20'lik paylarının Finansbank AŞ'ye devrinin kayıtlara geçtiğini duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :