SP'de Başkanlık Yarışı

SP'de Başkanlık Yarışı

SP’de kongre heyecanı yaşanıyor. 4 Mayıs’ta yapılacak olan 5. Olağan Kongre’de Genel Merkez’in adayı mevcut genel başkan Mustafa Kamalak ile Fatih Erbakan SP liderliği için yarışacak.

Saadet Partisi 5. Olağan Kongre hazırlıklarını sürdürüyor. Büyük bir heyecanın yaşandığı partide, 4 Mayıs’ta örnek bir kongre gerçekleştirme amacı hakim. Genel Başkanlık için şimdilik 2 aday var. Başka aday çıkmazsa 4 Mayıs günü kongrede, mevcut Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan SP Liderliği için yarışacak.

GENEL MERKEZ’İN RAHATSIZLIĞI

Edinilen bilgilere göre, Fatih Erbakan’ın adaylığını açıklamasının medyada “tek aday oymuş gibi” yansıtıldığı görüşünde olan parti genel merkezi, bu durumdan rahatsız. SP Genel Merkezi’nden “Kongreye tek adayla gidildiği algısı yayılmak isteniyor. Oysa öyle değil. Genel Merkez’in adayı var, mevcut Genel Başkanımız Mustafa Kamalak, yeniden genel başkan adayımızdır” tepkisi yükseliyor.

TEK LİSTE

Nitekim, parti Yüksek İstişare Kurulu üyeleri önceki gün biraraya gelerek, bu konuyu istişare etti. Tam katılımla gerçekleşen ve yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda kongreye tek listeyle  gidilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca bu kararın Genel İdare Kurulu’na tavsiye edilmesi benimsendi.

YÖNETİMDEN ERBAKAN’I DESTEKLEYENLER DE VAR

Öte yandan, parti Genel Merkezi’nde aktif görevde olan bazı isimlerin Fatih Erbakan’ı desteklediği belirtiliyor. Fatih Erbakan’ın adaylığını açıkladığı basın toplantısında partinin bazı YİK Üyeleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl ve İlçe Başkanları ile Genel Kurul Delegeleri de katılmış; Erbakan konuşmasında “Müzakereler ve istişareler sonucunda bendenizi Saadet Partisi'nin genel başkanı olarak görmek istediğinizi ifade ettiniz, 4 Mayıs'taki Kongremizde aday olmamı istemeniz benim için en büyük şeref en büyük bahtiyarlıktır. Herkes bilsin ki Türkiye'nin başkentinden Milli Görüş'ün yeniden ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

kaynak:habervaktim