SPD Genel Başkanı Gabriel, başbakan adayı olmayacak

SPD Genel Başkanı Gabriel, başbakan adayı olmayacak

Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Oppermann, Gabriel'in Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde başbakan adayı olmayacağını ve parti liderliğinden de ayrılacağını bildirdi

BERLİN (AA) - Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in, 24 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde başbakan adayı olmayacağı ve parti liderliğinden de ayrılacağı açıklandı.

SPD'nin Federal Meclis (Bundestag) Grubu Başkanı Thomas Oppermann yaptığı açıklamada, Gabriel'in parti başkanlığından ayrılacağı ve dolayısıyla seçimlerde başbakan adayı olarak girmeyeceğini söyledi.

Gabriel'in özel sebeplerden dolayı parti başkanlığından ayrılmasının saygıyı hak ettiğini dile getiren Oppermann, Gabriel'in başbakanlık adaylığı ve parti liderliği için eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'u önerdiğini ve bu tutumunun doğru olduğunu belirtti.

Stern dergisi de röportaj yaptığı Gabriel'in başbakan adayı olmak istemediğini duyurmuştu.

Alman medyasında yer alan haberlerde 7,5 yıldır SPD liderliğini yürüten Gabriel'in seçimlere kadar Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmek istediği iddia edildi.

Seçimlerde, Hristiyan birlik partilerinin (CDU/CSU) başbakan adayı ise Angela Merkel olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :