Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı!

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı!

Öğretmen adayları tarafından merakla beklenen Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı. MEB, bugün sözleşmeli öğretmen mülakatlarında başarılı olanları ilan etti.

Sözleşmeli öğretmenlik için MEB’e başvuran ve mülakata giren öğretmenlerin mülakat sonuçları MEB tarafından ilan edildi. 

Mülakat sonuçları açıklaması sonrasında da MEB, başarılı olan öğretmenlerin atama tercihlerinin alınması sonrasında ise MEB atamaları gerçekleştirecek. 

SONUÇLARA İTİRAZLAR O TARİHTE ALINACAK

Her sınavda olduğu gibi mülakat sonuçları için de itiraz süreci işletilmekte. Sonuçlara itirazlar 29- 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinden alınacak. İtirazlar ise 3 Ekim 2016’da sonuçlanacak. Sonrasında da başarılı öğretmenlerin atama tercihleri alınacak!

ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

MEB’in açıklamasına göre mülakat sonuçlarının açıklanması ve itirazlarının alınması ve bunların sonuçlandırılmasını takiben 4-7 Ekim 2016 tarihlerinde alınacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, 20 bin sözleşmeli öğretmenin 10 Ekim'de atanacağını duyurdu. Sözleşmeli öğretmenler 4-7 Ekim tarihleri arasında tercih yapabilecek. MEB’in açıklaması ile ilgili detaylara aşağıdaki haberimizden erişebilirsiniz.