Soylutürk’ten önemli projeler

Soylutürk’ten önemli projeler

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Bekir Soylutürk, milletvekili olması durumunda gerçekleştireceği önemli projelerinden bahsetti.

 

Konya ve ülkemiz için 42 adet projesini olduğunu ve milletvekili olması halinde partisinin politikaları ile bunları birleştirerek uygulamaya koyacağını belirten Ziraat Mühendisi ve AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı  Ziraat Mühendisi Bekir Soylutürk: ‘Benim hazırladığım projelerin bir kısmı ülke çapında uygulanacak projeler, bir kısmı da Konya’mızı da uygulanacak projelerdir. Ülkemizle ilgili projeler daha ziyade istihdam oluşturmaya ya da ekonomik konulara katkı sağlayacak projelerdir.’dedi.

‘KONYA’MIZLA İLGİLİ PROJELER DAHA ÇOK ÇÖZÜM ODAKLIDIR’

Konya ile ilgili projelerin daha çok çözüm odaklı olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Bekir Soylutürk: ‘ Konya ile ilgili birkaç projemden bahsetmek istiyorum. Konya’mızın nüfusu her geçen yıl artmakta, bu da ihtiyaç maddelerin artması anlamına gelmektedir. Özellikle gıda maddelerinin tüketiminde kalite çok önem arz etmektedir. Halkımızın en önemli besin kaynaklarından biri beyaz ettir. Bilindiği gibi Konya’da beyaz et üretimi hemen hemen hiç yapılmamaktadır. Konya’nın beyaz et tüketimi günlük 100 ton’dur. Bunun tamamına yakını Adana, Kocaeli, Bursa gibi illerimizden ve büyük markalar tarafından temin edilmektedir. Konya beyaz et üretimine girerse Konya için hem fiyatlarda düşüş olacak hem de önemli bir istihdam yaratılacaktır.100 ton tavuk etinin üretilmesi için en az 450 çiftçi ailesine iş imkânı sağlanacak demektir. Buna etçil civcivlerin ve bu civcivlerin üretimi için ihtiyacı olan yumurta üretimini de hesaba koyduğunuzda bu projenin yarattığı istihdam yaklaşık bin kişi demektir.’ifadelerini kullandı.

‘İHRACATIN ARTMASI DEMEK GELİRİN ARTMASI DEMEKTİR’

Soylutürk: ‘Diğer bir projem ise tarımsal desteklemelerde, iyi tarım uygulamaları desteğinin tarla bitkilerine de verilmesini sağlamak. İyi tarım uygulamalarında tarımsal destekler meyve ve sebzeye verilmekte ancak tarla bitkilerine verilmemektedir. Oysa Konya’mızda tarımın çok büyük bir kısmı tarla bitkilerinin yetiştirilmesiyle yapılmaktadır. Konya çiftçimizin de bu imkândan yararlanması için desteklerin tarla bitkilerine de verilmesi hususunda çalışmalar yapacağım. Bu aynı zamanda tarımda sertifika ve markalaşmayı da beraberinde getirecektir. Bu uygulama sağlandığı zaman çiftçinin aynı alandan elde ettiği gelir daha da artacaktır. Diğer taraftan çiftçi ne ürettiğini, devlette ne üretildiğini bileceğinden üretim miktarı ve kalitesi kontrol altına alınmış olacak. Ayrıca, ihracatçımız üretilen ürünün ne kadarının ihraç edilebileceğini önceden bildiğinden, pazar imkânı araştırması yapabilecek ve ihracat imkânı artacaktır. İhracatın artması demek gelirin artması demektir"’şeklinde konuştu.