Soylu'nun sinyalini verdiği operasyonun detayları!

Soylu'nun sinyalini verdiği operasyonun detayları!

Cumhuriyet gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ipuçlarını verdiği, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının FETÖ konusunda ortak yürüteceği operasyonun ayrıntılarının ortaya çıktığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Türkiye çok ciddi bir konuda bir tünelden geçti Allah'a şükür. Bitti mi? Bitti diyen yanılır, bunu da çok net söylüyorum, devletin bilgilerine sahip olan birisi olarak söylüyorum. Şu anda elimizde olan bir işi bitirdiğimiz zaman rahatlayacağız. Elimizde bir işimiz var, Adalet Bakanlığımızla birlikte bu meseleyi yürütüyoruz, bunu bitirdiğimiz an rahatlayacağız ve bu, tehdidin, tehlikenin ortadan kalktığı anlamına gelmez ama çok önemli bir şekilde Türkiye bu tünelden Allah'a şükür çıkmış olacaktır" şeklindeki açıklaması, kamuoyunda merak konusu olmuştu.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın iddiasına göre, iki bakanlığın yürüttüğü ortak çalışmanın büfe ve ankesörle telefonlardan yapılan 'ardışık arama' üzerine olduğu öğrenildi.

Soruşturma kaynaklarının Bylock'tan daha önemli bir 'delil' olarak nitelendirdikleri 'ardışık arama' yöntemini kullanan FETÖ imamlarıyla irtibata geçen kamu görevlilerine önümüzdeki dönem kapsamlı şekilde operasyon yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda gözaltına alınanların yüzde 30'nun üzerinde kişinin "İtirafçı" olmasını dikkate alan iki bakanlık, tamamlayacağı çalışma ile FETÖ'nün devletteki yapılanmasını önemli ölçüde deşifre etmeyi planlıyor.