"Sosyal sorumluluk projelerinde badminton ilk sırada"

"Sosyal sorumluluk projelerinde badminton ilk sırada"

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik:- "Ülkesine madalya getiren sporcu yetiştirmenin yanı sıra ülkesinin çocuklarına yatırım yapan, sağlıklı bir toplum oluşturmak adına katkı sağlayan bir federasyon olma yolunda ilerliyoruz. Badminton sosyal bir


KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, "Ülkesine madalya getiren sporcu yetiştirmenin yanı sıra ülkesinin çocuklarına yatırım yapan, sağlıklı bir toplum oluşturmak adına katkı sağlayan bir federasyon olma yolunda ilerliyoruz. Badminton sosyal bir branştır" dedi.

Çeşitli temaslar için geldiği Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özmekik, 81 ilde spor salonu olan okullara, özellikle badmintonu aktif tutan kulüplere ve antrenörlere 3 ayda bir malzeme yardımı yaptıklarını söyledi.

Cezaevlerinde ve yaz Kur'an kurslarında da badminton oynanması için ilgili kurumlarla 10 yıldır projelerin devam ettiğini belirten Özmekik, şöyle devam etti:

"En son Ankara Emniyet Müdürlüğüyle protokol imzaladık. Badmintonun zihinsel terapide kullanılan bir spor dalı olması nedeniyle, öncelikle başkentte risk altındaki çocukları kurtarmak adına bir projeye katıldık. Ayrıca ikinci olarak da özellikle ailelerinden kopmuş ve kaçmış kızlara yönelik 'kayıp kızlar' projesine ortak olduk. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 20 kişilik grubu badminton eğitimine alacağız. Köylerde badminton eğitimi ve aileler arasında 'badminton oynuyoruz' projelerimiz de var. Türkiye Badminton Federasyonu özellikle sosyal sorumluluk projelerinde birincidir. Ülkesine madalya getiren sporcu yetiştirmenin yanı sıra ülkesinin çocuklarına yatırım yapan, sağlıklı bir toplum oluşturmak adına katkı sağlayan bir federasyon olma yolunda ilerliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde badminton ilk sırada diyebiliriz."


- "Sporcumuzdan Rio'da bir üst tura çıkmasını bekliyoruz"

Özmekik, Özge Bayrak ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota aldıklarını kaydederek, "2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda sporcumuz Neslihan Yiğit, orada bir maç almış birinde ise yenilmiş ve grubunda 2'nci olduğu için bir üst tura çıkamamıştı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda kota alan sporcumuz Özge Bayrak'tan bir üst tura çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Olimpiyatlarda derece almayı hedefleyen bir branş olacağız"

Avrupa'da yıldız ve gençlerde ilk 3'te yer aldıklarını aktaran Özmekik, şunları kaydetti:

"Gençler kategorisinde dünyada ilk 16'dayız. Bu başarıyı daha da yükseltmek istiyoruz. Dünya gençler sıralamasında 2015 yılında özellikle tek bayanlarda ve çift bayanlarda dünya sıralamasında birinci olan kızlarımız vardı. Şu anda yıldızlarda ve gençlerde çok iyi gidiyoruz. Ankara Keçiören'deki olimpiyat merkezimiz açıldıktan sonra inşallah dünya ve Avrupa şampiyonlarının ardından olimpiyatlarda da derece almayı hedefleyen bir branş olmayı hedefliyoruz."


- "Badminton Türkiye'de bilinen bir spor dalı haline gelecektir"

Başkan Özmekik, 5 yıla kadar badmintonu en fazla oynanan aile sporu yapmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Badmintonun, piknikte, tatilde, kumsalda, bahçede ve evde oynanabilen ilk 5 branş arasına girmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Olimpiyat merkezimiz tamamlandığında inşallah lisanslı sporcu sayımızı da 60 binin üzerine, 150-200 binlere çıkaracağız. Badminton Türkiye'de yaygınlaşan ve bilinen bir spor dalı haline gelecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :